Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 23 545
  • 784
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Опосум, радвам се за теб! От тук насетне да нямаш подобни притеснения!

# 46
  • София
Алатея, Опосум всичко е наред! Радвам се много!

# 47
Благодаря, момичета, златни сте! Hug
Вие сте видели най-хубавото в отговора, а пък аз като един непоправим песимист - най-лошото. Rolling Eyes
Сега си мисля, че ако е имало там, кой знае и къде още може да има.
А и Щерев и Консулова ме уверяваха, че щом в лв има само микрометастаза, все едно нищо няма и няма как ракът да е прескочил по други органи.
Вече не знам и аз на кого да имам доверие. Cry
А д-р Недев пише, че тези промени ги е имало още на януарския скенер. Тези от Надежда защо не са ги видели и описали?
А този последния скенер дали обхваща целия гръбнак до долу? Че вече почвам да се съмнявам, че може да са пропуснали нещо и при този скенер, който ми правиха заради болките в кръста миналото лято. Там ми бяха писали изменение в някои прешлени долу и остеохондроза т.е. възрастови изменения. Аз не го пратих на д-р Недев, защото си мислех, че няма проблем там.
Дали на последния скенер се е виждала и долната част на гръбнака и е огледал и нея?
Извинявайте, всички бяхте толкова положителни, а аз мрънкам. Но просто се вледених, като прочетох метастази, пък макар и в ремисия. Cry
Сега се чудя да търся ли тук да направя костна сцинтиграфия, да се прибирам ли по спешност, или да се доверя на д-р Недев и да направя както той казва пет скенер след 6 месеца?

# 48
Oppossum, и аз тълкувам написаното, че може и да е имало метастази, но вече ги няма, а са останали следи от тях. Бих посъветвала да се правят редовно изследванията, естествено, въпреки огромния стрес, който причиняват. Също направи костна сцинтигпафия - не за друго, а за собствено спокойствие. Иначе все ще го мислиш. Поне също като краен песимист така разсъждавам.

# 49
  • София
Опосум, направи всичко, което ще те направи спокойна! Няма по-важно нещо от това.

# 50
В момента съм в шок, че лъжливите овчарчета от Надежда този път се оказаха прави. Joy
Пък аз се бях успокоила, че пак е фалшива тревога.
Засега нищо няма да правя, защото съм много преуморена от престоя в България и пътуването. И часовата разлика яко ме е ударила, ходя като врътоглаво шиле. Stuck Out Tongue Winking Eye
Да мине един месец и ще пусна туморен маркер, да видя дали продължава да расте.
И честно казано не знам дали още едно изследване ще ме успокои или ще ме натовари повече с мисълта, че ще се открие още нещо лошо.
Но ще го мисля, благодаря ви за подкрепата на всички, много сте мили! HugHeart
(И друго се чудя, винаги ли ще трябва да си плащам, за да получа нормални обяснения? Това не можаха ли да ми го кажат лекарите в Надежда, а не само - вижда се нещо на костите, трябва да направиш еди какви си изследвания. Едва ли само д-р Недев знае това за малките метастази и калцирането.
Има ли някъде диспансер, където да не те претупват за 5 минути в движение в лудницата, а някой да седне, да отдели време при проблем и да обясни така, както се обяснява при платените консултации?)

# 51
Опосум,
На първо време се успокой и си почини.
За теб като краен песимист важи това, което беше писала малко по-назад една от нас- болестта ни е и в главата.
Аз съм на обратния полюс, всичко приемам от хубавата му страна.
Няма случай, в който да съм се притеснявала преди или след изследване.
Винаги очаквам всичко да е наред.
Но като живееща с човек от твоя тип, знам, че каквото и да ти говорим, ти пак ще се тревожиш.
Така, че прави каквото е необходимо за да си спокойна.
Пожелавам ти на всички бъдещи изследвания да няма за какво да се вглеждаш със страх.
Няма случай след петгодишно лечение и

# 52
  • Варна
Opossum, аз мисля, че не си разбрала.За мен означава, че са го сбъркалали с мета. Ако др. Недев мислеше, че е такова, щеше да те посъветва да отидеш на онколог и да минеш на таргет. Никой няма да те остави с мети, дори и умрели без лечение. Аз ако съм на теб, пак ще му пиша, няма да те таксува, за пояснение, какво е искал да каже. За диспансерни те, не искам да коментирам. Основно разчитащите са специализанти.Искай вече само Пет и не се занимавай. Проф. Пиперкова е много добра и разчетите са по две страници.При нас на първия Пет, за стадиране доц.Бочев беше описал и мета в дясна скапула. Проф. Енчева (лъчетерапевт) категорично го отхвърли и ми каза, че няма да облъчване нещо което не вижда. Знаела, че всички вярвали на Бочев, но трима професори(единия брат й, неврохирург, който оперира синът ми)!. гледали диска и не виждали мета. На другите Пет и КТ, вече никъде не е описано. Може другите момичета да ме анатемосат, но аз никога не бих направила сцинтиграфия.Това е остарял и евтин метод с най голямо облъчване и най грешни резултати. Не съм чула и вече на някой да го препоръчват, обикновено когато пестят от направления. Консултирала съм се с образни специалисти(имаме близък ЯМР)  и ни препоръча да отказваме. Проф.Енчева също ни препоръча Пет на 6м.Той не облъчва, контраста е радиоактивен,а при КТ и контраст и облъчване.Най безвредно е ЯМР, но не вярвам някой да те праща на 6м и то на няколко зони,а там пък не се вижда бял дроб.

