Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 25 817
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
DZ, при създалата се ситуация, за съжаление, стискам палци да е ин ситу, с чисти резекционни линии и без никаква последваща терапия.

# 76
Calm, на това се моля и аз❤️

# 77
DZ, не знам какво  да кажа, но те гушкам  Hands Pray и ще се моля възможно най-леко и бързо да се справиш .

# 78
  • София
DZ, прегръщам те силно! Да му се не види и гнусният рак. Стискам палци за ин ситу, но махай този път всичко. Голяма работа, това са просто ц.ци.

# 79
Много силен дух ти пожелавам DZ! Топла прегръдка от мен и, момиче, сигурна съм, че ще се справиш и с това педизвикателство..
Гуш

# 80
DZ, кураж, момиче! Много ти се събра и на теб! Не пиша вече активно, но хвърлям по едно око на темата и съжалявам, че отново трябва да минеш през това.

# 81
Момичета, дайте  ми моля ви съвет какво да правя, много съм ошашкана. Случвало ли ви се е да ви се повиши туморният маркер без причина? Преди да започна лечението беше 20 и после не съм го следила. По време на активното лечение онкологът каза, че не се гледа този маркер. Химиотерапията ми приключи  през август миналата година, лъвчето - през октомври. и сега съм на Верзениос и Ферара. Пуснах си туморен маркер миналия път като ходих в Надежда за изписването на Верзениос-а и беше 26.1 Sad. Онкологът ме успокои, че той се покачва и от настинка например, а аз седмица преди това бях болна. Сега го пуснах пак и не само, че не се е смъкнал, ами е 26.5.
Лекарката каза, че при чист ПЕТ скенер от края на март няма никакъв смисъл от ново изследване, следващия път като ходя за лекарствата пак да го пусна. Ама аз три седмици ще полудея! Дали не пропускам нещо и после да съжалявам, че съм чакала?

# 82
Ами, той си е съвсем в норма, освен това покачването е минимално. Не виждам повод за притеснение.

# 83
В норма е туморния маркер.

# 84
Ако е през един месец тези две изследвания, може още да има възпаление от боледуването. Един месец е малко време.
Засега нищо не можеш да направиш, защото нямаш други оплаквания и не се знае на какво да ти пуснат образно изследване. Освен пак на цялото тяло, но едва ли някой лекар ще го направи при ТМ в норма.
Пускни пак ТМ след месец, виж резултата и чак тогава се шашкай. Моя за половин година се е увеличил с една единица, но е в норма, другия месец мисля пак да пусна да видя дали върви нагоре.
Но и трябва да внимаваме да не се увлечем да мислим само за това, че става страшно.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 15:27 от Opossum

# 85
El-e, докторите му обръщат внимание когато е над норма или започне да се удвоява.
Твоя е в норма🤗

Момичета, благодаря на всички за думите, за подкрепата, за наритването!
Определено днес вече съм си пак аз.
В Е-здраве си видях епикризата. Ми то наистина като предния път. Пак е тройнонегативен, но с по-големи размери. Даже патолога е същия. Сравнявах си двете епикризи. Разликата е в Ки- преди 7г не го изследваха. Поне моя не е .

# 86
DZ, ти много пъти си ни давала кураж и съвети. Ние се справихме и продължаваме напред, сега и ти ще го пребориш отново.
Поне имаш знанията и опита този път и няма да се луташ какво да направиш.
А как го откри, след като не се е видял на образните? Сигурно си казала назад,  но съм пропуснала.
Прегръдки и не се отчайвай, нали знаеш, че има лечение! HugHeartKissing Heart

# 87
Това "нещо" го имам от години. Преди другата операция със сигурност! Явно са си били струпани каналчета след кърменето. През 2022г имам ПЕТ и сега го препрочетох- изобщо не се споменава нищо в лява гърда.
Минавала съм от тогава през много образни и лекари.
Никой не вижда нищо и нищо не ги притеснява.
Януари попитах хирурга след прегледа, какво може да е. Защото отново нищо не се видя . Отговора беше "Явно са ступани капалчета в следствие от кърменето.
Ама ако искаш си направи ЯМР, да ти е мирна главата. Има рак, който не се вижда на ехограф, докато не стане много голям и с разсейки. Направление не мога да дам, защото няма на база на какво."
И аз си излязох от кабинета и реших, да не си вкарвам мисли в главата. Щото това го имам отдавна.
В началото на април тук в темата се спомена същото и на мен вече ми светна червена лампа! На 18 април бях на платен ЯМР с контраст. На 19 април бях при хирурга. Отново нищо не виждаше на ехограф. Гледа и диска и каза, че не вижда нищо в спешен порядък, но предложи да го махнем ( е и биопсия предложи). На 18ти април майка влезе в болницата, а на 24май имах абитуриент. Решихме, че щом няма нещо страшно и спешно ще изчакам да мине на детето празника. На 19май отидох пак на ехограф и този път успя да види нищо, но много по-малко. Надявам се  това бавене да не е изиграло лош ход! Ако знаех, какво ще излезе ...

# 88
Леле, какъв малшанс, да не се види на нито едно образно.
И Валентин Иванов последния път ми каза, че е имал такива случаи.
Сигурно наскоро се е изродило от доброкачествено на злокачествено.
На ямр не се виждат подозрителни лимфни възли, нали? Значи има голям шанс да не се е разпространило.

# 89
  • Варна
DZ, 2022   го е нямало на Пет. За 3г щеше много да прегресира. Важното е че резекционните линии са чисти. Аз бих сменила и хирурга и онколог. Дори и аз която не съм лекар, знам че при тройно негативен се прави двойна мастектомия и се пускат Браки. Ако са положителни се прави и хистеректомия.При отказ се прави ЯМР на малък таз на 6м.Трябваше много да те следят на диспансерните. Не губи време, минавай комисия,но вземи и второ мнение за лечението.

Общи условия

Активация на акаунт