🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-31

• 20 286
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Ооо, да, ще си пишем и през времето, когато почиват.
За нас феновете почивка няма. Ние винаги сме на линия.
Па, ако излезне и някоя папарашка снимка, ще имаме материал, ако не, ние винаги си намираме за какво да пишем.

# 211
Излезе ми адресът на къщата на Ешреф в тик ток току-що. Някоя от вас, ако е планирала разходка до Истанбул - https://maps.app.goo.gl/haBgbn3gfnKdxqEg7, може да намине. Wink

Хотелът добре знаете кой е. Sweat Smile

# 212
Аз преди малко на това много се смях.

Тримата от запаса.

Любим кадър.

# 213
О, Хриси и имението бяхме проучили къде е. Wink
Габи е писала при румънките за танца на Ешреф.
Нося ви го, защото е интересно.

Искам да ви кажа няколко думи за танца на Cagatay, танц който се казва Зейбек.
Зейбек е форма на турски народен танц, специфична за Западния, Централен и Южен Анадол в Турция.
Зейбек е традиционен народен танц със своята уникална музика, уникален ритъм и впечатляващи танцови фигури. Този танц се изпълнява от мъже, или соло, или в групи. Отразява ценностите на гордост, чест и кураж.
Във всяка стъпка ръцете се използват контролирано и изразително. При мъжете ръцете им обикновено се движат рязко. При жените са за предпочитане по-грациозни движения.
По време на Зейбек пируетите и фигурите трябва да се изпълняват в определена естетика и в съответствие с ритъма на музиката.
Всяка фигура или завъртане трябва да отразява историята и усещането на танца.
Когато играете Зейбек, обръщате специално внимание на позата на тялото и движенията на ръцете си. Освен това всяка стъпка трябва да се прави ясно и решително, за да може изразителната сила на танца да бъде максимална
Има произхода си от два древногръцки танца – Дионисийски и пирически, и носи името на зейбеки. В Гърция танцът е известен като Зейбекико.
Зейбекският танц е йерархичен, като група акомпаниатори го изпълняват със специална декоративна носия и типична прическа. Група Зейбек има лидер, наречен efe; неопитни млади хора се наричаха qızani. Терминът efe вероятно е оцелял от гръцката дума ephebos.
Всички зейбекски танци имат обща характерна форма, но позиционирането на ръцете и тялото се различава в зависимост от различните региони. Ритъмът също е много типичен за всеки регион.
Танцът на Зейбек не е само физическа активност. Това е и форма на изразяване. Емоциите на танцьора са интегрирани в движенията му и предават силно емоционално послание.
Зейбек танцува по специални поводи, като сватби, религиозни празници и изпращане на войници. Изпълнява определена социална функция. По някакъв начин това е един от ритуалите, които укрепват единството и солидарността на обществото.
Тези основни черти на Зейбекския танц го превърнаха в нещо повече от популярен танц, но и културно наследство и социален символ.

Този танц съм го наблюдавала тук, в местните заведения, и ми е много интересно как ще го направи Чачо.

# 214
Ох, Нези рязсмя ме от сърце,
Ще питам, обещавам ....може и да ни огреее
Благодаря Ви, момичета
Ели, стискам палци , голям зор е всичко
Какво стана с обувките? Кога е тържеството?
Момичета , на линия съм довечера
Предвидливо сготвих, надявам се на спокойнл време за Ешреф Simple Smile

# 215
Нании, мечтите са безплатни. Kissing Heart
Я вижте тук Нисан е с рокля...

Момичета, аз ще съм на късната прожекция,
защото точно по това време вечеряме и няма как. Confused

# 216
Замислих се.
Чаатай нали ползва дубльор за бойните сцени. Дали е ползвал дубльор за танците?

Гери, като те прочетох и първото, което ми мина през главата бе, а дали ползва дубльор и за целувките.

# 217
Чак толкова да са му стъпили на врата или има някаква предистория? 😀

# 218
Много се радвам, че и лятото ще си пишем Simple Smile
А за хотела между другото се чудя, ако си го резервираме по време на снимките есента, няма ли да ни огрее?! 😃

# 219
Най-вероятно ще ни огрее, ама Нези е по организацията, тя да каже!

# 220
При по-дълъг престой, все някой ще се завърти. 😀

Тази снимка май не е качвана.

# 221
Хриси,Lale,  всичко е възможно.
Ама пет звезден хотел, не знам...
Чакай да видим първо как ще потръгнат снимките и кога, и ще го мислим.
Ако мен изобщо ме пуснат в Турция след 90 дневен престой лятото, ама преди това и мъжа ми, де. Joy
Сега дано се чуе кой е последния снимачен ден и, ако се разбере, че е в Чанаккале, да си организирам една разходка до там.Wink
Момичета, отивам да пека риба.
Приятно гледане на вас и до по-късно.
Hug

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 20:32 от NeZ_9

# 222
  • Ямбол
Добър вечер момичета 🥰.
Аз вече съм пред екрана.С хапване и пийване.Чакам с нетърпение 🤗😊.
Скрит текст:
Нани честито на твоето момче. Много е хубаво родителя на вижда успеха на децата си.Ще до приемете в ТУ.Стискам палци 😊[spoiler/]

# 223
Ето линкове за гледане на турски:

https://www.kanald.com.tr/canli-yayin
https://www.youtube.com/watch?v=6wHAK439FDI

Ако пуснат с руска озвучка, ще пусна.
Рускините, няма да превеждат с колажи, така че Лале на теб ще разчитаме!

ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ!

# 224
Заредила съм два АI да помагат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт