🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-31

• 19 881
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Нези, браво за интернета!
Сега спокойно ще си го изгледаш и с превод!

В Туитър се вълнуват за фраг, ама сега като са празници, дали ще ни пуснат?

# 61
Привет, момичета!
Страхотни сте! Изчетох ви с интерес, лайковете ми свършиха много бързо.
Гери, разсмяме с това да ли си мие зъбите преди  целувка. Но, да си призная и аз съм си го мислила. Не само, че си ги мие ама и жибури с Listerine mouthwash, суетен е много! Забелязах, че Демет беше махнала червилото за целувката.
Всички актьори се съобразяват, все пак се докосват, целуват и т.н. Знае ли се какви скъпи парфюми ползват.
Колкото до Аслъхан,  не ми се вижда да е толкова ревнива, чак от една целувка и двамата са актьори и си знаят професиите. Ревнува този който се съмнявам в това което притежава. Моя мъж целува всичките ми приятелки за добре дошли, е по бузите, де. Аз също  не ревнувам. За истинска целувка, вече се замислям 🤔

Как всичко забелязвате, направо ме кефите, аз камера не съм забелязала. Може да си е на самата сграда и да са е хванали в кадър.
И с папката никакво развитие, загуби се тая папка. Може и за края да я пазят.
За Мюслю мисля, че ще ни разкажат за какво е бил принуден да извърши убийство в семейството му. Много е тежък товара който носи на плещите си, то затова и Мюслюм е такъв замислен и тъжен образ, забелязах, че е много вярващ.
От цялата серия целувката ми се е запечатила в главата. Ешреф вече е наясно с чувството на Нисан, но ще се разочарова като научи за действията й. Тя не случайно го подготвеше, като му каза, че е направила нещо при други обстоятелства никога не би го направила.
Да идва вече сряда,  надявам се да има серия.

Нези, Geçmiş olsun!
Радвам се, че вече си решила проблема с интернета.

Момичета, благодаря за всичко което споделяте!
Аз лично го харесвам с къса коса.
Страхотна усмивка има Чачко. Уникален е като се усмихне, още по-красив е!

# 62
Може и да ни огрее за фраг, тази вечер.

# 63
Габи напомня за :
На 6 юни 2024 г. в Netflix излезе вторият сезон на сериала „Kübra“, а на 7 юни 2024 г. беше излъчен последният епизод на „Gaddar“.

Това са два проекта, които целят различни послания, а Чаатай Улусой изигра героите Гьокхан и Даган на изключително ниво, представяйки несравнимите му метаморфози на вниманието на зрителите. Те са два различни персонажа, които не си приличат.

По време на Gaddar, в Турция, тениски с името на марката:

"Gaddar Kötüleri Haklar" - "Справедливост срещу нечестивите" на цена от 4,60 турски лири започна да се появява по магазините, което означава, че Gaddar се превърна в тенденция!

Пелерина от Гадар също присъстваше, както и прическата на Даган.

Точно същото нещо се случва сега с героя Eşref Tek.

След като Гадар се превърне в героя, който не може да спре да раздава справедливост, други герои се присъединяват към него (Гуркан, Лейла, Кърт, Енвер, Месут) и списъкът продължава. Героят Gaddar се превърна в тенденция в Турция и много други страни по света.

Всъщност ставаше дума за истина и справедливост, за отмъщение на жертвите, които не бяха отмъстени, за наказване на тези, които нараняват хора, животни, за трафик на органи и проституция и т.н. и които са несправедливо спасени от правосъдието или не са разкрити навреме, за да бъдат предотвратени да вършат други неморални и сериозни неща.

Даган избра трите последни желания на Месут преди да умре: да кръсти детето си Месут, да стане баща и да продължи битката Гадар.

Всъщност това беше същността на сериала, че Даган може да бъде хуманен, но и безмилостен.

Великолепното превъплъщение на Гьокхан-Семави от Чагатай в сериала Kubra на Netflix остави дълбоки белези и въпросителни в душите на тези, които го гледаха. Открихме как хората могат да бъдат негативно манипулирани чрез изкуствен интелект и компютърни програми, за да повлияят на масите по негативен начин, въпреки че всички знаем, че изкуственият интелект също има своите предимства, особено в областта на здравето.

