СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 29 651
  • 795
  •   1
Отговори
# 645
Производителността на първия е 1/8, на втория - 1/7.
(1/8+1/7).t =1
15/56t=1
T= 56/15 =3 цяло11/15 часа
1/15 час е 4 минути, значи 3 часа и 44 минути

# 646
Малко се обърках, извинете.
Т.е. с химикал е позволено и на чернова и на белова ?

# 647
Производителността на първия е 1/8, на втория - 1/7.
(1/8+1/7).t =1
15/56t=1
T= 56/15 =3 цяло11/15 часа
1/15 час е 4 минути, значи 3 часа и 44 минути
Моят го сметна 3 ч. и 15 минути и се чуди какво е объркал..
Правилният отговор е 3 ч. и 44 мин.

# 648
  • София
Чертае се с молив на беловата. Ако чертае на нея с химикал, пак ще му го признаят, просто не прави добро впечатление. Joy

# 649
  • Сф
Току-що получих резултатите по мат. от Междучасие. Никога не е бил толкова зле. Въобще няма да му казвам.
Е , той няма ли да разбере? Не са ли друг тип задачите в Междучасие и по - сложни? Като да нямат много общо с тия от НВО. На мен най - ясна преценка за очакванията за точки  ми даде решаването на предишни НВО та.

# 650
  • София
Може и да не разбере, защото математиката им приключи. Поне неговият курс. Иначе са по-сложни, да. В училище на пробните има повече точки, на тези от минали години – също, но мен ме притеснява тенденцията.
Виждам го, че е супер изморен. Заспива в 9 вечерта, следобед –също. Май трябваше по-рано да го оставя вкъщи.

# 651
Видях черен химикал, черен молив, пергел, линия, триъгълник. Да си вземат и транспортир.. може да не потрябва, ама пък няма да натежи и едва ли ще анулират, за притежанието му.

А къде ще ги носят тези неща? В прозрачен плик ли?

# 652
...Въобще няма да му казвам.
Не му казвайте. Ниски резултати на този етап може да подействат доста обезкуражаващо на децата, а те нямат нужда от това. Няма как да имат стимулиращ ефект. Освен това масово са много изморени вече и не успяват да се концентрират достатъчно на ПИ.

# 653
Ние сме вече 11т. назад заради 5-ца по БЕЛ, страшен звер излезе тази даскалица.

# 654
  • софия
Хера, разбирам те и те прегръщам. Набора вече чертае доста прилично с гипса. Надявам се да му помогнат с пликове, късане на бланки и т.н.

# 655
Имам снимани задачи с телефон. Искам да изчистя химикала и да направя бекграунда бял. Коя програма ползвате за подобни операции?

# 656
При моя пък госпожата от уроците нон стап му взима точки за това, че не е написал преразказа и дидактическата задача. Смята го към графичното оформление. И аз цяла година му намилам да го пише.
Ами да го пише пък...... На мен чисто стилистично не ми изглежда доцре да се започне текст просто ей така, от нищото, без заглавие.
Да го разчитат както искат проверяващите. И за друго не се разбрахме тази година - за цитирането на изразните средства в тезата.
Госрожата в училище казва, че не трябва и реже оттам точка, госпожата от уроците пък казва, че трябва. На последнат теза му е резнала 1 точка заради това, че не е цитирано изразното средство.
Да се побърка човек.

# 657
  • София
Кодовете на паралелките променят ли се през годините или са едни и същи? Нямам предвид нови паралелки, а такива, които винаги ги е имало в дадено училище.

# 658
Имам снимани задачи с телефон. Искам да изчистя химикала и да направя бекграунда бял. Коя програма ползвате за подобни операции?
някакъв инверт в пейнт?

# 659
Принципно пейнт позвам, но не ми се получават хубави каго на Дидева.

Общи условия

Активация на акаунт