# 53
На мен миналата година проф. Тимчева ми препоръча да направя костна сцинтиграфия малко след операцията и в началото на хормоналната терапия. Аз нямах нито скенер, нито ПЕТ до този момент, единствено ЯМР.  Тя каза, че по този начин ще си завърша стадирането и ще имам база за сравнение в бъдеще. Скенерът на диспансер в Надежда тази година си го поисках сама, според тях нямало нужда. Там като гръмна фалшивата тревога, веднага ме изпратиха на ПЕТ. Действително ги разчитат много млади лекари, проверих тогава. Исках да видя кой ми докара тези тревоги. Млада лекарка с интереси в дерматологията….

# 54
Алатеа, не съм компетентна, но ще се намеся ( извинявам се за което) само, защото каза , че никой не го препоръчва. Когато Проф. Консулова ми написа план за следене, ми писа всяка година костна сцентиграфия. Знам, че е много натоварващо изследване, но явно тя го препоръчва.
Що се отнася до доц. Бочев- аз пък въобще не му вярвам. Каквото може прехвърля на една млада лекарка и от толкова много пациенти кара на конвеер. Много ме е страх как гледат образите в Сити.

# 55
  • Варна
Не искам, да споря, няма и нужда. В нашата болница сме всеки месец и кабинет винаги по двама. Правили сме консулти със всички без Дудов. Никой не е птедлагал сцинтиграфия. Може би, ако се лекувате там и те дават направленията е друго. От другата тема знам, че обикновено го препоръчват за простата, но не могат да различат дегенеративни промени от мети. Имаше случай изкуствена става, оприличена на мета. Не виждам смисъл и после да се прави ново образно. Може да има някакви предимства. Не отричам, че едно образно не може да замени друго.

# 56
Абсолютно не спорим. Напротив, виждам колко много се интересуваш и знаеш. Просто ми е интересно защо проф.Консулова ми го препоръчва.

# 57
  • Sofia
Пиперкова хвали много Бочев, казвала ми е, че в Сити само той става...
Не мисля, че има еднозначен отговор кое изследване е най-добре и най-добро. Доскоро се твърдеше, че това е ПЕТ, но вече и той не държи призово място, предвид, че тумори под определен размер не улавя, вкл. и за кости. Лично аз при съмнения за кости бих се доверила повече на сцинтиграфията,  отколкото на ПЕТ. Но това съм аз - с моя опит и през моята глава.
Същото е и с онколозите - всеки си има подход или липсата на такъв. Уж все по протокол, но все нещо е различно.
За диспансер - такова чудо като отличен диспансер не мисля, че съществува в България.
Олив, може ли да разкажеш повече за храненето по Аюрведа?

# 58
  • Варна
Абсолютно не спорим. Напротив, виждам колко много се интересуваш и знаеш. Просто ми е интересно защо проф.Консулова ми го препоръчва.
Не го казах с лошо, извинявай. Не мога да кажа за Консулова, защо го препоръчва. Може би хваща по малки мети. Бочев мисля, че е първия който е обучен за работа с Пет в БГ. Първия беше във Варна. Няколко онколога ни казаха, че е най добрия, да различи възпаление от прогресия.Като бяхме в Сити, беше такава лудница, че не знам дали имат време да ги гледат детайлно. Бях намерила протокол за следене по стадии и какви образни да се правят. Не помня на FDA или ЕМА. Ако го намеря ще го кача.

# 59
Аз пък все си мисля, че тази младата лекарка, която Бочев препоръчва, д-р Матева, ако не е сигурна в нещо, сигурно се консултира с него.
Аз имам 4 мнения на ПЕТ.
Наскоро гледах клипче с д-р Симеонова, тя примерно казва, че не е необходим ПЕТ скенер, а обикновен и при съмнение ПЕТ или ЯМР.
В Надежда не са ли няколко образните, които разчитат!? Имам чувството, че при пациент с онко диагноза винаги се застраховат и пишат всяко съмнение като метастаза.
Опусум, при теб туморния маркер как е? Защото д-р Недев пише за него. Отделно аз както го разбирам ... при първия скенер нямаш по костите, януари се виждат според него и вече са се стопили.., но това е негова интерпретация, не е сигурно че е въобще нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт