Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 043
  • 784
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Феникс в Онкологията св. Марина 80лв,Майчин дом 20лв.,Сити клиник 20лв.,това са цени от миналата година за Золадекса. Малечка и DZ, много заплетени истории. Тука ако не станеш половин лекар, няма оправия.
+ клиника Нова - 10лв. (миналото лято) . С уточнението, че само еднократно са ми я поставяли там, защото лятото бях на гости.

# 151
Alatea, да, знам за случая Sad
Затова и към Калчев се насочих първо. От онкологията ако са съмняват за нещо, също към него препращат. Ще видим каква ще я свърши с моите 🤗
За Тимчева сега ме стресна Sad
Ще обмисля разходка до София, но първо трябва всичко да направя- изследване, ПЕТ и т.н

# 152
  • Варна
При Тимчева, само това беше грешката. Мисля че от много пациенти, четат отгоре, отгоре, разчетите. Консулова беше много подготвена, дори и кръвните й знаеше и ни обясни всичко. Дори се учуди, защо я търсим, при положение, че е в ремисия.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 21:15 от Alatea

# 153
При Тимчева, само това беше грешката. Мисля че от много пациенти, четат отгоре, отгоре, разчетите. Консулова беше много подготвена, дори и кръвните й знаеше и ни обясни всичко. Дори се очуди, защо я търсим, при положение, че е в ремисия.

Със сигурност четат отгоре отгоре. При мен беше точно така. Проф. Тимчева не се беше запознала никак с документите ми. Макар че проведохме консултация, тя беше категорична по въпросите, дори ми каза да си поздравя онколога, при мен остана някакво съмнение.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 21:34 от Barabidi

# 154
Barabidi, за Тимчева ли говориш?

# 155
Използвах проф. Тимчева за консултация онлайн чрез Healthy. Отдели ми предвиденото време - 20 минути по телефон. След това ми изпрати на имейл подробни препоръки за лечение. В Надежда проведоха предписаните от нея вливки. По време на химията и лъчето имах няколко въпроса към нея онлайн и  ми даде безплатни насоки месеци след платената консултация (80 лв).
Препоръчвам я. Сърдечен и компетентен лекар.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 09:43 от GERy@K

# 156
Здравейте. Чета ви редовно и се престраших да пиша.
Прегръщам ви всички. DZ съжалявам, че пак трябва да вървиш по този трънлив път ❤️
Аз също си отглеждах "животинчето"(рачето) близо 2 години... Естествено минах през цялата палитра емоции и продължавам да се питам, защо образните (бях ходила при двама препоръчани), не ме насочиха за консултация с хирург, кор-биопсия или просто да бяхме го махнали това топче още с първото му виждане, за какво ми беше. Казаха ще го следим... Та някъде ноември 2022 г.мъжа ми напипа топчето на границата под гърдата ми. При пореден преглед октомври 2024 г., (бях на 41 години), се препоръча кор-биопсия и съответно излезе умерено диференциран инфилтратите секторен карцином на млечна жлеза G2 тройно положителен Sad
От ноември минах 6 химиотерапии, последна операцията - органосъхраняваща и 20 процедури лъче, които приключиха преди дни. Сега оставам на херцептин, золадекс и нолвадекс.
Те първа почнах поставянето на золадекс, който срещу заплащане от 22 лв ми поставиха в Сити клиник Младост София (онколога ми е в София, лъчето го правих в Ситито).
Иначе живея във Варна. Моля за насоки във Варна къде и колко ще ми струва поставянето на Золадекс?
Второто ми питане е къде да си направя изследване на костната плътност, до колкото разбрах е хубаво още сега в началото да я направя (то нолвадекс пия от средата на март)?
И третият ми въпрос е има ли смисъл и къде да пусна тест за усвояване на тамоксифена (нолвадекса)?

Здравейте готини Simple Smile
Феникс, от Варна съм и аз, в началото си слагах инжекцията при личната лекарка, кога медицинската сестра беше по график, че имаше и опит - нищо не съм плащала при ЛЛ. После и към днешна дата ми я поставят в МЦ Надежда до дкц-то на окръжна, за 5 лв - това го правя от миналата година някъде, но трябва да се изчака, че предимно се занимават с докум. на моряците.. доволна съм.
Костна плътност ти препоръчвам или при д-р Куцаров, или на 3 етаж в Градска.
Успех:)

# 157
При външна консултация с проф. Тимчева например, онколозите от друга клиника/град биха ли се съобразили с нейното мнение?

# 158
В болница "Надежда" в София изпълниха препоръките на проф.Тимчева, но те не се различаваха много от техните американски протоколи.

# 159
В Токуда вдигаха пара, че нямали практика да се съобразяват с чужди мнения, но бяха изпълнили препоръките на проф. Тимчева едно към едно. Включително след коя вливка ямр, след коя пет скенер.

# 160
  • Sofia
Проф. Тимчева е завеждала клиниката по онкология в Надежда преди време. Затова си мисля, че ѝ уважават мнението. Другото е, че някъде бях попаднала на нещо като платформа, където създателите бяха проф. Тимчева, Проф. Щерев и Д-р Петрова.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 18:32 от Katty D

# 161
Да, проф Тимчева е изградила отделението по медицинска онкология в Надежда. Добре е обучила д-р Мила Петрова, включително и на емпатия. На нейно място (хабилитирано лице) е дошъл проф. Щерев.

# 162
Благодаря Ви за отговорите.Heart

И нещо от нета:

Казват, че тази диагноза е 100% психосоматика, т. е. подтиснати или негативни чувства и емоции. Живейте го тоя живот, така както ви се иска и вярвайте, че това е била една промяна, която ви е променила към по-добро. Мисълта е половин действие и нищо не се губи във вселената. Повтаряйте всеки ден " аз съм здрава и силна и всяка моя клетка в тялото ми функционира хармонично". И "да бъде така, както Бог нареди".

При мен мисля, че важи с пълна сила...

# 163
Не съм убедена, че всичко е психоматика ..., защото съм говорила и с момичета, които казват, че са имали най-прекрасния живот преди диагнозата.
При мен бих казала, че има в голяма степен подобен компонент. И определено сега въпреки, че гледам да съм много над нещата, пак не ми се получава. Същевременно съм забелязала, че жени, които са крайно егоистични, както и да живеят и да издевателстват върху тялото си, не се разболяват. Затова не вярвам, че защото си ял нещо си, се разболял, въпреки че храната е от значение. Но напоследък се заглеждам в хората, пълно е с дебели жени, с огромни гърди, но нямат рак.

# 164
Здравейте,
Аз съм ужасЕн новак, на 55 г.
Преди три месеца бучка, две операции /първа - открита биопсия /2,2 см най-големият размер/, после сентинелна + квадрат..омия/.
Оказаха се макрометастази в четири от шест изследвани лимфни възела. Според интернет това значи "3а".
И направо не знам на кой свят съм от ужас.
Има ли измъкване от това чудо?

P.S. Извинявам се, ако звуча неуместно, но наистина от два дни съм в страшна паника.

Общи условия

Активация на акаунт