СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 29 612
  • 795
  •   1
Отговори
# 720
Абе, нормативи ясно, ама, както казах и по-назад, не може за някое дребно кинта и пИЙсе и 20 кила с мокри гащи да има същите нормативи като за 170 висока и примерно 50 кг.

Като не става с нормативите, има си оценки за участие, за други спортове и т.н. Дори и да е за 3 на нормативите, все 5 може да ѝ остави. Не за друго, а е много обидно това....3 по ФВС

# 721
Понеже съм на вълна БЕЛ, та още едно малоумие да споделя, не че новост де. Сега гледам едно контролно на набора и на въпрос, в който се пита кой е героя, като са дадени описания на герои, моя е нацъкал освен героя и произведението.
С големи червени букви пише - "отговаряй, само на това което те питат в условието!" И са зачертани произведенията и въпреки, че няма грешка, му е взела 1т. учителката. Може би за да ги научи, че не се пише нищо в повече.
А те вече горките деца, толкова са ги назубрили нещата, че герой,автор и произведение вървят заедно, сакън нещо да не се изпусне. Но и в повече да не е!
Адска идиотия!

# 722
Ееее, това пък по физическо, трудово, рисуване и музика........ Дори и само за старание трябва да имат 6 или минимум 5. Какво е това тройка по ФВС?!?!
Напълно подкрепям.
Нашият учител по физическо е човек. Нормативите никой не може да ги покрие за 6, освен ако не е от спортното училище, и на нормативите пише 4 и 5, понеже е длъжен, но после пише шестици за активно участие, за съзнателно отношение към поставените задачи и т.н. и накрая мисля, че всички деца имат 6. По музика също. Даже веднъж хоро танцуваха, снима ги и пусна снимките във Вайбър, писа шестици на всички, по ТП също. Не съм чул някой от класа 5 да има по тези предмети, а тройка - абсурд. Хора са нашите учители. По рисуване който не може да рисува, дава проекти, на проектите пише шестици и айде 6 за годината. Моят си рисува, но и които не могат, и те имат 6 от проекти. Не им развалят успеха с тези предмети.

# 723
  • София
На много школи наистина продължават да учат изразните средства, повечето от които отпаднаха от програмата за 7ми клас преди няколко години.  Ползват и помагала по старата програма. Но МОН си знаят какво се включва, така че спокойно. Никой няма да е санкциониран, ако не ги включи.

И да, много е важно да се отговори точно на въпроса.

# 724
На много школи наистина продължават да учат изразните средства, повечето от които отпаднаха от програмата за 7ми клас преди няколко години.  Ползват и помагала по старата програма. Но МОН си знаят какво се включва, така че спокойно. Никой няма да е санкциониран, ако не ги включи.

И да, много е важно да се отговори точно на въпроса.

Ама това не е само в школите. По БЕЛ в училището ни също се изискват изразни средства! За пръв път чувам, че изобщо не са важни и не играят роля.
То, ако е така, защо изобщо се пънехме да ги учим дружно, в това число и аз, че нещо по-завъртяните ,признавам си, не ги знаех.

# 725
  • гр. София
Здравейте, някой беше писал от къде може да се свалят училищата със паралелките за ДП. Пробвах от системата, но там ми генерира само списък с училищата. Може ли да подскажете къде да го търся.

# 726
Как може да вземат точки, ако е отговорено повече от това, което се пита! Това да не им е "Последният печели"...там поне не са чули въпроса, натискат бутона, единият казва Пенчо Славейков, грешен отговор, другият казва "Ралица," грешен отговор, това дават на клипа обаче, това виждат хората, знаят, но въпросът бил "Кое е родното място на Пенчо Славейков". НВО да не е телевизионна викторина...

# 727
По бел и в нашето училище искат изразни средства. Моето дете каза, че са ги учили, но ме мързи да погледна дали ги има в учебника.
На контролни и на класни дава въпроси като : "какви са изразните средства, използвани в цитата...." и детето трябва да напише съответното завъртяно име. Но това да вземат точка за верен отговор, защото бил малко повече от това, което питат, си е чиста гавра за мен

# 728
Чиста гавра е и според мен.

# 729
Чиста гавра е и според мен.

Така е. И това, че МОН знаят какво се включва, грам не ме успокоява, а напротив.
Защото изобщо не е ясно, този който проверява работите на какъв амин ще е.
Но иначе се борим за.......и ние не знаем за какво.

# 730
  • София
Здравейте, някой беше писал от къде може да се свалят училищата със паралелките за ДП. Пробвах от системата, но там ми генерира само списък с училищата. Може ли да подскажете къде да го търся.
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2025/04/za_saita_D … dualna_forma.xlsx

# 731
Значииии да знаете - ако аз трябваше да ходя сега на НВО по БЕЛ, нямаше и 30 точки да изкарам.

# 732
  • София
И аз, и аз. Щях да разчитам на текста за редакция и четене с разбиране, може и от преразказа да докарам някоя точка (но едва ли повече от 20).

# 733
  • Варна
  Може да ви се стори глупав въпрос, но ще питам: с униформа ли трябва да са на изпитите?  Защото моят юнак дръпна почти 10 см на височина и усилено тренира, та всичко му е тясно и късо, дори има забележка, че е без униформа. Разбира се, няма да хукна за нова, но ако се налага да потърся назаем.

# 734
Не е задължителна униформата.

Общи условия

Активация на акаунт