Двамата героя, нарисувани от Чаатай, оживяха в душите на хората, доказвайки, че Чаатай Улусой е сложен актьор, избрал да не бъде линеен и да играе роли, които могат да повлияят положително на живота ни!

Поздравления от сърце за този страхотен актьор!

# 64
От канала

От улиците на Истанбул, споделено от Умут, който играе младия Ешреф

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 23:33 от jackie.

# 65
  • Ямбол
Добър вечер мацки ☺️.
Епизода наистина беше зашеметяващ до сега този епизод ми стана най-любим.
В самото начало на епизода Кадир е наясно,че Ешреф знае,че той е предателят на сираците.И се държеше както хората казват "Гузен негонен бяга".Обаче мен страшно много ме изразни неговото лицемерие и подлост отново да устрой капан на брат си.
Добре,че Ешреф е много интелигентен и умен мъж предвижда нещата предварително.
В крайна сметка всичката ненавист на Кадир към Ешреф е понеже Якуб баба го обича повече от него.Винаги,когато имаше някаква работа за вършене Якуб я даваше на Ешреф.
Въпреки всичките му усилия да убие брат си се оказаха без успех,но явно,че дори искрения разговор,който проведе сам със себе си в колата няма да го вкара в правия път тъй като виждаме,че ще се съюзи с Чийдем. Ясно е,че Ешреф ще съжали,че е проявил милост.Нали му каза,че ще живее докато е жив татко Якуб.Ако той умре скоро може и Кадир да го гръмнат.Тук си признавам,че и той си изигра много добре ролята.
Сцената със стрелбата беше много смешна.Гюрдал е ненадминат.Голям комик 😂 взел бяла кърпа за примирие уж пък ги направиха на решето 😂.Професора си чете книжка голям образ.Хората се избиват той чете стихове.Голямо спокойствие 😄.
Интересно ми е как ще развият историята на професора с Афра.
Друг смешен момент беше арестуването на Гюрдал на какво е способен за жена.
Имам чувството,че той е някакъв шейх и си пази жените от харема 😂 никой да не ги бара
Историята на майка Ханифе беше много докосваща.На какво е способна една майка да защити свойте дечица ❤️ много се радвам,че разказаха за нея и за това как се е запознала с момчетата.
Естествено разговорите между Нисан и Ешреф са ми любими толкова подбрани думи,винаги казани на място,дори да няма думи има игра с очи.Дори очите говорят много повече отколкото всички думи.
Когато Нисан подреждаше чиниите и Ешреф я видя беше толкова въздействащо.Имах чувство,че си представи колко хубаво ще е всяка вечер да има жена до него да го чака на вечеря.Да има топлина и блага дума.❤️.
Драго му стана на душичката като му каза,че ще го чакат за вечеря.Руя,Руя ,ама друго си е живата жена от плът и кръв.
Признанието на Нисан към Афра,че я е страх да не загуби Ешреф и ,че се е влюбила в него дори тя се учуди,че го казва на глас.Тук вече идва сложното да се избира между разума и сърцето.Според мен ще избере сърцето ❤️.
Вижда се,че тя доста страда,че е принудена да прави постоянни избори.Особенно след като Ешреф и каза,че тя не е способна да направи нещо лошо освен ако не е принудена да го направи.
Дори самата Нисан не очакваше,че наистина може да се влюби в човек като Ешреф,но уви.
Интересен е Мюслюм.За мен той е човек,който казва малко,но на място.Разговара му с Ърмак беше много сладък особенно с глиганите 😂 голям пример даде.Ама нормално за човек,който няма любовен опит.Дори не знае какво е да си влюбен.Което само по себе си е тъжно да не си изпитал любовта. Дали бащата на Мюслюм го е прокудил и отрекъл от него понеже е убил брат си ? Липи си,че носи голяма мъка в себе си и това му доста му тежи.Може би заради това е толкова вярващ.Ако мисли,че Господ прощава,то и баща му ще му прости някой ден.
Чакам Нисан да се поинтересува за стаята -килия в която спасят момчетата.
Чийдем.Ах Чийдем толкова си странна птица.Хем иска умрял Ешреф,хем иска да създава семейство с него във Фиджи 😂,че и деца и сватба 🙄.Била видяла мъничко любов в него.Да дадат историята им,че да видя имало ли е нямало ли е.До тук от видяното си мисля,че всичко е по нейно въображение.Ешреф има непоносимост към нея.Как само му е неприятно тя да го докосва и да слуша за нейните намерения.Определено е доста отчаяна влюбена фиксирана жена.
Началника Сердар и той вече е наясно с нещата и ще  я преследва до дупка.Освен ако Чийдем не го нулира.Някоя автомобилна катастрофа например.🤔
И на края признанието на Нисан ,че обича Ешреф беше най-красивото нещо.Толкова разпалено се караха все едно имат брак 😂
Ако и така правят любов майко мила.Едва ли ще си останем само с целувки през цялото време.Признанито на Нисан определено  го изненада,трогна и му дойде като гръм от ясно небе.Може би за първи път чу те,и думи от жена от която е искал да ги чуе.Много добре играха с очи до толкова,че ние го съпреживяхме  с тях.Много майсторски изиграно.Очите на Нисан казват остани не си тръгвай не виждаш ли състоянието ми ;устните и пък казват - целуни ме аз съм твоя,
ти си този,който съм чакала през цялото това време.Той пък се  вцепени от чутото .Трябваше му само да я погледне за да знае,че това в истина.Хем я иска да я целуне,хем пък от друга страна в изненадан и объркан.Но в крайна сметка послуша сърцето си.Дори си мисля,че не се замисли,че ще предаде Руя в него миг,а по скоро осмисляше думите на Нисан и това,че тя не го е предала означават за него вярност и отдаденост и тя заслужава неговата любов.
Ние какво си мислехме за вратата то какво се оказа.Много яко се получи как си я нацелува.В тази целувка имаше толкова много жажда за обич и близост.Толкова дълго чакана.Двама души се сляха в едно цяло и нищо друго нямаше значение и никой друг не съществуваше.Само две сърца туптящи едно за друго.Аз много се развълнувах,много ми въздействаха.Бяха прекрасни и двамата.А относно Нисан,че в тази сцена е била статична,ами може да е по сценарий пък може би не е очаквала.
Ако всички мъже целуваха така жените си доста разводи щяха да бъдат спестени.Вие какво мислите.
Сериала е  🔥 . Нямам търпение за сряда вече 🧿❤️ дано пак да ни очаква такъв красив епизод.Нези бързо възстановяване на съпруга ти.Дано не ви се случват повече лоши неща.

