Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 100
  • 784
  •   1
Отговори
# 195
  • Северозапада
Желязно ветрило, на първите ми химии се запознах с жена на 80+ години с новоотрит рак на яйчниците. Вливанията ни вървяха до един момент заедно, а и в последствие сме се засичали, и дамата изглеждаше изключително добре. Ако не беше липсата на коса, не можеш да кажеш, че е на лечение. Но и нагласата ѝ беше супер позитивна.

# 196
До Нова Котка и Желязно ветрило!Аз ще бъда,много лаконична...
Инвазивен,дуктален ,с тумор 10,5 см.,хормонозависим,Неr(-)..G 2,  12 заразени ЛВ.
16 вливки предоперативна химиотерапия,двойна мастектомия,33процедури лъчетерапия,терапeвтичен план за следващите 10г..
От два месеца с нови гърди...
Диагностицирана на 28 г...
Когато се огледа в очичките на три годишното си момиченце,готова е за всяка битка!Това е моята дъщеря!
Всичко друго,са ви го казали,тук,най-милите,борбени и търпеливи,момичета !
И само да подчертая,в медицинските среди 3 А,е
Ранен стадий!
Вярвам в успеха,вярвам и във вашия успех.Не спирайте,водете вашите малки ,големи битки!

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 06:09 от неда2

# 197
Новите момичета,
прочетете някоя и друга тема назад - имаше една ветеранка - Хули, така наритваше, изкючително силен дух! Борила се е жената два или повече пъти с РМЖ и рецидиви, после разсейки тук и там и накрая, ако не се лъжа почина от инсулт, след 30 години с рак! За съжаление този дух не всеки го има. Но, който го няма е добре да ходи на психотерапия, да работи, за да го изгради, без него е за никъде.
За мен най-големият герой в тази тема е Неда. Това да гледаш 28-годишното си момиче да се изправи срещу тази болест и да имаш сили  да си скала до нея е най-най-най-невероятната сила!
Писала съм го няколко пъти през годините - почти всеки ден благодаря на Бог, че изпрати това изпитание на мен, а не на децата ми! За себе си въобще не го преживявам като нещо кой знае какво, но за много близки бих се сринала веднага.
За протокола - два пъти с РМЖ различни видове, разсейки в разни кости, работя много интензивно. Понякога по 12-14 часа на ден, въпреки тежката терапия, на която съм от 2023 г. Но освен всички най-съвременни лечения, благодарение на една звездичка от тази тема - Еа, прегърнах и алтернативната медицина - във всякакви форми и проявления. Това съчетание поне за мен работи.

# 198
Хули липсва много❤️‍🩹

# 199
Малечка палечка, за съжаление не e починала от инсулт , а от метастази в главата , защото е отказала лечение, не е пожелала повече да се бори. Изчела съм много теми. Да, наистина много силна жена. И Ani Hr  ми липсва. И много други момичета, които ми се скараха в началото и ми писаха и ми се обадиха. Тази подкрепа дава голям кураж и сили за борба. Темата и момичетата ми помогнаха повече от психолог.
Какво за Еа, какво значи звездичка?! Малечка Палечка, какво става с това момиче?

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 10:53 от Incantrix

# 200
Да, Хули отказа накрая лечение, но след повече от 25 години борба. Съвсем различно е от това да се откажеш веднага, научавайки диагнозата.

# 201
,

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 15:46 от Incantrix

# 202
  • Sofia
Малечка Палечка, мислите ми са като твоите.

Много по-трудно е когато виждаш твой любим човек да страда и да минава през трудности. Неда е наистина герой! И всички останали родители, като нея! 

И друг път съм казвала, че болестите ( в конкретният случай-рак) не са наказание, а начин да поспрем и да погледнем с други очи  живота, съществуването и любовта. Нещо, като рестарт или започването на нов живот.
А и рака не е най-тежката болест! Болестите на главата и душата според мен са много по-тежки. Губиш себе си, губиш живота си, а реално тялото ти е здраво.
Има един бездомник алкохолик на кръстовището където живея. Спи в храстите, търкаля се в тревата и вдига бутилката с алкохол. Какво го е довело до това положение не знам, но съм сигурна че е имал всичко от което се нуждае човек. Ето това е много по-страшно!

Момичета, борете се! Живота е дар! Вярвайте, че всичко, ще бъде наред! Вярата е нещото, което никой човек не може да ни отнеме.

