Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 118
  • 784
  •   1
Отговори
# 210
Аз много обичам Неда,дори и виртуално.
Огромен кураж и огромна подкрепа  ми вдъхва всеки път!И съветите ѝ ,също са безценни ❤
На всички желая късмет! Дръжте се и бъдете силни!
Можете го!
Усмихнати и хладни дни желая! 🌹

# 211
Incantrix, AniHr е добре.  Гледа си живота и семейството. Скоро имаше и рожден ден😘
Старите "кучета" поддържаме връзка.
Нормално е да се отдалечат от темата и силно им стискам палци, да не се връщат назад. Аз лично имах един момент около година, в която изобщо не я отварях. После само четях и като видех, че е получен отговор и не се включвах.
Спомням си отначало четох теминчте назад- година, две , че и повече. И като започнах да пиша, все едно вече ги познавах всички отдавна 😘

# 212
Момичета... Включвам се с огромна благодарност, че ви има... Че ни има... Една малка армия на надеждата, силата, вярата и любовта... Аз в момента съм в процес на предоперативна хт... Минаха три... Още три остават... Следва една година таргетна...Лъчетерапия... Не знам колко курса... Може би хормонална (ще преценяват в движение, че за сега е ер и пр негативан, 100 % хер 2 позитивен, с метастази в лимфни възли)... И всичко това след 5 години опити инвитро (без успех... Спонтанни аборти... Един с близнаци)... И като чух диагнозата РМЖ трети стадий не знаех къде се намирам... След всички неуспехи и ходене по мъките години наред в желанието си да стана мама... Но... Сега... Ходя си на хт през три седмици.. Три четири дни лежа... И като ми поотмине си слагам хубавата перука... Грим.. Новите си дрехи... Червена панделка на главата... И давам смело напред с вярата че ще излекувам и че и това ще мине...
Бъдете здрави и щастливи! Бързо оздравяване на всички и носете новите си дрехи... Не утре... Не после... А сега... Днес! ❤️

# 213
eyeswideopen, браво на теб. Само така🤗

И аз днес се наконтих. Грим, прическа, нова рокля (от Тему Stuck Out Tongue) и 24 каратова усмивка с чувството за хумор под ръка. Свидетелства раздавах на децата. Колегите ме гледат станно, викат сигурна ли си, че ти има нещо😁

Предния път се затворих и 1г не си купувах нищо ново, обличах се кат прошлек, щот ще мръ. Сега смятам навън все с нови дрешки. Ще си накупя още 3-4 роклички и ще ги сменям😎

Когато ние сме щастливи (или поне външно) и семейството ни е спокойно🤗

# 214
Момичета, от сърце мерси за подкрепата! Вие сте голяма сила! Давате ми голям кураж! Обичайте себе си!

Кажете има ли шанс и в 4 стадий? Милата ми майчица не ми е казала, защото все се е надявала да мине, а и за да не ме тревожи, и не знам докъде до е докарала. Тя го е открила преди около половин година, а от кога ли е там. Но, е пораснало за тези месеци и кожата е зачервена. Щом не я боли и тя все надявала да не е нещо кой знае какво.

Допълнителната хистология от д-р Поповска ми казаха, че е готова и утре ще бъде в лабораторията.

# 215
Естествено, че има шанс!
Докато тя не се предаде, има шанс🤗

# 216
Мили дами
Само да питам, че пак започнах да се гипсирам:
- след сентинелна биопсия и установени метастази в част от извадените лимфни възли, значи ли че ще ми махат още лимфни възли?  Днес лекарят, който дотук ме координираше, ми каза, ме нямало да има повече операции, ама наистина не знам дали просто не ме успокоява;
- казвате, че ХТ се преживява някак (това с грипа много ме окуражи). Има ли шанс човек да си я изкара "на крак" и с малко хоум офис? Щото съм уанменшоу, няма отпуск, няма болнични, а трябва да се работи, че без пари не става; Бях говорила с две жени, които са минали през това и те ме увериха, че човек в общи линии си запазва функционирането;
- за косата при ХТ - някой ми каза за някакви "студени каски", дето спасявали в прилична степен положението с косата. Има ли го това нещо или е мит?
Предварително се извинявам, ако звуча неуместно, вкл. че това са маловажни глупости, но в момента съм се фиксирала върху това. 

# 217
Относно каските... Сложих след първата и след втората хт... След първата косата ми отпада с около 25...30%...след втората оредя страшно много, че не си струваше да продължавам... Подстригах се с машинка първи номер... И така... Относно хт... Три четири дни е като грип... После съм ок... Чувствам се леко отпаднала, лесно се изморявам... Но си работя от вкъщи...