# 66
От гримьорката на сериала

# 67
Рокси,  много хубаво си анализирала епизода. Така е, целувката беше много въздейстаща за всички ни.
Ешреф целуна душата й. Дано да имаме повече такива  моменти до края.

Колкото до Якуб баба,  аз мисля, че той ги обича еднакво. Това, че винаги възлага на Ешреф задачи,  той вижда сигурност и изпълнителност в лицето на Ешреф.
И двамата са гледани по еднакъв начин, но са различни характери.
От фрага вижда, че Якуб баба се разочарова от Ешреф заради любовта му към жена. Това не го разбирам за правилно, дето да  са радва, той го отряза.
Ама те всичките там са без жени.
И с техните правила лишават човека от любов. Любов трябва да има на тоя свят.

Лека и спокойна нощ!

# 68
Да разнообразим с един Джентълмен

Много е готин на тази снимка!
Уредих се с интернет, ще гледам днес или утре серията с превод.Wink 

Нези, добре, че ми напомни да го догледам. В началото много ми се опъна първата половина, на всеки 20мин спирах филма, ама след средата е интересен. И този герой му беше с труден живот и много вътрешни борби, даже ми се засълзиха очите в един момент. Ако бях попаднала случайно на филма, сигурно нямаше да позная Чачо, само по гласа. Освен, че косата и брадата му бяха различни, самите движения, поглед и език на тялото нямат нищо общо с тези на Ешреф, което е комплимент към актьора.

