Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 25 846
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
Опосум, има два възела неактивни. Но вече нищо не знам... При тях не са описани съмнения.

Alatea, не знам... През 2018г нещата бяха други. Нямам спомени изобщо да са се пускали Браките на тройнонегативните. То тогава и имунотерапия нямаше, та резултата беше само информативен. Двойна правиха момичетата, които слагаха импланти после.
Не знам кой е крив и кой прав.
Ако има възможност за онлайн консултация с Консулува например, бих направила. Във Варна вече май не идва. Час доколкото чета, дават за след месеци. При друг да отида, дали ще е читав, не се знае.
Може и в св.Марина да отида този път. В чуденка съм. За двете болници има + и -

# 91
DZ, идват ми неприлични думи на ум. 🫤 Не проумявам как няма са види с тези размери?! Дребна утеха, че резекционните линии са чисти. Добре че те е човъркало отвътре да махнеш гадината овреме!
El-e, динамиката на ТМ се гледа, доколкото знам и аз. Зимата се бях ошашкала подобно и пусках всеки месец - качваше се с малко единици всеки път до около 26-27. Април падна на 15. Пратиха ме на ПЕТ междувременно. Другия месец пак трябва да пускам и тръпна вече. И моят онколог каза, че е вероятно заради вирусните инфекции.

# 92
  • Варна
Първо за ТМ, качва се по много причини. На сестра ми предния месец се качи с 1 деница и бях пред паник атаки. Този месец падна доста. Когато е в норма не обръщат внимание. При метастази се вдига страшно много, виждала съм го с очите си. Говорим при който е показателен,защото при някои не е. DZ, ще ти пратя тел. на Консулова за онлайн консултация,но се чака много. Ало обясниш може и да те местят. С Тимчева, ако направиш консулт има опция задай въпрос и отговаря до ден. Написва го като епикриза и обикновено се съобразяват,поне при нас стана така, но за генетичните. Ще можеш да минеш и Браките безплатно. В Терапията на всички тройнонегативни ги пускат. Там мога да препоръчам проф. Цонев и доц.Димитрова,но няма да са лекувани, само назначават терапията. Предварително казват каква ще е. Скоро ходих при проф. Цонев да се разправям и ми направи много добро впечатление. Веднага взема мерки по въпроса. Иначе обикновено са специализанти, изпълняват предписанията на комисията. Дават направления, което за мен е важно, а консултите ги правя, ако трябва с други лекари. Днес сестра ми си е издействала направление за ЯМР. Много се чака, поне при нас за лекарства. Ако решиш нещо пиши. Обикновено гледам да съм един ход напред и да знам какво искам и да мога да ги опровергая.В нашата държава е най трудно да се бориш със системата.

# 93
  • Добрич
DZ, кураж! Имаш опит, смелост и желание и се справяш чудесно!

Изглежда туморът е бил хетерогенен и трудно са го диагностицирали. Важното е, че си послушала интуицията си и си предприела мерки.

"Всичко се нарежда по най-добрия възможен начин. Амин"

# 94
  • Sofia
DZ, много съжалявам! Силно те прегръщам! Вярвам, че и този път, ще преминеш през това!
Да, лошото е,че тези фиброаденоми са като бомбички със закъснител. И при мен беше уж такъв и после на ЯМР - то бам - рак. Но, при мен образното си показа на 100% че е злокачествено, без съмнение.

Всичко, ще бъде наред!

# 95
DZ, твоят случай е тотална мистерия. Тройнонегативен и ХЕР светят на ЯМР, ПЕТ и КТ, защото са агресивни, на ЯМР бързо поемат контраст и бързо го изпускат, и така ги познават на 100%, че са злокачествени бучките, има шанс да не се види, ако е ин ситу или лобуларен. Твоят има лобуларна компонента. Може би заради това не се е видяло. Виждам че на хистологията ти пише Естроген 1+1, което означава че е хормон позитивен, ако не бъркам нещо. Не знам как с тройнонегативен не са ти направили БРКА тест. Ще се справиш, пътя го знаеш. Съжалявам че така ти се е получило. Кураж ❤️❤️❤️
Аз също имам фибриаденом 7 мм, доктор Инков твърди че е фиброаденом, но аз си записах час при Василева и ще искам да го махат. Инков каза, че тройнонегативен рак много го бъркали с фиброаденом на ехограф. Много имитирал фиброаденом специално тоя вид рак. Затова има доста такива случаи, уж фиброаденом,ама рак в крайна сметка.

