СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 31 148
  • 795
  •   1
Отговори
# 420
Да..за НВО инструкциите.
Нали им дават един наръч и камари листове..па чернона па целова па трето. Па после едното в малък плик..третото във втория плик па второто низнамсикъде??? Па единия го запечатваш в 9.48 часа..не по-късно..другият пък отворен No Mouth

# 421
Децата се оправят, спокойно.
На нашите са им разиграли вчера сценката с пликовете и целия инструктаж в час на класа.

# 422
Лелееее... аз само знам от учителя по БЕЛ от курсовете да не се хабят да преписват преразказа. Сиреч, направо да шляпат по беловата. Задраскване само с една черта и скоби, никакво мазане и цапане. Но ги предупреди, че времето няма да им стигне да си препишат преразказа или съчинение .. не помня вече. Нищо за тия чудесии не съм чула, ма пък децата сигурно си знаят..

# 423
  • софия
Ние снощи изпаднахме в някаква екзистенциална криза. До тук идеята ни беше, че го влече информатика. Снощи му казах, че като минат изпитите ще седнем уикенда и ще разгледаме план-приема в кои училища има такива паралелки, ще видим с какви езици и ще отсеем списъка. Вече като излязат резултатите ще редим по - прецизно желания. Споменах му ( той до сега не е запознат), че има профил СХН, а има и доста професионални паралелки Програмист на AI. Опитах се да му обясня разликата като отворихме да видим профилиращите предмети (невронни мрежи, алгоритми, обектно ориентиране...) и той изпадна в паника дали наистина иска това и дали няма да се забие в нещо много специализирано, което да се окаже, че не му харесва. До сега по КМИТ са се занимавали със scratch, canva, малко pyton, но това като че ли е много далеч от реалното програмиране. После почна да се чуди дали да не е математика, която до преди тази учебна година обичаше, но за жалост попадна на много кофти учител. Сдуха се, че трябва да се бори, пък дори не знае за какво иска да се бори. На мен ми се иска той да си избере, а не аз " да го побутна ". Да каже насоката, а аз да му помогна да изберем най-доброто според резултата му. Абе не спах тази нощ и подозирам, че в следващите дни ще има и други безсънни нощи

# 424
И на двамата съм им казала, и да преписват каквото искат да правят, само да не ги хванат.
Как така да преписват?
Надявам се, че се шегувате.

# 425
Да знаят..откъде да знаят. Моят НЕ знае.

# 426
Ние снощи изпаднахме в някаква екзистенциална криза. До тук идеята ни беше, че го влече информатика. Снощи му казах, че като минат изпитите ще седнем уикенда и ще разгледаме план-приема в кои училища има такива паралелки, ще видим с какви езици и ще отсеем списъка. Вече като излязат резултатите ще редим по - прецизно желания. Споменах му ( той до сега не е запознат), че има профил СХН, а има и доста професионални паралелки Програмист на AI. Опитах се да му обясня разликата като отворихме да видим профилиращите предмети (невронни мрежи, алгоритми, обектно ориентиране...) и той изпадна в паника дали наистина иска това и дали няма да се забие в нещо много специализирано, което да се окаже, че не му харесва. До сега по КМИТ са се занимавали със scratch, canva, малко pyton, но това като че ли е много далеч от реалното програмиране. После почна да се чуди дали да не е математика, която до преди тази учебна година обичаше, но за жалост попадна на много кофти учител. Сдуха се, че трябва да се бори, пък дори не знае за какво иска да се бори. На мен ми се иска той да си избере, а не аз " да го побутна ". Да каже насоката, а аз да му помогна да изберем най-доброто според резултата му. Абе не спах тази нощ и подозирам, че в следващите дни ще има и други безсънни нощи
Успокойте се, това е средно образование, нищо фатално няма да се случи! Късмет и спокойно, всичко ще бъде чудесно.Прилагам написаното  за всички деца. Не съм подозирала, че има толкова ангажирани с НВО родители. При това положение няма как да не се справят децата ви. Успех на всички!