# 69
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

Нека новия ден да изпълни живота ви само с положителни емоции!

Роси, благодаря за детайлният анализ! С интерес те прочетох!

Крайно време е на Афра да й дадат някаква по-смислена роля, защото досега ни я дават само като някакво бреме на сестра си. Уж учи, пък е доста глупава, малко е нелогично. Иначе актрисата е много красива и добре стои на екран, ще се радвам да й развият образа.

# 70
Добро утро, момичета!
Жаки, благодаря за кафето. Wink
Тази сутрин го пия във вашата компания.
Скрит текст:
Снощи успях да изгледам серията до средата.
Затова ще коментирам само някои неща, които ми направиха впечатление.
Започвам с Якуп баба- той беше доволен от действията на Ешреф. От неговата решителност и категоричност, от способността му да взема бързи решения.
Поздрави го за това.
Но аз останах с усещането, че той знае, че Кадир мъти водата на Сираците и въпреки това го пази. Но, то е нормално, никой не се отказва от детето си, защото е сгрешило.
Дори ми се стори, че малко инсценира това, че не му е добре, за да може Кадир да го хване под ръка и по този начин да го изведе от там.
Вие имате ли това усещане?
Отиването на Нисан и Афра в дома на Ешреф  
Афра с уж детинските си въпроси,  повдигна много сложни и наболяли проблеми.
Първо въпроса за това кой и как може да си позволи да живее в такъв лукс.
Контрастът с Нисан и сестра и, и Ешреф.
Те, макар и преживели загуба, все още пазят мечти, чистота, обикновени желания,  сигурен дом, обич, принадлежност.
А Ешреф... е затворен в броня от лукс, зад която няма уют, а страх, спомени и параноя.
Тук имаше някащва символика, като от Красавицата и звяра.
Къщата = замъкът на звяра
Нисан = човекът, който може да внесе живот в него
Ешреф = затворникът на собствения си свят, който вярва, че любов и покой не са за него.

Думите на Ешреф „Такива като мен живеят бързо и умират бързо“ не са просто реплика, това е изповед, която хвърля светлина върху
екзистенциалната му самота.
Той не говори за лукса, а за цената на живота му-човек без корени,израснал без любов, влязъл в свят на престъпления, където всеки миг може да е последен.
Скъпата къща е фасада, зад която стои празнота и риск. Тя е постигната с бързи, опасни сделки, не с мирен труд или сигурност.
Бягство от бедността или смъртно препускане?
Ешреф казва това, сякаш живее с усещането, че няма да остарее, че не заслужава да остане дълго, което е типично за хора с травма и усет за предопределеност.
Това изказване беше и невербална бариера към Нисан, предупреждение, че любовта с него не е безопасна, а живот в периферията на закона и съдбата.
В думите на Ешреф усетих повече примирение, отколкото тъга.
Говореше, като човек, който не просто е избрал този живот, а по-скоро е убеден, че няма друг. Той не се оплаква, не моли, не се надява, просто приема, че такава е неговата съдба. Това е най-болезненият вид самота, когато вече не вярваш, че заслужаваш нещо различно.
Защо примирение, а не тъга?
Тъгата носи потенциал за промяна.
Когаточовек скърби, той иска нещо друго.
А примирението означава, че вратата вече е затворена.
Той знае, че животът му е бърз, мрачен и кратък, но говори за това с хладна яснота, не със сълзи.
Моментът с Нисан и сестра ѝ обаче не е случаен.
Те идват като светлина в неговия свят.
И когато той изрича тези думи, това е и начин да ги защити от себе си, да ги задържи на разстояние, защото вярва, че ще ги повлече със себе си към дъното.
Беще наистина силен момент.
Възможно е този миг да бъде и началото на промяна у него, ако сам започне да се съмнява в това „примирение“.
Ще продължа по-късно, защото стана много дълго.
Само, на въпроса на Гери, за това дали си е измил зъбите, ще отговоря с тази снимка.

