Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 27 892
  • 784
  •   1
Отговори
# 585
В понеделник ще отида и преди всичко ще поставя всички тези въпроси и ще изисквам. Ако се наложи, ще си събера багажчето и ще си тръгна.
Благодаря ви!!!!

# 586
  • Sofia
Daia, също като Brit биопсията ми я извърши д-р Сечанова. Както и операцията. А защо пълна? Тя ми каза, че пациента под пълна упойка е спокоен и съответно работата на оперативният е под контрол. На мен не ми даде да избирам, защото туморът ми беше в краен десен горен квадрант и заради това, че иглата трябва да се вкара отдолу беше малко по-тегаво ( ако така мога да се изразя). Вероятно, ако съм била будна е щяло да се отрази на прецизната работа. Ако ми беше дала право да избирам, щях да избера отново да е пълна. Имам пълно доверие на д-р Сечанова и място за съмнение нямах. Упойката, която се ползва е от тези при които пациента заспива веднага щом се включи системата и се събужда щом се изключи. Не ти слагат маска.

# 587
Кати, благодаря, че сподели!
Аз пък използвах времето по време на биопсията, за да черпя информация направо от извора 😊 При мен Кор Биопсията беше направена от д-р Виктор Йорданов с локална упойка, без никакви усложнения. Той ми обясняваше през цялото време какво прави и ме подготвяше какво да очаквам – това наистина помогна да се чувствам спокойна. Не усетих никаква болка, но за контекст – съм раждала без упойка, така че може и прагът ми да е малко по-висок. Разбирам напълно защо при теб са избрали упойка – при по-сложен достъп и според конкретния случай, това може да е по-доброто решение. Важно е, че сме в ръцете на професионалисти и че има различни подходи според нуждата.

Iren, Изводът е, че не трябва да се притесняваш от самата биопсия – важното е да не е отворена. А това вече го знаеш!
Кураж и ни дръж в течение – тук сме до теб 🤍

Daia, също като Brit биопсията ми я извърши д-р Сечанова. Както и операцията. А защо пълна? Тя ми каза, че пациента под пълна упойка е спокоен и съответно работата на оперативният е под контрол. На мен не ми даде да избирам, защото туморът ми беше в краен десен горен квадрант и заради това, че иглата трябва да се вкара отдолу беше малко по-тегаво ( ако така мога да се изразя). Вероятно, ако съм била будна е щяло да се отрази на прецизната работа. Ако ми беше дала право да избирам, щях да избера отново да е пълна. Имам пълно доверие на д-р Сечанова и място за съмнение нямах. Упойката, която се ползва е от тези при които пациента заспива веднага щом се включи системата и се събужда щом се изключи. Не ти слагат маска.

# 588
Аз правих кор биопсия при Виктор Йорданов (благодарение на светите тук ) Страхотен човек и специалист! Преди да се свържа с д-р Йорданов, се бях насочила към Байчев (даже си размениме няколко имейли)... Но се доверих на момичетата тук и не сгреших.
Всичко ще е наред! Вярвай!

# 589
i.r.e.n., момичетата всичко са ти казали и обяснили.
Аз ще ти кажа нещо друго, да не казваш че имаш диагноза рак преди биопсията.
В Надежда се запознах с една дама, на която след направена мамограма я бяха наплашили, че може да има рак. ЯМР също не наклони везните наникъде.  Направи си кор биопсия и онзи ден излязоха резултатите - не е злокачествено.
Та така, това ми напомни, че някои от историите имат и щастлив край.
Може и твоята да е такава.
Стискам силно палци! Heart
(Но ако се окаже все пак злокачествено, дяволът не е толкова черен колкото го описват. Ще ти бъде тежко, ще ти бъде трудно, но ще се справиш. Hug)

# 590
  • София
От няколко години не чета темата и не пиша (една девойка преди 1- 2 години ме натири с изказването си "Аман от стари муцуни").
Но днес е много специален ден за мен!
И "пробягвайки" между постовете,  виждам много нови хора, имащи нужда от едно рамо...
Аз наистина съм много стара муцуна! 😘

Не се отчайвайте, момичета!
Хубавото предстои!

