Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 23 022
  • 784
  •   2
Отговори
# 30
При мен всичко излиза.Прегледи,изписани антибиотици,ваксини,кога съм кръводарявала,рентгенографии,ултразвук ,КТ и скоро ми се появи ямр от 2019г.Сестра ми е питала защо не излиза Пет,а само е регистриран преглед.Казли са че още го осъвременяват.

Честито за скенера.При мен също всичко, което сте посочила излиза от е здраве.

# 31
  • Sofia
Alatea, много се радвам за сестра ти! Все така да, здрава и да се радва на пълноценен живот!

# 32
В е-здраве излиза много информация, но не винаги е пълна.
Например изследването ми за костна плътност: вкарано е разчитането на бедрена шийка, където нямам проблем, но другите две зони ги няма, а проблемите ми са там.

# 33
Първо тука.Чист скенер.Дано вече само такива да има и да няма нови момичета.
В Св.Марина ли правихте ПЕТ?

# 34
  • Варна
Първо тука.Чист скенер.Дано вече само такива да има и да няма нови момичета.
В Св.Марина ли правихте ПЕТ?
Не в Дева Мария Бургас.Много сме доволни.Във Варна не сме правили,защото много често се разваля,а имаме срок,за да мине комисия.

# 35
Честито за чистите скенери🤗
Само с такива да се напълни темата!

# 36
Честито на тези, които имат хубави резултати, все така да е за всички ни!

# 37
Второто мнение от д-р Недев:
Скрит текст:
"Прегледах подробно това, което си ми изпратила. Цялата дискусия се върти около находката в няколко прешлена в шийната част на гръбначния стълб. На първия скен, който е от август 2023 година костите изглеждат напълно нормално, без всякакви данни за метастатично заболяване.

На компютърния томограф направен през януари тази година в няколко от прешлените са се появили зони на склероза, това представлява задебеляване на костните структури. Няма промени от януари досега.

Тази костна склероза често се наблюдава, когато имаме сравнително малки метастази в костите, които първоначално не можем да видим. Ти си била на активно лечение с химиотерапия и в момента си на хормонотерапия. Това води до оздравяване на костта в зоната където са били метастазите. Това за заздравяване става със задебеляване на костта и отлагане на повечко калций на това място. Ето защо не е необичайно костни метастази, които първоначално не се виждат, да станат видими с активно лечение. Истински метастазата си е отишла от това място. Това което виждаме на скенера е отлагане на калций от заздравяването на костта.

Поне това е моята интерпретация на находката в костите. Освен тези проблеми в шийните прешлени не виждам нищо друго, което би могло да се свърже с метастатично заболяване.

Какво да се прави от тук нататък? Отговорът е - нищо особено. Според мен просто трябва да продължиш хормоналната терапия, която истински не можем да си позволим да спрем докато работи. Това което бих препоръчал в такава една ситуация е да направим туморен маркер (Са153), сега и след това на всеки три месеца. Ако туморният маркер остане в нормални граници, това почти ни гарантира, че заболяването е под контрол. Тази гаранция обаче не е 100%ова. Ето защо бих просто повторил образните изследвания, този път с ПЕТ скенер (а не е обикновен компютърен томограф) след шест месеца.

Прикачам и разпечатка от старият и новият скенер, като илюстрация на проблема, за който говоря.
Искрено се надявам заболяването да остане в ремисия, както е в момента.
Поздрави, Д-р Николай Недев
Old Scan 2023

New Scan

# 38
  • Варна
Opossum, аз както разбирам си в ремисия.Имаш отлагане на калций в костите и те са го помислили за мета. Ако можеш го изпрати на проф.Щерев,за да видиш и неговото мнение. Пускай и всеки месец ТМ.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 05:44 от Alatea

# 39
Opossum, получила си най - очаквания с надежда резултат. ДОБРЕ СИ!
Чудесно начало на днешния ден!

# 40
Опосум,на практика,научаваш за проблема, след като вече той е разрешен.Това си е добра новина,направо си късметлийка!Следи се както ти препоръчва др Недев,продължавай с терапията и повече никакви тревоги,пожелавам .

# 41
Второто мнение от д-р Недев:
Скрит текст:
"Прегледах подробно това, което си ми изпратила. Цялата дискусия се върти около находката в няколко прешлена в шийната част на гръбначния стълб. На първия скен, който е от август 2023 година костите изглеждат напълно нормално, без всякакви данни за метастатично заболяване.

На компютърния томограф направен през януари тази година в няколко от прешлените са се появили зони на склероза, това представлява задебеляване на костните структури. Няма промени от януари досега.

Тази костна склероза често се наблюдава, когато имаме сравнително малки метастази в костите, които първоначално не можем да видим. Ти си била на активно лечение с химиотерапия и в момента си на хормонотерапия. Това води до оздравяване на костта в зоната където са били метастазите. Това за заздравяване става със задебеляване на костта и отлагане на повечко калций на това място. Ето защо не е необичайно костни метастази, които първоначално не се виждат, да станат видими с активно лечение. Истински метастазата си е отишла от това място. Това което виждаме на скенера е отлагане на калций от заздравяването на костта.

Поне това е моята интерпретация на находката в костите. Освен тези проблеми в шийните прешлени не виждам нищо друго, което би могло да се свърже с метастатично заболяване.

Какво да се прави от тук нататък? Отговорът е - нищо особено. Според мен просто трябва да продължиш хормоналната терапия, която истински не можем да си позволим да спрем докато работи. Това което бих препоръчал в такава една ситуация е да направим туморен маркер (Са153), сега и след това на всеки три месеца. Ако туморният маркер остане в нормални граници, това почти ни гарантира, че заболяването е под контрол. Тази гаранция обаче не е 100%ова. Ето защо бих просто повторил образните изследвания, този път с ПЕТ скенер (а не е обикновен компютърен томограф) след шест месеца.

Прикачам и разпечатка от старият и новият скенер, като илюстрация на проблема, за който говоря.
Искрено се надявам заболяването да остане в ремисия, както е в момента.
Поздрави, Д-р Николай Недев
Old Scan 2023

New Scan

Opossum, това са прекрасни новини! Не го мисли за сега, живей го този живот! Толкова се радвам за теб!
Просто се следи и това е!❤️

# 42
А е възможно и просто да са остеосклерози, които са възрастови и продиктувани от хроничен травматизъм, на който тялото реагира с отлагане. Често се забелязва в костите на челюстите на обикновен рентген. Какви метастази бе хора….. я стига. Просто човекът интерпретира най-лошото възможно, което е било някаква опция и го разнищва. Никакви маркери и никакви скенери, стига!

# 43
  • София
Маркерите и скенерите не бих пропуснала, когато им е ред, но засега нещата са добре, радвам се, Опосумче! Hug

# 44
Опосум, и при мен има остеосклеротични промени още преди започване на хормоналната терапия. Химия не съм правила. Изследвания в следната последователност: костна сцинтиграфия 03.24, скенер 02.25 (тук в Надежда написаха, че са суспектни) и веднага ПЕТ, за да се отхвърли съмнението. Сега отново ми предстои скенер. Ако всичко е наред, няма да ги правя с такава честота. При теб нещата са също добре! Следващия път направи костна сцинтиграфия за твое успокоение.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 14:50 от Rumi_hr

Общи условия

Активация на акаунт