🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-31

• 19 932
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря, че ви има!

Познавам само две от вас лично, но ако не бяхте вие, нямаше да имам с кой да споделя любовта си към Чаатай Улусой.

Скрит текст:
Нези, не съм се отказала, ще го опитам това един ден.

# 121
# 122
Благодаря, че ви има!

Познавам само две от вас лично, но ако не бяхте вие, нямаше да имам с кой да споделя любовта си към Чаатай Улусой.

Скрит текст:
Нези, не съм се отказала, ще го опитам това един ден.
Така е, Гери! И аз съм много благодарна, че попаднах тук. От години чета форума, после темите станаха две, ту в едната, ту в другата влизах и накрая се сетнах тука.
Толкова ми е добре във вашата компания момичета, че си нямате на идея.
Наистина съм щастлива с вас! Вие сте ми най-хубавото в забързаното ми ежедневие.
Познавам само теб и Нези, но се надявам един ден да се срещна и с останалите момичета, много ще се радвам.
Това, че Нези ме покани и аз да се присъединя към трипа за Истанбул беше повече от приятелски жест. Ценя го! Сбъднах една мечта, благодарение на нея. Изживяхме неописуема емоция на срещата с нашия любимец. Това никога няма да го забравя.
Бих повторила, бих си присъединила в следващото приключение  и бих се срещнала и с останалите момичета отново и отново! Дай боже да сме живи и здрави само!

# 123
Момичета, толкова ви се радвам на преживяването!
Заплюла съм си, при следващо посещение да се включа.
Такива емоции се помнят цял живот.

Скрит текст:

# 124
И аз бих се включила, ако имам възможност.

Честит празник на приятелството и нова седмица. Бъдете здрави и много щастливи.
Малките си много невинни и сладички, дечица. Най-хубавото нещо от живота.

# 125
Такава снимка търсих, за да илюстрирам приятелството.

И да не забравя. В сряда май ще има помирисване на косата.

# 126
Момичета, много бих се радвала, ако успеем да отидем всички заедно и съжалявам, че не успяхме да се организираме предишния път.
Но има време, нищо не ни пречи да опитаме пак през новия сезон. Wink
Аз си догледах серията и ще напиша още някои неща.
Ешреф обеща на Якуп баба да пази Кадир, въпреки грешките му и да останат заедно и въпреки, че знае,че Кадир е предал Сираците, спазва обещанието си. Каза на Кадир всичко- че го е обичал като брат, но сега го смята за недостоен, дори за погребението на Якуп баба. Кадир каза,че Нисан е променила Ешреф, станал е по-мек. Стария Ешреф щял веднага да го застреля. Ешреф все още вижда своето спасение в Руя, Но сега се пита" Ако я нямаше Руя щеше ли да изпита същото към Нисан? Всъщност той още не си е признал дори пред себе си, че вече изпитва чувства към Нисан.
Ешреф спазва думата си, това показва, че въпреки всички предателства, честта за него е по-силна от гнева.
Да се откажеш от отмъщението, когато можеш да го приложиш, е не слабост, а сила. Това е урок, който Якуп баба вероятно му е предал.
Сцената с признанието, което Ешреф ноправи пред Кадир "Обичах те като брат, но вече не те смятам за достоен“ е една от най-силните, защото в нея има и болка от предателството, и уважение към миналото(той го е завел при Якуп баба)и категорична граница, която Ешреф поставя.
А репликата на Кадир за това, че Ешреф е станал „по-мек“,заради Нисан,е опит да го уязви. Но тя по-скоро разкрива колко малко Кадир вече разбира Ешреф. Мекотата не е слабост, тя е израстване.
Ешреф още вижда „спасението“ в Руя, може би защото тя е свързана със спомени, идеализиране, миналото му, в което все още се надява да намери нещо чисто.
Но истината вече се пропуква.
Ако я нямаше Руя, щеше ли да изпитам същото към Нисан?“
Този въпрос сам по себе си е признание.
Нисан не е просто „друга жена", тя е тази, която го кара да се променя.
Тя подрежда масата, а той чувства, че животът може да е нещо повече от битки.
Той още не е готов да го изрече, но вече е ясно-Нисан събужда у него нещо ново.
Миналото (Руя) е идеал, но бъдещето (Нисан) е възможност.

И точно това го разкъсва-между вярност към миналото и отваряне към бъдещето.
Човек може да остане верен на дадената дума дори към предател,ако вярва в по-голям смисъл.
Любовта понякога идва без фанфари, просто с усещането за семейство на масата и обещание, че ще те чакат.
А истинската промяна започва тогава, когато започнеш да се питаш:
„Може ли животът ми да бъде друг?“
Ешреф вече се пита.
Скоро ще си отговори.

После ще пиша пак.

