При мен операцията беше на 29 май. Имам ПЕТ скенер за 11 юли, т.е.химията трябва да я започна евентуално на 14 юли и се притеснявам да не закъснея... Днес ще си взема протокола от комисията и дата за химия. Ако е преди 11, ще видим какво ще правим.
DZ,
Операцията ми беше на 30.05.2025 г. в Токуда.
Взех си протокола на 19.06, но там нищо не пише конкретно.
1/ Разбрах, че трябва да си харесам онколог и болница, които да ми предпишат/проведат лечението, вкл. и изследванията.
Юрнах се да запазя възможно най-ранни часове за консултации с онколози (не по здравна каса, разбира се, че за тях се чакало 3-4 седмици). Имам още две запазени консултации, като последната е на 02 юли.
2/ Никой никога дотук не ми е предлагал ПЕТ скенер /само веднъж от Дървеница ми предложиха опция, но се наложи да я отменя, т.к. реших да се "преселя" в Токуда; така или иначе не е загуба, т.к. още не бях взела някакво направление, без което не можело/. Самоинициативно след първата операция /отворена биопсия/ си направих КТ скенер и това е.
Разбрах, че избраният онколог трябва да прецени дали иска ПЕТ скенер/костна сцинтиграфия и евентуално да даде направление. И тук се хванах за главата, защото единият професор каза, че задължително трябва ПЕТ скенер/костна сц-я, а другият каза, че изобщо не трябва.
В обобщение, като гледам и като размишлявам, Х-то обективно няма как да го почна преди 10 юли, т.к. на 02 юли ми е последната планирана консултация, после трябва да реша къде и с кого какво ще правя, а и зависи какви са им възможностите да ме вземат. Отделно, на 09 юли имам сериозен служебен ангажимент, на който трябва да съм с целия си мозък и в добра кондиция.
Честно казано, разчитам, че като почне огнепръскачката, че измете всичко, което се е навъдило в мен до 10 юли
.Хайди,
Няма кого да питам за това колко мога да отложа, защото още нямам онколог, пък тук е пълно с препатили.
А и докато се чудех за отлагането, то отсамосебе си се очерта от 10-ти натам да е, че преди това няма как да е
. На база на опита ми с операцията установих, че е много важно да уцелиш правилния лекар, ако ще с цената на малко забавяне.