Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 25 800
  • 784
  •   1
Отговори
# 720
Защото най-вероятно Байчев е направил отворена биопсия на момичето. Аз не разбирам защо не е направен резонанс. Да ти дойде до гуша. Няма да забравя никога лятото на 2023 точно по това време, след вече направен резонанс как настояваха и аз да отида при конкретния лекар. Бях в паника, разбира се, бях свалила много кг от стрес и безсъние и всеки знае какво е чувството. Обадих се на номера, който ми бяха дали, представих се и обясних. Този ме нахока, че не знаел защо се представям с име и възраст и това не го интересува и ми каза, че отива на почивка. Аз започнах да заеквам, вероятно и аз съм била дразнител, казах добре, извинявам се, кога мога да се обадя, ямр потвърждава рак и той ми затвори. Утвърден лекар е, с години се бори и помага на жени с диагнозата. Просто в моята лична история, той е човек, който съм маркирала с голям черен хикс. Не че в моята история пък не се случи да ме оперира още по-голямо чудовище Седлоев, но аз съм доволна от работата. Всеки има свой път и пожелавам на всички да си го извървят смело и безпогрешно.

# 721
Ирен,защо КОР биопсия с пълна упойка?!?!

# 722
  • Sofia
Ирен, бих добавила към коментарите на момичетата. Моя съвет е отношенията ти с ВМА да приключат до излизането на хистологията и ИХХ. Не оставай там за лечение и каквото и да е друго. Към днешна дата отношението им е покъртително. Щом ти излезе резултата и ако е нужно ( пожелавам ти да не е нужно) отиваш при онколог, недей обаче във ВМА.

# 723
По отношение на пълната упойка, в КОЦ Пловдив също практикуват така. Явно вземат повече пари от касата. И да, правят кор биопсия и там.На мен не ми направиха, а директно извадиха тумора.Ако като мен изрично  кажеш , че не искаш пълна упойка, може и да е с месна. Махнаха тумора с местна упойка, защото ме беше страх от т.н гефрир и исках да знам и виждам какво става. Друг е въпроса, че това не ми помогна прехвалената д-р Балева да ме трапоса с такъв шев. Чувах как сестрата и казва , докторе иглата остана, извадете я. Абе въобще там в КОЦ практикуват военно-полева хирургия/както казва д-р Вълкан Иванов/. Една от жените, които бяха в стаята и направиха мастектомия/ д-р Иванов началник на КОЦ/. "Шева", ако може да се нарече така, беше 20см. грозна трапоска и висяща кожа от гърдата. Под мишницата - все едно огромна стоножка лази през средата. Има все още жени, които от незнание/като мен/ и нямане на възможност , все още дават хляб на такива "лекари".

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 08:45 от Incantrix

# 724
  • София
Аз все пак съм любопитна Ирен да изясни дали проф. Байчев е направил кор-биопсия, или отворена биопсия (с пълна упойка на операционна маса). Защото ми звучи като второто…
И аз бих се присъединила към съветите да провериш кога ще е готова хистологията (вероятно при Факирова, той с нея работи) и да отидеш с резултатите при онколог, не е задължително да чакаш той да се върне от отпуск. Ще те представи на комисия при тях във ВМА, но принципно не си длъжна там да правиш всичко, нито да чакаш толкова за комисия. Пак може да я минеш там и да сравниш мнения, но и на друго място да посетиш онколог.

# 725
  • Sofia
Ако Байчев е направил отворена биопсия и твърди, че е кор биопсия, вероятно бих се свързала с адвокат. Не че не може да се опрат на информираното съгласие и да се измисли историята, че се е наложила промяна, но това не променя факта, че е престъпно отношение на лекар към пациент.

# 726
  • София
Момичета привет🙂
След 6 химии чернодробните са ми тройно завишени .Взимате ли и какво при такъв проблем?Режим,билка ,нещо друго.Ам много плодове ,дали от тях не съм вдигнала освен от карбоплатината?

# 727
Една приятна новина!

# 728
Даниела, никакви билки и всякакви такива на своя глава. Онколога трябва да ти изпише лекарства за чернодробните показатели. Абсолютно нормално е да се покачат след химиотерапия. Плодовете нямат нищо общо. Поне на мен ми изписаха лекарства и свалихме чернодробните ензими. Обърни се към онколога си.
Ирен, и аз имам подозрения, че са ти направили отворена биопсия, за което те предупредихме тук, което си е скандално. Защото са те излъгали!!! Няколко пъти те посъветвахме да уточниш с Байчев какво ще прави.  Моят съвет е да бягаш от ВМА. Взимаш си хистологията и отиваш в друга клиника при онколог, няма какво да чакаш тоя Байчев.  Твоят път сега е онколог,не ти трябва хирург.Онколога ще ти издаде направление за ПЕТ скенер. И преди кор биопсия се прави ЯМР, той слез като те набол се сетил за ЯМР. Абе, думи нямам. После защо се ядосваме и сме рязки.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 12:32 от haidi

