СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 29 615
  • 795
  •   2
Отговори
# 705
  • Бургас
Какво по-умно има от това да насрочиш контролно в ден, в който има тамън две НВОта 🤦🏻‍♀️

При нас досега има нанесени срочни и годишни оценки само по ИзИ...
Цял втори срок класът няма ни една оценка по музика. В понеделник 16-и имаме контролно. Екстра е положението. Срочни знаем устно за два предмета, другите са тишина.

# 706
  • София
Излезнаха резултатите от състезанието Чакалов на НПМГ.

https://npmg.org/2025/06/12/%d1%80%d0%b5%d0%b7%d1%83%d0%bb%d1%82 … 0%b3%d0%b5%d0%be/
Знаем. Още вчера излязоха Simple Smile

# 707
При нас вчера бе последното контролно...По мат решават задачи, та пушек се вдига;)

По БЕЛ вчера, по време на часа, влиза директорката и пита учителката кои три деца са най-непослушни. Из между посочените бива и моят хубавец. И познайте, вместо да преговаря, чистили стаите и ги подготвяли ( заедно с тумба калпазани от випуска) за днешните матури на 10 клас😀

Но ме застреля тотално, като ми обяви, че иска да си остане в неговото училище, много от съучениците му също. Ще го подкрепя, каквото и да реши, въпреки че не ми се нрави много:(

Желая нашите форумски деца да са постигнали най-добрите резултати в НПМГ🤞

# 708
На нашите бележките ще им ги дадат чак на 17-ти, за да не ги загубели ...
Имам въпрос - дали знаете как се определя годишна оценка , ако първия срок детето има 6, а втория срок 5? Средно аритметично е 5,50 и би следвало годишната да е 6, но тук има ли субективно решение от учителя или системата смята и слага оценката? Едната учителка ни каза, че се закръгляло в полза на ученика, а друг ни казва, че при 6 първи срок и 5 втория срок, трябвало да е 5 за годината или ако иска 6 , трябвало да го изпитва допълнително ... Че чак и му написал забележка в дневника "отказва изпитване за повишаване на годишната оценка" ...

# 709
По преценка на учителя е.

# 710
  • София
По преценка на учителя е. Нямат задължение да смятат средноаритметично.

# 711
Нека го изпита, няма какво да губи.
Може би забележката е била да ви даде повод да го подбутнете малко

# 712
Нека го изпита, няма какво да губи.
Може би забележката е била да ви даде повод да го подбутнете малко
Да, така е. То не е проблем и по-ниското да е, не е важен за детето предмет.
Аз просто се чудех защо при еднаква ситуация ( 6- 1ви срок и 5- 2ри срок) едната учителка пише 6 за годината веднага, а другия иска да остави 5 или да изпитва. Но вече ми отговориха по-нагоре. Явно е на база на лична преценка на учителя.
Благодаря ви !

# 713
Ако не му е важна оценка, нека остане 5. Може детето да не се чувства подготвено. Не знам защо не се направи компромис към тези деца особено в 7 клас с цялата тази лудост около НВОто....?

# 714
  • София
Знам, че беше писано назад, но не го намирам. По математика 1 лист или 1 страница белова имат за всяка задача?

# 715
Знам, че беше писано назад, но не го намирам. По математика 1 лист или 1 страница белова имат за всяка задача?

За 21, 22 и 23 задача имат по две бели страници белова

# 716
Ако не му е важно здраве да е. По физическо ми се обади учителят да ми съобщи, че никога не бил писал три за годината, а сега моята му казала, че не иска да играе за четири. Той я карал да играе волейбол, а тя  с едни тънки ръчички и не може, горката. Още повече, че в класа има едни яки момичета, като запратят топката и  нито може да отрази, само се пази като на война, и се отправя към пейката. Помолих го да измисли нещо друго да играе, футбол ако ще, с краката я бива. Щял федербал да и даде, и ако отидела в понеделник щяла да си повиши оценката. Милия, направо ми беше на езика да и пише три, че ми е през . ....неговата тройка, ама ще ходи в понеделник. По химия също я гонят да я изпитват за шест и моята я е срам да каже, че не иска и сега ще пиша бележки да не влиза в тези часове, да я оформят по преценка

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 16:27 от Априлски душ

# 717
Ееее, това пък по физическо, трудово, рисуване и музика........ Дори и само за старание трябва да имат 6 или минимум 5. Какво е това тройка по ФВС?!?!

# 718
  • Бургас
Но ме застреля тотално, като ми обяви, че иска да си остане в неговото училище, много от съучениците му също.
Ние минахме през това, но мисля, че сама осъзна, че би било голяма грешка. Само се моля да не опрем до такъв вариант, че последните дни "положението не е хумористично" Wink

# 719
По физическо нашия си гледал нормативите, като не ги покриваш, моето момиче не ги покрива, ти дават волейбол да играеш, и пише оценка, много е строго, да се чуди човек.  По ТП, рисуване, музика са си добрички, само шестици написаха, не мога да се оплача

Общи условия

Активация на акаунт