# 203
Хули е достойна за уважение жена!Дълбок поклон!Изчетох десетки теми,така разбрах,че "вината" да я има
 тази тема е нейна,и тя остава в нея, докрай.
И аз чета,чета и не спирам да съм благодарна,на всички тук ,които споделяте безценния си опит,и най-вече сте вдъхновяващи със своите вълнения,битки и успехи.Благодаря!Аз не съм герой,аз съм майка...И както Вела съветва,просто благодарете..Аз го правя всеки миг,когато мислите ми са при дъщеря ми,всеки път когато я видя свежа и усмихната,всеки път когато има напредък,или добри новини...Не спирам да благодаря!За всеки нов миг-надежда!
Кати,писали сме заедно.
Когато видях отново детето ми,спокойно и уверено,знам че трябва да благодаря и на теб!

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 11:13 от неда2

# 204
Момичета, разревахте ме от благодарност, че ви има! Сили и кураж на новите и на старите!

# 205
  • София
Момичета и аз искам безкрайно да ви благодаря, че ви има и помагате. В началото и аз бях като Нова Котка, не знаех на кой свят съм, бях отчаяна (диагнозата ми дойде 6 месеца след като майка ми си отиде, губейки борбата с рака). Вие ме накарахте да се събера и да се боря.
Всеки път като започна да пропадам, започвам да чета тук, понякога назад в темите и се събирам.
Благодаря ви момичета! Господ да ви дава много, много здраве и любов от хората около вас!

# 206
  • Sofia
Неда, всеки път когато мога да помогна съм безкрайно щастлива!  Думите на насърчение и топла прегръдка ( дори и виртуално) са от голямо значение! Благодаря и на теб, че винаги си готова да помогнеш!
Всеки ден благодаря на Бог, че присъства в живота ми! От самото начало Той е с мен и ме напътства. Така ви намерих вас, скъпи момичета . Марсиан и теб, също. Толкова подкрепа, думи на окуражение и съвети, няма на друго място!
Благодаря на всички вас! Тези, които вече са минали по този път и не отказвате помощ и тези с които се борим в момента.
Бог обича всяка една от нас и ни помага! Само трябва да Му се доверим.

# 207
  • София
Абе хора, нагримосана и нагласена съм и ме разплакахте Simple Smile Има живот и с/след рака. Даже става по-хубав и осъзнат. Така че никакво отказване!

# 208
Здравейте, момичета и момче.
Не знам дали успях да изчета всичко назад.
DZ, моите съболезнования!
На новите момичета - съжалявам, че трябва да минете през това! Но наистина не е краят. Трябва план за действие, както са казали другите, а химиотерапията изобщо не е толкова страшна, колкото изглежда по филмите.
Желязно ветрило, в болницата, където си правих ХТ, имаше много възрастни хора. Честно да ти кажа, те ми вдъхнаха най-много кураж. Просто защото изглеждаха съвсем добре. Все едно са дошли на кафе. Все ще се намери някой дядо да пусне шега, бабите се смеят. После дремнат малко, докато изтече банката и си тръгнат.
А сега където ми беше операцията в УСБАЛО, всички баби ги изписаха преди мен (чак малко тъпо ми стана , защото имаше и с мастектомия). Така че вероятно й трябва малко време да приеме диагнозата.
В болницата сега се засякохме с друг член на групата - Дидона Simple Smile Изобщо в отделението жените много си помагат и поддържат една друга и това като цяло беше адски зареждащо.
В крайна сметка д-р Митова ми направи квадрантектомия и сентинелна биопсия, въпреки че на ЯМР се виждаше един граничен  аксиларен ЛВ и съответно има риск да се наложи аксиларна дисекция, след като излезе хистологията, но реших, че рискът си заслужава (въпросният ЛВ е непроменен спрямо ЯМР преди ХТ и е възможно да е физиологично такъв уголемен). Също така имах маркиран ЛВ, доказан с метестаза преди ХТ, с клипс, който клипс обаче се оказа мигрирал. Бях чела, че е възможно, но на ЯМР преди операцията все още се виждаше... Все пак д-р Митова каза, че са го намерили въпросния ЛВ (разпознали са го по някакъв начин, май се е виждало мястото, където е бил клипса ли ми каза). И сега чакам резултатите от хистологията. Дано няма изненади.
УСБАЛО е с нов главен патолог, а Бачурска е вече в Токуда.
Бях питала за лъчетерапевт - между Николай Недев в Сити и Георгиев в Софиямед все още се чудя.

# 209
  • Sofia
Hristinal, радвам се, че операцията ти е минала гладко! И ти пожелавам всичко да е наред, за да не ти се налага втора.
С две ръце съм за д-р Георгиев и екипа му. Според мен, който и да избереш, все е добре. Важното в случая е да ти е удобно ходенето в тези жеги, че трябва да се пазиш от слънцето.

Успех ти пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт