Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 27 887
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
Неда, да ти е живо и здраво бабиното ангелче😍🤗

marie_curie, чудесен план❤️
От сега да кажа, че очаквам снимки от сватбата😘

# 661
Благодаря,DZ .
Всички любими на сърцата ви хора,да са живи и здрави.С трепет да ги прегръщате,и да им се радвате!

# 662
Никакви витамини и хранителни добавки по време на химиотерапия, никакви. Каквото и да ви се наложи да пиете, всичко трябва да се консултира с онколога. Всяко едно изпито нещо, може да повлияе на терапията.
За хранене, яжте каквото ви се яде, обаче ограничете и спрете направо, сладкото, пакетираните храни, газираните напитки. Гледайте да консумирате протеин, той е критичен за възстановяването. Бях постнала един сайт тук, с препоръки за хранене според типа рак, подкрепен с  клинични проучвания. Не знам къде се изгуби из темите.
Това с алкализирането на организма е мит. Да не ми се обидите,но...няма никакви научни доказателства,че содата алкализира тялото.
Тя повишава временно PH на стомашния сок и до там. Кръвта има строго определено PH, което ако се промени малко, е животозастрашаващо. Дългосрочното употребяване на сода носи рискове, проблем с бъбреците, кръвното налягане. Бъбреците са ви критички по време на химиотерапия, защото дренират тялото и изхвърлят химиотерапиите. Консумацията на зелени храни е силно препоръчителна, с оглед здравето на тялото и ползите от хранителните вещества съдържащи се в тези зеленчуци,но те не алкализират тялото. Организма има буферни системи, които контролират PH, каквито и храни и добавки да приемате за алкалност,  бъбреците контролират ph-то и го държат в строги граници. Всяко отклонение от ПХ е животозастрашаващо. За храненето много внимавайте,подлагайте на съмнение всякакви гъби, добавки и чудни цярове, които борят рака.
Нутриенти се набавят само от храната. Изключение правят само витамин Д и рибено масло, евентуално,но и тях с консултация с онколог приемайте.

Haidi, 👌

# 663
  • Sofia
Ех, че хубави неща сте написали!

Неда, само хубави неща да ви се случват от тук насетне! Време на радост и спокойствие! За теб, за дъщеря ти и цялото семейство!

Marie Curie, чуден план! Прекрасно място! Толкова романтично! Любовта дава криле и смисъл!

# 664
  • Русе
Аз също искам да похваля лекарите от онкологията на  Георги Странски /Плевен. Работят отлично в екип, обясняват подробно.Пациентката е от Троян, чувства се много добре. Доплаща се само избор на екип. Аз се лекувам там, преминах: корбиопсия, химиотерапия ( 3 червени+3 бели/на 2-та бяла направих алергия към Паклитаксел), последва операция мастектомия с запазени гръдни мускули, на 23-ти ще имам ПЕТ скенер в Света Марина/Плевен, планирала съм и хистеректомия/аднексектомия пак в Света Марина/Плевен. Бих се раздвала ако някой сподели мнения за тази болница.

# 665
Karri_G, при кой хирург е правена кор биопсията и мастектомията в УМБАЛ "Г. Странски" в Плевен? А кой ви е онколог?

# 666
  • Северозапада
Относно хранителните добавки, аз изгледах лекцията, сложена на първа страница на темата, но си признавам, че по време на лечението се случи 2-3 пъти за по 2-4 дни да си позволя да взема от някои от забранените добавки.
https://nadezhdahospital.com/statii/onkologiya/hranitelni-dobavk … shto-da-priemame/
Майка ми настоя за вземе сокоизтисквачка и да си правя сок, най-вече с цвекло. В началото всеки ден правех сок, но по някое време ми омръзна цялата хамалогия. Ядях много плодове и зеленчуци. Плодовете ми бяха най-приятни, защото постоянно чувствах сухота в устата и те ми помагаха. Докато разхождах кучето, обрах една джанка още зелена. Моето лечение беше на първия етап паклитаксел и карбоплатина, а втория - епирубицин. Тройно негативен беше тумора.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 17:02 от Ant G.

# 667
Сок от цвекло🤢
Имам потресаващ спомен от преди 7г. Мъжа ми всеки ден ми правеше. Слагаше лед, смесваше с различни плодове... Правеше го като коктейл- с чадърчета, сламки... Все същия смотан вкус имаше🤮
Дано да е забравил и да не ми прави този път😁

# 668
  • Русе
Karri_G, при кой хирург е правена кор биопсията и мастектомията в УМБАЛ "Г. Странски" в Плевен? А кой ви е онколог?
Желязно ветрило, кор биопсията и мастектомията са направени от проф. Димитров и д-р Иванов, онколожката ми е д-р Нина Иванова
Пропуснах да кажа,че имаше и сентинелна биопсия.

# 669
Професор Димитров от Плевен е ТОП. Чудо на чудесата. Аз даже силно се замислям за консултация с него за импланти евентуално. Той е пионер в сентинелната биопсия. Шапка му свалям.
Неда, много сладко внуче, пожелавам на дъщеря ти внуци!!! А, тия Сейшели са...мечта,мечта,мечта,как ми се ходи...😵‍💫🫠🫠
Аз днес бях на Легион рън, изгорях по лицето като рак, хем се мазах, газих в кал, скачах в кален басейн💪💪,пръскаха ме с маркуч няколко пъти, обелени са ми лактите и колената от лазене. Но съм невероятно щастлива и заредена с добро настроение. Сега си пера калните дрехи и се каня догодина да мина всички препятствия,че тая година си пазих много ръката и не се катерих и висях на собствено тегло. Колегите ми са младички, то и аз съм млада, ама те са на по 30-35, много яко с млади хора. Имаше една силиконка,дето пръскаше с маркуч, само дето не се търкалях по земята от смях,като ги гледах как се наредиха всички мъже да ги окъпе мацката с големите сиси🤣🤣🤣
Гледам за полети във Валенсия,много ми се пътува, много ми се живее, дано Господ е милостив и преминем всички това препятствие.

# 670
Здравейте! Интересува ме кога се подава Производствена характеристика - с първоначално подаване на документи или след като излезе решението на ТЕЛК? Може ли някой да помогне с информация?

# 671
  • Добрич
Преди да излезе решението. За него е необходима производствена характеристика, когато си на трудов договор.

Ако не е подадена в началото, може да се добави после  преди датата за ЕР.

# 672
  • Sofia
Aelita, имай предвид, че изготвянето на производствената характеристика отнема време. Поне седмица, две си я заяви при работодател, преди да планираш подаването на документите.

# 673
Преди да излезе решението. За него е необходима производствена характеристика, когато си на трудов договор.

Ако не е подадена в началото, може да се добави после  преди датата за ЕР.
Благодаря, Вела! Моята лична ми издаде направлението за ТЕЛК точно в деня, в който бях на ПЕТ скенер, но ми каза че в 7-дневен срок трябва да подам. Такъв ли е срока?

# 674
Аз подадох след 20 дни,нямаше проблем...

Общи условия

Активация на акаунт