# 96
Благодаря ви за отговорите, момичета, успокоихте ме. Calm, опитът ти с туморните маркери е обнадеждаващ.
DZ, явно нещата се случват по своя логика, независимо от нашите усилия. Аз и преди съм писала как моя рак си го отглеждах точно година и 3 месеца, като през това време ходих при различни лекари, минах различни изследвания и всички единодушно ми казваха, че нищо ми няма! И си плащах за това! Така че напълно разбирам емоциите ти, съмнението как оттук нататък ще се довериш на лекар, на резултат от изследване и ще си сигурна, че това лечение е правилното. Поне при мен след първоначалните емоции нещата започнаха да изглеждат по-логични и събрах сили да премина през целия процес. Пожелавам ти от сърце всичко да мине бързо и завинаги!

# 97
Има ли някой, който в момента е на активно лечение в Софиямед или новото отделение по медицинска онкология на болница Св Екатерина? Ако може да сподели лични наблюдения.
В момента съм в Надежда, но след случая на Опосумчето и няколко подобни се замислям сериозно за смяна.
Някой правил ли е консултация с доц Бочев за индивидуално разчитане на пет скенер?

# 98
Има ли някой, който в момента е на активно лечение в Софиямед или новото отделение по медицинска онкология на болница Св Екатерина? Ако може да сподели лични наблюдения.
В момента съм в Надежда, но след случая на Опосумчето и няколко подобни се замислям сериозно за смяна.
Някой правил ли е консултация с доц Бочев за индивидуално разчитане на пет скенер?
Аз съм на лечение в Софиямед. Какво мога да помогна.

# 99
При доц. Бочев разчитането беше 265лв. миналата година юни месец. Прецених, че е по-добре да дам пари за доуточняващо изследване , ново - ямр, отколкото да дам тези пари за разчитане на ПЕТ СТ.

# 100
Opposum, аз съм тази пациентка на Иванов, поне десет пъти ме е гледал, при положение, че под мишницата всички възли са заразени и нищо. Две ямр-та при Йорданов, пет скенер, скенер с контраст и какво ли не и нищо...докато на операцията не излезе топчето 15мм
DZ, лобуларният рак е такъв - не се вижда на образни, имитира нормална тъкан. Той произхожда точно от каналчетата.  При мен се хвана по заразените лимфни възли под мишницата /всички нива/,  които се подуха. Кой ли не ме гледа, дори ми предлагаха да не си махам гърдата, при положение, че не се вижда образувание. Но аз реших да я махна и на операцията излезе самият тумор 15мм /преди ХТ кой знае колко голям е бил/.
Иванов ми каза, че съм единствената му такава пациентка и даже праща епикризата ми на Йорданов да я коментират. Йорданов и той ме знае наизуст вече, даже като му се обадих за второто ямр ми каза, че отлично си ме спомня
Само още нещо - първата хистология от кор биопсията ми показа дуктален карцином, но после направих две ревизии, за да се окаже със сигурност, че е лобуларен карцином, което обясняваше някои странни детайли в началото
Това е ... тази гадост става все по-непридвидима

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 09:08 от jjjenq

# 101
  • Добрич
Включвам се, само да потвърдя, че лобуларният карцином може да не излезе на ПЕТ КТ. Д-Р Вълкан Иванов специално попита д-р Виктор Йорданов за това (обади му се по телефона) и д-р Йорданов отговори, че за лобуларен тумор ЯМР е най-подходящото изследване, ПЕТ КТ може да не го отчете.

Предполагам, че защото туморът е мултифокален и се разпространява дифузно.

При мен най-голямото образувание излезе на всички изследвания (мамография, ехография, ЯМР и КТ, последните две с контраст), обаче малките фокуси се видяха на ЯМР и КТ. Преди операцията не съм правила ПЕТ КТ (чисти лимфни възли).

# 102
Момичета, искам да ви питам за съвет. На диспансер съм в Сити клиник при Светлана Ганчева. Отказа ми ПЕТ СТ. И още не е минала една година от приключване на терапиите и трябва да се следя на 3 мес., а тя ми даде час за след 6мес. и все за едно и също.Как мога да процедирам , за да получа направление за ПЕТ? Да си взема направление за хирург или за друг онколог. Някой  да препоръчате, който би ми дал направление за ПЕТ СТ?

# 103
ХИрург може да даде направление за пет скенер

# 104
А защо 5 скенер на 3 м?Или грешно съм разбрала?

Общи условия

Активация на акаунт