# 591
АниХр, обичам те Heart
След още 25 години пак да минеш да пишеш Grinning
Теб и още няколко мацки, които също вече не пишат тук и сте ми много на сърце!
И тези от "моето време", които все още са тук. Оливче, Dz Heart

# 592
Опусум, аз пък се запознах с жена по време на лечението ми с химия, до ден днешен поддържаме връзка. Тя пък беше оперирана от д-р Атанасов в Надежда, въпреки че образен диагностик й казва, че е злокачествено. Та оперират я, излизат резултатите и няма рак. Минават няколко седмици и тя решава да отиде на преглед при същия образен, който й е казал, че има рак. Разказва, показва резултати. Но образният е повече от сигурен, че това е било рак. Лично се обажда на д-р Атанасов да направят ревизия на блокчетата. Жената се оказва с рак. Втора операция с лимфна дисекция.
Някак си, ако го бях прочела, нямаше да повярвам, щях да си кажа, че тази жена си измисля. Опознах я, много адекватен и трезво мислещ човек е.
Аз лично не препоръчвам Байчев. Във ВМА процедират с отворени биопсии.
Аз лично съм потърпевша и от д-р Сечанова, така че и в Надежда си им беше практика до преди няколко години. Бях ходила и в Тина Киркова и там също искаха първо операция, не било необходимо кор биопсия.
Но все пак в момента много се шуми за протоколите, така че може би и Байчев ги следва. Помогнал е на много жени в годините. Както и другите известни светила като него.

# 593
  • Добрич
Моята кор биопсия я прави д-р Вълкан Иванов. Никаква болка не усетих нито по време на процедурата, нито след нея. Наложи се "да стреля" 6 пъти, защото с моите големи и плътни гърди, туморът се отместваше. После гърдата посиня, но не беше болезнено. В следващите дни се случваше да изпитам лек дискомфорт на моменти и това беше. С местна упойка. Бях си спокойна през цялото време, уверена, че съм избрала точния лекар и вървя по най-добрия път.  

После за 6 часа операция съм получила достатъчно упойка...

i.r.e.n., ако имаш въпроси, тук си на правилното място. Всеки се старае да помага с каквото може.

# 594
Ирен, едно рамо и от мен. Аз съм едно от най-новите попълнения. Когато прочетох твоя пост се сетих за една спасителна мисъл, дето и аз в паниката си я бях забравила:
"В кризисни ситуации важното е човек първо да помисли. Че винаги има възможност нещата да се осерат, както и винаги има време да се оправят" Това е от един от романите на Том Кланси.
Винаги, когато изпадна в паника, си я прочитам, и напрежението спада. Даже сега, докато я пишех, усетих как се разтоварвам от тревогата.

# 595
i.r.e.n., нищо не е толкова страшно, колкото ти се струва в първия момент. Мислиш, че светът се срутва върху теб, но малко по - късно се изправяш, поизтупваш се и тръгваш напред. Момичетата вече писаха, но и аз ще кажа - настоявай за кор-биопсия. Моята е направи д-р Валентин Иванов младши в Пловдив. Беше с местна упойка. Попита дали искам да виждам какво прави. Аз исках и той обърна монитора към мен. През цялото време говореше какво следва,за мое спокойствие.
AnyHr,това е голяма победа!
Започвам деня с голяма усмивка заради теб!
И си примомних как миналата година есента се запознах в онкологията с една достолепна дама на 78 години, която разказа как вече 29 години идва за прегледи, но тя е победител в битката.
Бъдете здрави!

# 596
AnyHr, още няколко пъти по 25г да празнуваш🤗

P.S. Как съм изтървала момента с "Аман от стари муцуни". На мен наремето, точно старите муцуни ми вдъхваха надежда, че има живат след лечението😘

# 597
  • Sofia
Цитираното "Аман..." е извадено от контекста на онези коментари, но явно умишлено се пропуска сега да се добави. Влизането в темата "веднъж на високосна с бутонките", за да дадеш наклон как темата се е превърнала в оплакваща се, вместо да пишем за радостта от живота, докато новите попълнения се тресат от страх, а "старите" (вкл. и себе си) продължаваме напред щастливи, беше повода. И тогава, и сега заставам зад всяка своя дума.
И никой не я е гонил, ролята на "жертва" си я избра сама, Ани.

# 598
Child of June, темата е и за духовното оцеляване🤗 Навремето си споделяхме за нещата от живота. Да, посрещахме новите и им помагахме, но живота продължава и си споделяхме много други неща🤗 Станахме приятелки ♡
 С мацките от преди 7г продължавам да поддържам връзка, пишем си, споделяме си ♡
Радваме се, плачем...
Темата наистина се е превърнала в чисто информативна +- някое залитане. Да, няма лошо и в този вариант да е, но повярвайте преди беше като постоянна психотерапия🤗😘

# 599
  • Sofia
Знам каква беше, но трябва да отчитаме и факта, че новите попълнения/някои хора имат нужда не от онова "наритване", а информация - суха, подредена, смляна и от място, на което да си поплачат и оплачат. Трябва да отчитаме това, не може да се правим, че нищо не се е случило и животът е много як и розов, докато стоим пред неизвестното.
Успех на теб с настоящите лечения! И аз два пъти минах по реда си, вторият ми беше много по-гадно, защото си мислех, че съм направила всичко, за да изпреваря появата му в другата гърда. Но и това минава! Както не веднъж съм писала, в човек се крият неподозирани и за него сили да преодолява препятствията в тоя живот! Hug

Общи условия

Активация на акаунт