# 427
Alessundri, щом сте обсъждали такива паралелки, и ако сте в София отидете на изложението на професионалните паралелки. Със сигурност ще има такива с IT насоченост и детето ще може да разбере от първа ръка какво е
Линк към събитието
https://facebook.com/events/s/%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0% … 1208698527409384/

# 428
Как така да преписват?
Самата аз никога не съм преписвала, но момчетата споделят, че масово в часовете се преписва от мобилни устройства и се правят контролни с отлични оценки благодарение на изкуствения интелект. И с двамата съм коментирала темата, дали съучениците им не се притесняват да не бъдат хванати.. Явно не се притесняват, а явно и преподавателите са толерантни към това. Това не е равен шанс. Разбира се, че залагам на естествените им знания или липсата на такива, но открие ли им се възможност, защо да не препишат при тези обстоятелства?
Отделно пътувам с градски транспорт и често чувам диалози между ученици, кой как е прецакал системата с втори, трети, пети телефон...  и гордо е подсказал на целия клас.
Как смятате, дали се шегувам? Искам равни условия.

# 429
Цитат
До сега по КМИТ са се занимавали със scratch, canva, малко pyton, но това като че ли е много далеч от реалното програмиране.

Действително е доста далеч от реалното програмиране, но те в профилираните паралелки и без това няма да учат реално програмиране Simple Smile Особено пък тези фантасмагории с програмист AI ... да не обидя някой, но това е просто шега!

# 430
Още нещо допълвам към изложението на професиите - ако влезете в дискусиите на събитието са описани училищата които ще участват- 51, вазова са там от пръв поглед.. така че си заслужава да се види който има интерес

# 431
Още нещо допълвам към изложението на професиите - ако влезете в дискусиите на събитието са описани училищата които ще участват- 51, вазова са там от пръв поглед.. така че си заслужава да се види който има интерес
Много ценно! Благодаря за споделеното! Ще го покажа на желаещият да се развива в тази насока Simple Smile
Как ми е убягнало, а уж следя всичко Simple Smile

# 432
Единственото, което аз успях да схвана на отворените врати, като питах какво аджеба се учи в професионалната паралелка няква компютърна там беше, че ги учели да пишат кодове.
Нищо на мен това не ми говори...но споделям на някой ако му е ориентир.

# 433
Единственото, което аз успях да схвана на отворените врати, като питах какво аджеба се учи в професионалната паралелка няква компютърна там беше, че ги учели да пишат кодове.
Нищо на мен това не ми говори...но споделям на някой ако му е ориентир.
"кодват", ученолюбивият се пробва с пайтън и му беше доста интересно. Но сам ми заяви, че предпочита хардуер. Аз виждам пък, че езиците му вървят, и ако му се отвори портала и не се нацвъка на НВО-тата ще се боря за езикова. Ако отпадне този вариант, в настоящото училище има паралелка с такава насоченост, изобщо няма да се колебаем Simple Smile

# 434
  • София
Бъди сигурна, че нито телефони, нито смарт часовници ще имат на изпита. Ще трябва да преписват един от друг, което не е невъзможно по принцип, но е малко вероятно.
Най-много да им анулират работите, ама какво пък толкова.

Как така да преписват?
Самата аз никога не съм преписвала, но момчетата споделят, че масово в часовете се преписва от мобилни устройства и се правят контролни с отлични оценки благодарение на изкуствения интелект. И с двамата съм коментирала темата, дали съучениците им не се притесняват да не бъдат хванати.. Явно не се притесняват, а явно и преподавателите са толерантни към това. Това не е равен шанс. Разбира се, че залагам на естествените им знания или липсата на такива, но открие ли им се възможност, защо да не препишат при тези обстоятелства?
Отделно пътувам с градски транспорт и често чувам диалози между ученици, кой как е прецакал системата с втори, трети, пети телефон...  и гордо е подсказал на целия клас.
Как смятате, дали се шегувам? Искам равни условия.

Общи условия

Активация на акаунт