# 218
Нова котка,
Аз съм в темата от януари 2022. Вече рядко пиша, но чета редовно.
Аз съм самоосигуряващо се лице и имам фирма за финансово-счетоводни услуги. В периода януари-април за нашия бизнес е убийствено натоварването. Годишни отчети на всички клиенти, статистически отчети, данъчни декларации. .. И всичко това наред с текущата работа. Имам служители, но те са оперативни. Всички годишни отчети ги правя аз.
 Когато ме диагностицираха изпаднах в паника! Ами сега!!! Кой ще направи отчетите и как ще се справя с многото работа? Това ми беше основният дерт.
Странно нещо е човешкия мозък при стрес!
Не съм спирала да работя. Ден-два след вливка почивах и на третия бях на работа с пълна пара. Основно работех у дома. Така ми беше по-спокойно. Ходех един-два пъти седмично до офиса за по един-два часа,  за да видя момичетата и дали оперативната работа върви.
Много пъти съм споделяла тук, че работата е това, което ме съхрани психически! Просто не си оставих грам време за паника и нервни сривове. За мен се оказа много важно мозъкът ми да е зает и да няма време да изпада в дупки.
Така че горещо ти препоръчвам, ако химията ти понася леко и работата ти не е физическа,  да не спираш да работиш.

# 219
  • Северозапада
И аз не съм спирала да работя. За първите 2 вливания ме накараха да стоя в болницата, за да се види дали няма да направя алергична реакция, на последните 2-3 вливки отсъствах от работа за по един ден, защото имах грипоподобни симптоми, за останалите си ходех на работа още на следващия ден, като се вземе в предвид, че и пътувах на 200км за лечението, защото не съм от София. И аз се чудех как ще ми се получат нещата, като съм чувала колко е тежко лечението, а и една съседка с друг вид рак се оплакваше, че се чувства доста зле. Аз имах 16 вливания - 12 ежеседмични + 4 на 21 дни. Радвам се, че медицината е напреднала дотолкова, че да не се налага да се изолираме от обществото заради болестта. За мен най-лошото последствие от терапията е това, че ми се увредиха вените. Не ги мажех съвестно с хепароид или лиотон и сега е мъка даже вземането на кръв.

# 220
  • София
Лелее момичета,чета малко по диагонал,но тези мнения за Надежда ме притесниха.Така и не разбрах какво точно е станало и с кой,но се притесних .В момента там ми правят химията и я избрах тази болница от положителните мнения.Натоварени са ,то е ясно.Мазало е сутрин.След един ден пак съм на вливка.Но ако има груби грешки не е приятно.Там правих КТ март и сега ме треснаха съмнения….

# 221
Аз взимах една седмица болничен по време на химиотерапията. Защото на следващия ден ме тръшкаше "вируса" за 2-3 дни и си почивах. През останалото време бях хоум офис и си работех. Много добре ми влияеше.
Ако има заразени лимфни възли след сентинелната биопсия, се прави аксиларна дисекция, ама по най новите стандарти май може и с лъчетерапия да се мине само, без операция. И аз не знам вече. Има едно клинично проучване,където изследват жени над 70 години, на които не им пипат въобще аксилата и прилагат само лъчетерапия при съмнителни възли. Скоро ще излязат резултатите.
Eyeswidopen,каква хормонална терапия, ти си само с положителен хер. Там няма хормони, ще приемаш 18 дози Херцептин като таргетна и никакви хормони. Аз съм с такъв рак. Много е агресивен, повече от 3+, но добре се подава на лечение. И аз съм след 7-8 ин витро опита, само че нямах дори бременност. С теб сме с идентични истории.

# 222
Благодаря на всички за отговорите!
Това, което ме спаси през тези страшни три месеца, беше стресът от задачите в работата. Когато си потъвах в работата и забравях за чудовището. Шегувах се, че съм осъзнала смисъла на "Arbeit macht frei" Simple Smile

# 223
Момичета, които се лекувате във Варна. Ако сте на херцептин или знаете къде поставят оригиналната инжекция херцептин, моля ви пишете.Тъй като аз се лекувах до сега в София, но сега оставам на херцептин (следва 11 от 18 в софия), золадекс и нолвадекс. И идеята е за оставащите 7 инжекции херцептин да не ходя до София, ами да се прехвърля във Варна. Но примерно ми се наложи по време на лъчето един херцептин да ми го сложат в Сити клиник младост София и той беше генерик и на вливка, а ми се иска да е оригиналния, колкото и болезнен и неприятен да е Sad

# 224
Може ли да ми обясните кога предписват херцептин?
С хормонозависим рак съм, оперирана 08.2022, минала химио- и лъчетерапия, с високо Ки. Лечението ми беше 2 години Золадекс, който спрях, и Тамоксифен /пия го трета година вече/.

Общи условия

Активация на акаунт