Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 47

• 20 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Най-красивата страна
Маруца е румънско име
Феня е съкратено от руското Феодора.

баба Липа

# 406
Мария Брестничка

Ивица Томов

# 407
Ивица е македонско мъжко име.

Сещам се и за един репортер, който предава за бТВ от Македония - Йовица Пауновски.

# 408
  • Пловдив
Ивица и Йовица са си живи сръбски мъжки имена, навлезли в Македония по време на Югославия.

Маруца се е казвала майката на бай Тошо, но нейното семейство било някъде от около Дунава, Сомовит май беше, и има твърдение за влашка жилка при нея.

# 409
Маруца ми напомня за Горица. Познавам една - на 29 г. Днес от метрото - на Сердика се качват (предполагам) баба и внуче и жената изстреля - Калейче, ела да седнеш по-навътре.
Калейче - не знам от къде може да дойде.

# 410
  • София
Вероятно от Калея.

# 411
И аз така мисля.

# 412
вероятно, просто не си представям да си кръстиш детето така

# 413
Тук една мама си беше кръстила детето Катлея (било вид орхидея), което като звучене е почти същото.

# 414
  • Пловдив
Като Калей е предадено в българския дублаж името на една от героините от "От местопрестъплението - Маями" (поредицата с Хорейшо), но доколкото видях как се пише и проверих, колкото можах, как се изговаря това име на английски, така написано - май героинята е Кейли. Самата поредица в оригинал не съм я гледала и не съм сигурна как звучи името там, но мисля, че за дублажа превеждат от написан текст.
Ако се разбира какво казах. Grinning

# 415
  • Най-красивата страна
Катлея се казва героинята в един известен екшън сериал и май от там името навлезе  и у нас.
Калия ми харесва.
И двете имат хубаво значение.

Химена
Лионела
Амандина

# 416
Химена е често срещано испанско женско име. Лионела и Амандина също са често срещани западни имена.

# 417
Барлас
Никол-Жасмин

# 418
  • София
Барлас мъж или жена е?

# 419

Общи условия

Активация на акаунт