# 729
Здравейте, момичета! Чета ви отскоро. Страхотни съвети давате. Аз го налучках благодарение на това, че детето ми е в чужбина и там ми поставиха диагнозата. От България имах само кор биопсия. Златният стандарт е ЯМР, ПЕТ скенер и кор биопсия и на тази основа се поставя диагноза. Аз имах мултикарциноми- HER+, ин сити и един естрогени зависим HER-  Много исках да съхраня гърдата, но не бяха чисти резекционните линии и втората операция беше мастектомия. Минах ХТ и успоредно ми слагат Fesco. Ужасявах се от ХТ и затова я направих след мастектомията. Искам да успокоя всички, наистина се понася леко. Чак след 8 вливка усетих, че организмът забуксува. Моите бяха седмични. Медицината напредва, важно е да се преодолее първоначалният шок и да се отделя време за дълбоко дишане, четене на забавни, весели книги и всичко лека по-лека преминава. Пожелавам здраве и късмет на всички!

# 730
Така.
Направена била Кор биопсия с щанца. Имам един шев. Направен бил министюрен разрез с т. нар. щанца и е взета проба с кор игла.
Първоначално, веднага когато разбрах, че въобще имам шев, изпаднах в истерия и извикаха доктора, който ми обясни горното.
Докторът ми е много препоръчан и заради това съм се доверила. Може би не умеят да правят чиста Кор биопсия. Може да е финансов интересът. Но да, станах свидетел при доста жени там които.... Не искам да ги обсъждам просто...
Относно ЯМР и пет скенер, процедурата била такава, че ако е хер, или тройно негативен, т. е. по-тежките типове - тогава дават за пет скенер. За по-леките - ЯМР. Но това, след хистологията. Такава им е процедурата, не си го измислят ей така. Дали е правилно - това е друга тема.
Принципно, прави най-доброто на което е способен, изключително мило, емпатично и добро отношение. Може би е трудно да се лавира между интереси и протокол. Не знам и аз.
Насочете ме моля ви към онколог по здравна каса, при който да запазя час, докато излезе биопсията и да направя консултация и с него веднага щом излезе.
Моля ви, нямам сили никакви за спорове дали и какво е трябвало и може, по-важното е сега какво ще покаже резултатът и какво ще следва от тук нататък.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 00:07 от i.r.e.n.

# 731
Така.
Направена била Кор биопсия с щанца. Имам един шев. Направен бил министюрен разрез с т. нар. щанца и е взета проба с кор игла.
Първоначално, веднага когато разбрах, че въобще имам шев, изпаднах в истерия и извикаха доктора, който ми обясни горното.
Докторът ми е близък и заради това съм се доверила. Може би не умеят да правят чиста Кор биопсия. Може да е финансов интересът. Но да, станах свидетел при доста жени там които.... Не искам да ги обсъждам просто...
Относно ЯМР и пет скенер, процедурата била такава, че ако е хер, или тройно негативен, т. е. по-тежките типове - тогава дават за пет скенер. За по-леките - ЯМР. Но това, след хистологията. Такава им е процедурата, не си го измислят ей така. Дали е правилно - това е друга тема.
Принципно, прави най-доброто на което е способен, изключително мило, емпатично и добро отношение. Може би е трудно да се лавира между интереси и протокол. Не знам и аз.
Насочете ме моля ви към онколог по здравна каса, при който да запазя час, докато излезе биопсията и да направя консултация и с него веднага щом излезе.
Моля ви, нямам сили никакви за спорове дали и какво е трябвало и може, по-важното е сега какво ще покаже резултатът и какво ще следва от тук нататък.
За онколог по здравна каса (Мила Петрова - Надежда). Препоръчвам и Ася Конслулова - Онкологията в Дървеница (само не знам дали консултира по здравна каса)

# 732
  • Sofia
Ирен, препоръчвам ти Д-р Мила Петрова в Надежда. Млад, отдаден лекар и е в крак с най- новите методи за лечение. Можеш да си запишеш час при нея през Супердок, като само в Надежда е с направление по здравна каса. Ако няма свободни часове  в идните две седмици, звънни направо на регистратура в Надежда.

# 733
И р е н, трябваше да започнеш с това, че доктора ти е близък. Това променя нещата изцяло. Разбира се нямаше да промени негативното мнение за него и практиките във ВМА, но момичетата нямаше да се опитват да ти "помогнат".Успех с лечението ! /дано не се наложи такова/
Доц. Консулова преглежда само платено /без направление/ в частния кабинет и в УСБАЛО.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 18:56 от Incantrix

# 734
  • София
Аз лично нямам негативно мнение за Байчев, мисля, че наистина е добър хирург и емпатичен лекар, имам 3 операции при него преди време, просто практиките във ВМА са такива - по-стари протоколи. По мое време - преди 8 и преди 5 години това беше Ок, сега не съвсем.
Ирен, никой не търси спор, по-скоро се опитваме да разберем как се действа в съответните болници, защото това е полезно инфо за другите. Страхотно е, че имаш близък лекар и му вярваш! Hug

Общи условия

Активация на акаунт