Гери, тази снимка е една от любимите ми! Heart Eyes

# 127
Приятелите са семейството,което ние избираме ♥

И една песничка от мен
https://www.videoclip.bg/watch/545402_yaman-i-mira-kometa-medcezir

# 128
Bof4eto, много хубаво казано!
Благодаря за поздрава! Всички песни от Medcezir са ни любими! Hug
Още една сцена от 11 епизод много ми хареса. Когато Нисан призна пред сестра си, че се е влюбила в най-неподходящия мъж на света. И дори той да не я убие, когато разбере, че е агент (тя всъщност не е), тя ще умира бавно всеки ден. Нисан вече страда, но според Афра, те двамата с Ешреф тепърва ще страдат много.
Да се влюбиш в Ешреф е нещо като емоционална безизходица.
Ешреф е мъж, от когото всички се страхуват.
Нейното присъствие в живота му е като сянка на предателство, не защото е предател, а защото е поставена в такава позиция.
И най-болезненото за нея е, че той е човек, който вярва, че сърцето обича само веднъж. А това „веднъж“ не е тя.
Тя е влюбена, но знае, че тази любов може да я унищожи.
И не го казва театрално. Казва го като човек, който е приел, че ще носи болката- като присъда, не като избор.
Тя не просто се страхува,че той ще разбере всичко.
Ако неговият поглед се промени, неговото мълчание или дори липсата на обич,
ще я убиват по малко, но непрекъснато.
Нисан вече живее с отложена присъда и го знае.
Защото Ешреф още не си е признал чувствата.
Нисан живее със сянката на измамата, която Чийдем е създала около нея.
Истината, когато излезе, няма да ги освободи, а ще ги разкъса.
Любовта между Нисан и Ешреф е истинска, но е обречена на страдание, докато не се изрече цялата истина.
Тя е любов между наранени хора.
И може би затова е силна.
Wink
Тук Демет много ми хареса!

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 09:44 от NeZ_9

# 129

Гери, това е сцената с помирисването май.Smile

На мен Демет също много ми хареса, особено в последната сцена, когато го отпращаше да си тръгне преди целувката. Повярвах и и виждах болката в очите и.

# 130
Съгласна съм с вас. Много добре се справи със последната сцена с признанието.

# 131
Да, Хриси, и на мен ми хареса!
Накрая ще пиша и за този момент, но сега първо за Чийgем.

Тя извика Ешреф и поиска, умолявяше го да избягат заедно, да имат собствени дом, семейство и дори деца. Тя още веднъж се опита да му покаже любовта си, но той сега знае повече от всякога колко опасна в обсесията си може да бъде тя.
Въпреки, че още не знае всичко.
Чийдем го умоляваше не просто за втори шанс, а за нов свят, такъв, в който тя и Ешреф могат да започнат отначало, да се спасят взаимно. Но това, което тя не разбира или не иска да приеме е, че нейната любов не е изцеление за него.Тя е заплаха.
Какво чувстваше в тази момент Ешреф?
На лицето му имаше като че ли всичко- болка, заради спомените, които не могат да се заличат, гняв-заради лъжите, в които е бил въвлечен, твърдост,защото вече знае, че любов без доверие не е за него.
Реакцията на Ешреф беше предвидима,въпреки че той още не знае всичко, което Чийдем е причинила на хората около него.
А когато истината излезе наяве, това ще бъде точката, в която Ешреф няма да може да и прости.
Когато той протегна ръка да я спре, той постави ясна граница.

За момент се запитах дали е имало любов между тях?
Чийдем вероятно е обичала Ешреф по най-добрия начин, на който е способна. Но, не е познавала граници и го е  наранила в името на това да „ го пази“.
Според мен е била обсебена от идеята, че само тя знае кое е добро за него и тук любовта се е изкривила.
А Ешреф?
Той може би я е обичал някога или поне е вярвал, че това е любов. Чувствал се е свободен с нея. Може би е имало любов. Но тя е била преходна, разрушителна и болна.
А сега, когато Ешреф срещна Нисан, виждаме какво е любов в истинския смисъл.
Любовта на Чийдем не е успяла да го накара да забрави Руя, но  любовта на Нисан го разклати емоционално.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 18:23 от NeZ_9

# 132
Здравейте!
Честит ден на приятелството!
Приятелството не е голямо нещо,
то е милион малки неща!

Благодаря ви момичета, за милионите малки неща, които всеки ден ми дарявате!

# 133
Анализа на Gözde на 11 епизид

ЕШРЕФ РУЯ – Вие сте тук

Тази седмица Ешреф Руя се появи на екрана с епизод, който беше по-организиран от миналата седмица, като събитията и взаимоотношенията се ускоряваха към финала на сезона, изпълнен с големи конфронтации, чувства, които стават ясни, и сигнализираха, че историята ще поеме в съвсем нова посока.

