Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 23 543
  • 784
  •   1
Отговори
# 15
  • ПЛОВДИВ
Много благодаря и аз, Опосумче, за новата тема. Стискам палци за теб и всичко да е наред.
Нека в новата тема да си останем старите муцуни с чисти резултати и да нямаме нови попълнения.

# 16
Трябва ти някое приложение. Виж формата и потърси в Гугъл-магазина.

Да аз ги отварям, също тъй като преди около две седмици правих скенер с контраст, виждам резултата от него.

# 17
  • Sofia
Благодаря за темата, Опус! Flowers Four Leaf Clover
Искам да дам резултата ми от ПЕТ за второ мнение. В Сити е правен, подписан е, че е гледан от Младенова (изключително неприятна и й нямам доверие) и проф. Костадинова. Обаче аз знам, че само Младенова го е гледала, самата  професорка го е казала на момичето, с което разговарях по телефона, то пък взе, че ми каза. Досега винаги съм давала на проф. Пиперкова за второ мнение, сега се чудя дали да не ида някъде другаде. Не искам на доц. Бочев, макар че му имам пълно доверие. Някакви идеи? За Софиямед се чудя, Пета градска отпада като вариант.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 16:36 от Child of June

# 18
Здравейте, мили хора!
Пиша по повод майка ми- на 78 г. с РМЖ. Излезе хистологията с диагноза: Инвазивен карцином- NST, G3. Какво означава NST, G3?

HER2=2+ (двусмислен резултат). Днес дадох блокчетата за второ мнение в Цибалаб Плевен.
ER- позитивен, с ядрена експресия в 81- 90% от туморните клетки, при силна интензивност.
PR- слабо позитивен, с ядрена експресия в 1- 10% от туморните клетки, при слаба интензивност.
KI67=50- 60% позитивни туморни клетки
e- cadherin и p120 delta catenin- позитивни, с мембранна експресия в туморните клетки
p63- позитивен в част от туморните клетки, при слаба интензивност на експресията
GATA3- позитивна в 100% от туморните клетки

Може ли да ми разясните горното? Зная какво е ER и PR, но не и останалото.

Много съм притеснена.

# 19
  • Варна
Желязно Ветрило,Хера не е уточнен.Ако може вземете блокчетата и ги занесете на проф.Поповска в Плевен.Тя е референтната лаборатория за Хер.Много е важно,защото от това зависи,дали ще получи таргет,без който не може да влезе в ремисия.Иначе Ки е много високо и рака е агресивен.Задължително искайте направление за Пет скенер.На първа страница пише всичко и координатите на проф.Поповска.

# 20
  • Sofia
Да допълня, че ако тумора е малък при по-малките е характерно ki 67 да е по-високо. G3 също говори за по-агресивен рак. Изчакайте второто мнение и направо при онколог. Добрата новина е, че е хормон позитивен.

# 21
Alatea, на първа страница прочетох, че проф. Поповска работи с Цибалаб Плевен и в посочената лаболатория занесох препаратите. Там ме насочиха от болницата, за проф. Поповска прочетох като отворих темата. Случайно или не сме от Плевен.

Има насрочена дата за скенер.

А какво означава, ако не е хормон позитивен?

# 22
  • Варна
Значи сте на правилния път.Ако е хормон позитивен,тумора се храни от естрогена и прогестерона в тялото,ще пие хапчета,за да го блокират.освен другата терапия,ако не е няма да пие.Имате повече опции за лечение в момента.

# 23
Мерси Alatea и Katty D за отговорите!
Аз съм тази с проблемните млечни жлези. Мастопатия, кисти, операция на фиброаденом, който хистологично излезе всъщност мастопатия.
Майка ми не пуши, не пие, не е изпила и едно хормонално хапче в живота си. Много борбена цял живот и активна. Не пие лекарства. Но, си е мълчала, че има бучка. Нея я срина неочакваната смърт на баща ми преди 2,5 г. Беше се депресирала, пооправи се и това сега. Сега стои и се чуди откъде и е дошло. Сви се една такава, не е тя. Може да е на много години, но си ми е майка и ми е мъчно за нея.

# 24
Спокойно, този тип рак е добре проучен и има лечение. Действайте и бъдете до майка си при прегледи. Трябва да слушат двама, болният губи самообладание.

# 25
  • Sofia
Желязно ветрило, както съветва Gery - бъдете до майка си, наистина в началото пациента не е на себе си и е хубаво да има подкрепа.

А относно болестта, тя не е наказание. По-скоро идва, за да започнеш да цениш и най-малкото или да обърнеш внимание на себе си, или да ти покаже, че не е нужно да се притесняваш и ядосваш за незначителни неща. Като един вид рестарт на същността ти.
Много е важно да се мисли положително, че това е просто един етап от живота, който колкото и да ни се струва, че е труден - минава се. Важното е подкрепата на близките и вярата, че всичко ще е наред. Лечение има.

Горе главата! Сила и вяра!

# 26
Опусум, благодаря за темата! Момичета, да сме здрави, позитивни и спокойни!

# 27
  • Варна
Първо тука.Чист скенер.Дано вече само такива да има и да няма нови момичета.

# 28
Винаги се радвам когато чуя за хубави резултати, радвам се Alatea, Marsian, както  и за добрите резултати на другите момичета. Опосум, стискам палци  всичко да е наред и благодаря за новата тема, наистина само позитивни хора има тук.  Желязно ветрило, поеми дъх и кажи на майка си, че всичко ще е наред, защото туморът е силно хормонозависим и ще се блокира от хормоналната терапия. Относно Е здраве, на мен там само кръвните изследвания ми излизат и използваните направления.

# 29
  • Варна
При мен всичко излиза.Прегледи,изписани антибиотици,ваксини,кога съм кръводарявала,рентгенографии,ултразвук ,КТ и скоро ми се появи ямр от 2019г.Сестра ми е питала защо не излиза Пет,а само е регистриран преглед.Казли са че още го осъвременяват.

Общи условия

Активация на акаунт