Вижте, какво държи в ръката си. Wink
Желая ви прекрасен ден!
Позитивно утвърждение за деня

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 10:17 от NeZ_9

# 71
Здравейте,

Вчера пак си пуснах серията. Хем съм я гледала, но исках с това да се приспя.
Кофеинът за днес ви го давам под формата на кола.

# 72
Другия момент, който искам да комeнтирам.

Ешреф и масата – символ на „нормалността“, която му липсва.
Нисан, подреждаща масата, не просто се подготвя за вечеря ,тя създава дом. Нещо, което Ешреф никога не е имал.
Погледът му, докато я гледа е пълен с тъга и копнеж. Като човек, който вижда живота, за който е мечтал, но винаги е вярвал, че не е за него.
"Колко е приятно, някой да те чака"
Тази реплика носи цяла вселена от самота. За човек като него, израснал в студ, предателства и насилие, това някой да го чака означава, че някой вярва, че ще се върне, че животът му има стойност и за друг, че той принадлежи към нещо и някого.
Тази сцена е по-интимна от целувка, защото не показва страст, а уязвимост.
Нисан влиза в света на Ешреф не с думи, а с жестове, с тишина, със способността да бъде „там“ за него, с него.
Може да се каже, че това е една от най-емоционалните сцени до тук, защото показва не просто любов, а желание за принадлежност, за дом, за споделено утре.
И съвсем тихо, без драматични думи, показма как Ешреф започва да се променя.
Всеки детайл означава нещо.
Маса за вечеря, която символизира споделяне, принадлежност и надежда.
Градината, вечерната светлина, коато напомня за  интимност, далеч от света, сякаш времето е спряло.
Физическа близост, но не интимна, а топла, с поглед, както се създава любов, която не започва с целувка, а с „доверие“.
Това не беше е просто романтична сцена, това е сцена на емоционално убежище.
Нещо, което и Ешреф, и Нисан са търсили дълго.
н
Ново начало.
 „можеше да бъде... и може би още може“.

# 73
Добро неделно утро!
Сцената с масата е също  много трогателна. Ешреф вижда раздаваща се Нисан, грижовна и добра. Помогна за приготвянето на "долма", подреди масата все неща които впечатляват един мъж.
За Якуб баба не съм усетила, че преиграва, когато Кадир го хвана според мен по-скоро ни показват, че болестта напредва при него.
Скрит текст:
Нези, страхота гледка ни показваш. Супер! Наслаждавай се на макс! Направо ти завиждам, благородно! Снощи пуснах парно😅

Щастлива неделя!

# 74
Да, Ели, видях,че при вас е мрачно и студено.
Тук е супер и все още не е горещо, което е добре.
Благодаря! Hug
Следващата хубава сцена я коментирахме още след фрага, но все пак, да я разнищим още малко.

Нисан каза на Ешреф, че той е едно от хубавите неща в живота и.
Когато Нисан му каза това, тя говореше с онази искреност, която идва след болка и дълго търсене на смисъл. Това изказване не е просто комплимент. Това е изповед. Един вид: "В свят, в който всичко ме е наранявало, ти си ми като глътка въздух.“
А защо на  Ешреф му е трудно да  повярва?
Ешреф е мъж, който е свикнал да бъде инструмент за отмъщение, за власт, за страх.
Да бъде желан, но не обичан.
До сега май никой не е искал душата му?
Той е свикнал да  губи хора, а не да бъде избран.
Затова в този момент той не реагира с щастие, а с мълчание.
В очите му имаше изненада, страх и… съжаление.
Защото той чувства,че не го заслужава.
Нисан каза нещо истинско. Но истината е безсилна, ако човекът отсреща не вярва, че може да бъде обичан.
И точно това е трагедията на Ешреф, той може да убива без да трепне, но една искрена дума от Нисан го събаря отвътре.
Той не се страхува от враговете си.
Страхува се от това да бъде нужен.
Нисан му каза- ти си светлината ми, но той мълчи, защото в него все още е тъмно.
Символично духна и свещите.

Общи условия

Активация на акаунт