Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 47

• 19 331
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Така е, фамилните имена често са странни и за разлика от собствените аз това го намирам за нормално, дори чаровно, хубаво. Все пак трябва да ни различават, а и носят памет.

Скрит текст:
Другарят Търкаланов се казваше някакъв възрастен учител в Пловдив, учил много деца, от майка ми помня името, но не се сещам дали и беше преподавал и на нея, май не.

# 586

Млади (набор след 2000):
Марсел Симеонов
Сетих се за обръщение МарселЕ на момче, което не е българин от едно наше /бг/ момиче. 😃

# 587
Негослава
Стратила
И двете са млади жени.

# 588
  • България
В гимназията ми имаше момиче с фамилията Търкалянова.

# 589
  • София
Малика е арабско име. Има и мъжка форма – Малик. Доколкото си спомням, означава „цар".

Да, но конкретното дете е чисто българче с родители българи. За арабче или мюсюлманче не би ми било странно.

И една Русалина.

Относно фамилиите - никоя не би ме изненадала. Често в миналото са тръгвали от прякор, занаят или нещо по-особено, с което се е отличавал родоначалникът.
Тъпчев точно от тъпча идва вероятно. Както Тъпанаров идва от тъпанар (човек, който бие тъпан по-вероятно).
Аз познавам семейство Тъпанчеви в тази връзка.

# 590
Аурора от малцинствата, Мирян

# 591
  • Пловдив
Аз се запознах с дядото на една Аурора, която си е от мнозинствата, българи са си. Детето не го познавам, но е малко момиченце.

# 592
  • Най-красивата страна
Куровесова-жената заема ръководен пост.
Това е фамилията и след брак.
Обаче на вратата на кабинета има табелка с моминското и име.
Вие бихте ли приели такава фамилия.

# 593
Veronikaaa направо ме разби с тази фамилия. Аз познавам младо момиче с фамилия Селска.

# 594
Сиян - новородено

# 595
Куровесова-жената заема ръководен пост.
Това е фамилията и след брак.
Обаче на вратата на кабинета има табелка с моминското и име.
Вие бихте ли приели такава фамилия.
  НЕ х 1000!

# 596
  • Sofia
Цветилия

# 597
  • Телиш/Плевен
Донна-Мария

# 598
  • София
Тази вечер минавах през парка и малко момченце на тротинетка прехвърча покрай мен, викайки нещо на дядо си. Понеже се разминахме на косъм, дядото извика по него "Изабел, внимавай!". Обърнах се да видя момченцето момченце ли е, нанего ли говори дядото- да, детето отговори, със сигурност не беше и момиченце. Продължавам да се чудя възможно ли е, но бях на метър от дядото и съсвем ясно го чух. Още не мога да повярвам!

# 599
Аз познавам мъже Ирен и Мишел. Що пък да няма някой Изабел?

Общи условия

Активация на акаунт