Завършихме предишния епизод с това, че Ешреф убива Нусрет Ага и също така сплашва Кадир. Мислех, че Якуп Баба знае истината за Кадир, но от реакциите му разбрахме, че греша. Въпреки че Ешреф не му казва, Кадир всъщност се показва много, но е очевидно, че Якуп Баба има воал на очите си и не може да го пусне, защото никога не е очаквал това от Кадир. Той обаче непрекъснато повтаряше, че врагът е някой много близък до него. Накрая се сбогувахме с един от враговете на Ешреф в сериала. Моля, нека следващият враг е по-млад, някой на същата възраст като Ешреф. Тъй като често виждаме един-единствен семеен водач от истанбулския подземен свят, не мога да не се запитам: „Ще има ли нова вражда с това семейство в бъдеще?“ Нямаше да е лошо, ако чичо Салим имаше син на същата възраст като Ешреф.
Решението на Нимет да напусне Истанбул след загубата на баща си не ми се стори необичайно. Те крояха много планове с Кадир, всички те бяха напразни, няма смисъл да настояват повече и да унищожават цялото племе. Много глупаво е от страна на Сейфо да търси отмъщение след тази смърт, но тъй като мъжете като цяло са по-безразсъдни, не е изненадващо, че той игнорира колко силна е другата страна.

Сцената на конфликта, в която Сейфо събира хората си и отива да нахлуе в дома на Ешреф, а Гюрдал им препречва пътя, е друга емблематична сцена. Защо танцуваш халай с Лорке Лорке и им действаш на нервите? ^^ Дори и момчетата да нямаха намерение да се бият, щяха да извадят оръжията си на всичкото отгоре. За мен истинската звезда на конфликта този път беше Фарук, получих пристъп на смях, когато той седеше в колата и четеше поезия през целия конфликт. Виждам някои зрители в социалните мрежи, които критикуват Ешреф, че не е с екипа си в тази и повечето сцени на конфликт. Ешреф е ръководителят на екипа, мозъкът, не само най-могъщият член на най-голямата подземна организация в Истанбул, но и заместник на нейния лидер. Ешреф ще измисли план като технически директор, а хората му ще го изпълнят. Многократно е подчертавано, че нищо не трябва да му се случва. Ако зависеше от публиката, Ешреф щеше да бъде сведен до гевгир от това да бъде постоянно обстрелван. ^^ Той така или иначе не може да влезе в конфликт с дясната ръка на врага, статусите им са различни.
След този последен конфликт, думите на Сейфо сякаш показваха, че няма да приключи този въпрос. Преди да се върне у дома с погребението, думите на Нимет към неговия човек относно това завръщане:  „Засега“,  са знаци, че този племенен въпрос ще се съживи. Няма ли силни мъже в племето? Хайде, нека дойдат.

Якуп Баба искаше да се проведе церемония за Ешреф, където той да бъде представен на целия подземен свят на Истанбул като негов наследник. Тази задача беше възложена на Кадир. Очевидно е, че Ешреф не може да се откаже от тази задача в среда, в която Кадир е предател. Тази церемония ще бъде проведена за Ешреф по някакъв начин. Сигурен съм, че на тази церемония ще се стреля с оръжия и ще бъде извършено покушение, за да бъде убит Ешреф. Възможно е нещо да се случи благодарение на сътрудничеството на Кадир и Чигдем и да видим атака от тяхна страна, докато се смята, че племенният въпрос е решен. Ако нов враг не се присъедини към сериала до края на сезона, племето може да бъде използвано за последен път.
В епизода имаше два основни фокуса. Единият беше ЕшСан, другият - предателството на Кадир към Ешреф. Сцената на конфронтация между Ешреф и Кадир беше пълна с удоволствие за гледане от началото до края. Кадир наистина си мислеше, че може да накара Ешреф да изглежда глупаво, но поредният му план се спука като балон, както всичките му планове. Наистина е жалко за Кадир. Той не е спечелил нито една битка, откакто сериалът започна, той буквално е най-големият губещ от поредицата. Хубаво беше също, че Ешреф се изправи срещу Кадир бързо, винаги е по-трудно да запазиш нещата в тайна. Не мисля, че Кадир предаде другите членове на Йетимлер, както твърди. Достатъчно е, че ги е използвал в една част от плановете си. Също така, ако Ешреф беше умрял, щетите, които щеше да нанесе на организацията, щяха да бъдат нанесени на всички членове. Кадир е абсолютно прав за това, че Нисан е променил Ешреф. Както се очакваше, Ешреф стана по-състрадателен след Нисан, човек, който мисли със сърцето си, както и с ума си. Наказанието на Ешреф да не убие Кадир там и да го осъди да живее с този срам също е погрешно според мен. Сега той прояви милост към Кадир, какво се случи след това? Веднъж наруши собственото си правило, наруши правилото. Якуп Баба е просто извинение, Ешреф знае много добре, че му остава малко време за живот заради болестта си. Освен това, има ли гаранция, че човекът, към когото е проявил милост, няма да си изкопае дупката отново? Той вече започна да копае при първата възможност, която му се даде. Съжалението и сълзите му бяха истински, но ревността и амбицията му към Ешреф не се промениха. Чувството му на съжаление така или иначе не беше за Ешреф, а за Якуп Баба. Няма да лъжа, малко ми беше жал за Кадир, който говореше с отражението си в огледалото, който беше извън себе си и се опита да се самоубие, но не бива да забравяме, че сам го намери. Между другото, бих искал бойната сцена между Ешреф и Кадир да беше продължила малко по-дълго и да беше включена в трейлъра. Сигурен съм, че щеше да е много интересно.

Следва продължение....

# 134
Благодаря, Жаки! Редувам те.

Общи условия

Активация на акаунт