Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 040
  • 784
  •   1
Отговори
# 135
Доц.Консулова е може би най-търсеният специалист за рак на гърда. Аз в началото отидох при нея, тя ми назначи лечението , но ме прехвърли при лекарка от нейния екип, защото ми обясни, че тя е много препълнена с пациенти. Според мен тя говори много уклончиво, не много конкретно, ако я питаш нещо конкретно, което те притеснява тя пак гледа да ти отговори заобиколно-поне с такова усещане съм останала. Когато дойде ред за операцията ми настоях лекарката ми да я извика в кабинета, защото моят случай беше доста сложен, пак не беше категорична кое е най-доброто да се направи, даде ми аз да избера. После за верзениоса -казва ми сега ще пиеш таблетки, назначи ми ги. Отивам аз долу при лекуващата ми, тя ме пита дали ми е обяснено и аз казвам не-няма страшно, ние ще те следим. Нищо повече, та и там всичкко е претупано и бързо. За една година вече-един скенер, една ехография и това е-от 2-3 месеца питам за пет скенер, все ми казват по-нататък. Преди операцията ме изпратиха на ямр при Йорданов, което си платих...та сами си преценете каква е грижата при Консулова в отделението.
В началото на лечението ми бях на консултации при
проф.Дудов /супер експертно мнение, точен, конкретен, отговори на всичките ми дори и малоумни въпроси много вежливо/,
проф.Щерев /разпечата ми от протоколите, леко ме наплаши с лоша прогноза, но пък беше ясен/,
проф.Тимчева онлайн /тя ми изпрати план за лечение с всичките необходими обяснения съобразно положението ми/
и Кръстева /в Една от 8 имах час - в интерес на истината всичко, каквото каквото я попитах ми обясни конкретно и останах също с добро впечатление/.
Понеже мнението на всички като цяло съвпадаше за плана на лечение, реших да остана в Дървеница, но вече почва да ми писва с тези образни изследвания. Това са моите впечатления, не претендирам да съм обективна

# 136
Incantrix,
Аз съм на таргетна терапия - Рибоциклиб таблетки и инжекции Фулвестрант. Ако не бях "началник" трябваше всеки месец да вземам по 2 дни отпуск - разминаха ми се датите.
Да не казвам какво отношение получих когато в Токуда ме представи завеждащ на друго отделение - своите хора се гледат като "писани яйца", но там имат други проблеми. И все пак твърдя, че в Токуда е най-доброто отделение по медицинска онкология за провеждане на химиотерапия.
Навсякъде има + и -.
Някой спомена за сумата, която се плаща на доц Бочев за индивидуална консултация. Нормално е да се заплаща когато искаш мнение от професори, даже не смятам вече колко пари съм дала за консулти, платени ЯМР и други от безплатното ни здравеопазване.

# 137
Малечка Палечка,терапията с Фулвестрант,първи избор ли е?

# 138
Неда, какво значи "първи избор"? За мен не е първа линия лечение, а поредна. Иначе лечението ми е предписано от проф Тимчева и д-р Мила Петрова, независимо една от друга, за това съм и в Надежда.

# 139
Моля за извинение,изразих се неправилно.Исках да попитам,преди тази терапия ,вероятно е имало ароматазен инхибитор ?

# 140
Да, имах Летрозол, но паради мета го спряха и назначиха Рибоциклиб + Фулвестрант.

# 141
Здравейте. Чета ви редовно и се престраших да пиша.
Прегръщам ви всички. DZ съжалявам, че пак трябва да вървиш по този трънлив път ❤️
Аз също си отглеждах "животинчето"(рачето) близо 2 години... Естествено минах през цялата палитра емоции и продължавам да се питам, защо образните (бях ходила при двама препоръчани), не ме насочиха за консултация с хирург, кор-биопсия или просто да бяхме го махнали това топче още с първото му виждане, за какво ми беше. Казаха ще го следим... Та някъде ноември 2022 г.мъжа ми напипа топчето на границата под гърдата ми. При пореден преглед октомври 2024 г., (бях на 41 години), се препоръча кор-биопсия и съответно излезе умерено диференциран инфилтратите секторен карцином на млечна жлеза G2 тройно положителен Sad
От ноември минах 6 химиотерапии, последна операцията - органосъхраняваща и 20 процедури лъче, които приключиха преди дни. Сега оставам на херцептин, золадекс и нолвадекс.
Те първа почнах поставянето на золадекс, който срещу заплащане от 22 лв ми поставиха в Сити клиник Младост София (онколога ми е в София, лъчето го правих в Ситито).
Иначе живея във Варна. Моля за насоки във Варна къде и колко ще ми струва поставянето на Золадекс?
Второто ми питане е къде да си направя изследване на костната плътност, до колкото разбрах е хубаво още сега в началото да я направя (то нолвадекс пия от средата на март)?
И третият ми въпрос е има ли смисъл и къде да пусна тест за усвояване на тамоксифена (нолвадекса)?

# 142
Ще спамя групата тези дни😜
Отидох и си взех блокчетата от 2018г. За да разберем дали е нов рак или метастаза на стария. Патолога като разбра за какво ми е, защо не съм била казала,това била негова работа и трябвало да знае. Ми викам в същата болница съм оперирана, при същия лекар. Къде и на кого трябваше още да съобщя. Млъкна и нищо не каза.
Занесох ги на доц.Калчев в Св.Марина. реших първо тук да направя ревизия, че ще е по-бърза и после ще звънна на Факирова.
40минути човека въртя стъклата и ми задава въпроси. 40минути! Не излезе в обедна почивка, седи пуфти, гледа, върти...

Според него се касае за два различни тумора!
Като при този от 2018г е сгрешен Хер-а. Взе наново да го изследва, както и Ки. Каза, че не е късно да се включи терапия за Хер-а.
Стъклата от втората операция били ужасни. Но според него има шанс да е хормонозависим. Та тук всичко ще ревизира!
Ки%-25, предния патолог само е отметнал >20 и изпаднах в ужас да не е като при майка 95🫣
Казах му, че на 18 юни имам час при онколога и той каза, че ще ги имам до тогава резултатите!

А и втория тумор се държи, като вече лекуван. Вика така изглеждат след химия. Но аз 2022г имам ПЕТ скенер и той е чист.
Стана му много странно и чак любопитно. Със сигурност ще си поиграе поне от любопитство.

Та не ми е скучно, да ви кажа🤣
Слушах рок през цялото време😎
Доктора даже на екрана ми проведе урок как трябва да изглеждат клетките и какво гледа и как трябва да изглежда. Имам участъци на здрави клетки. Направо каза, че ще си прави негово блокче, защото не знае как го е  направил другия доктор. Каза , че се взема от няколко места на тумора, защото половината може да е с една характеристика, а другата половина с друга.
Половин лекар ставам вече Simple Smile

Феникс, съжалявам, че си при нас Sad

# 143
Малечка Палечка, ти не си ли с тройнонегативен или се бъркам?
DZ, много интересно развитие при теб, със сигурност си е насочил вниманието и ще гледа внимателно.

# 144
При мен случаят е много заплетен. Имах хормоно положителен и после тройно негативен. Това, което в момента лекуваме е от първия.
DZ, за съжаление и ти май  ще играеш моя мач. Свиква се, преживява се като мине първоначалния шок. Просто продължаваш напред.

# 145
Малечка Палечка, дано поне го определят  героят какъв е бързо, за да знаем какъв е сценарият ☺️

# 146
  • Варна
Феникс в Онкологията св. Марина 80лв,Майчин дом 20лв.,Сити клиник 20лв.,това са цени от миналата година за Золадекса. Малечка и DZ, много заплетени истории. Тука ако не станеш половин лекар, няма оправия.

# 147
Каква небрежност DZ! Искаш да кажеш, че първия е бил ХЕР+, а те са те лекували за ХЕР-, без херцептин? Наистина трябва винаги да има второ мнение. На никой да не можеш да имаш доверие?!

# 148
Аз имах второ мнение при Поповска 🫣

# 149
  • Варна
В началото когато се включих в темата, много момичета ми подадоха ръка със съвети. Една от тях беше от Варна. Голям тумор, опериран от Белинов, без образни, без биопсия, Хера грешен, ревизия при Поповска пак сгрешен. Прави консулт с Консулова и тя се осъмнява че има грешка. Прави ревизия в Турция и излиза положителен. При Калчев Варна също положителен. Така че имайте едно наум. При нас Тимчева сбърга. Не можа от разчета да разбере, дали е мета, а Хоуп от другата тема беше категоричен. З от Консулова съм най доволна. Дудов също много грешки с моя позната, постоянно прогресия, а е била с Хер2+, сега я водят Хер-. Вярвали на хистологията. Е как за 6г.не е влязла в ремисия, дори за малко, а е била 2ст.в началото на лечението. Мина всички нови лекарства. Колкото и да я обеждавам, вярва на лекарите.

Общи условия

Активация на акаунт