🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-31

• 19 921
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Якуб баба още от края на предния епизод мисля, че подозира Кадир. Има нещо в погледа, в жестовете му, което го подсказва. Дали няма да предложи на Ешреф Кадир да заеме мястото му, за да види дали любовта на му към Нисан е толкова силна, че би оставил предател начело на Сираците?

# 76
Хриси, той затова, според мен постоянно иска от Ешреф да му обещае,че няма да изостави Кадир.
Със сигурност знае за някои негови грешки, но, ако подозира такова голямо предателство, че да се съюзи с Нусрет и, въпреки това да го пази и да му прощава, ми се струва прекалено.

# 77
Аз мисля, че Якуб баба има някакво усещане, но май не си дава сметка, че чак с Нусрет ще се съюзи.
Все му дава шанс на Кадир, а на Ешреф не му позволява да има любов. Малко двоен е аршина. И ако наистина накаже по някакъв начин Ешреф, много ще се издразня.

# 78
И последно от мен за серията, до където съм стигнала.
Фарук винаги е с книга в ръка.Вече знаем, че той е най-учения, "професора ",но в този епизод чухме от него реплики по отношение на невежите и хората, които не четат. Аз го приемам като послание, че човек независимо от това, с което се занимава,  може да бъде буден и любопитен към света, посредством книгите
Неговата връзка с книгите е не просто черта на характера му, тя е символ.
Books Фарук и силата на знанието.
Фарук с книга в ръка е мълчалив бунт срещу света на бързи печалби, повърхностни решения и сляпа сила. В свят, където мнозина действат първо и мислят после, той чете. И мисли.
Когато казва реплики за „невежите“ и за онези, които не четат, това не е високомерие, а предупреждение. Той казва:
 „Без знание, лесно се става сляп. А слепите лесно следват най-шумния глас."
Всички познаваме такива хора, нали. Wink
Но Фарук казва,че независимо с какво се занимаваш,можеш да бъдеш буден човек.
Книгите не са само за академици. Те са за всички, които не искат да бъдат жертви на невежеството.Фарук ни напомня, че любопитството е сила.
Четенето е съпротива срещу манипулацията, а знанието е избор- всеки ден.
С него в сцените винаги има малко повече смисъл, малко повече стойност.
А в свят като този, който сериала  ни показва, това е почти геройство.
Ако някой иска да промени света, може да започне с книга.
Фарук го знае. И ни го показва, без да натрапва.

И може би точно това вижда в Афра, защото тя е единствената, която проявява някакъв интерес към книгите.
А това означава, че тя е будна и любопитна.
В началото я мислех за глупава и вятърничава, но с всеки следващ епизод я виждам по-различна.
Може би не е случайност, че повечето силни послания в тази серия, дойдоха именно чрез нея . Тя зададе въпроси и получи отговори.
Първо на Ешреф,  после на бабата.
Нейната история също е много болезнена тема- насилието над жените и невъзможността да се защитят.
Прегръдката между трите беше много емоционална- една майка, загубила децата си(макар и не физически) и две момичета, които не са имали достатъчно време с майка си.

# 79
Точно така, Нези....много добре написано!
Много ми се иска да развият образа на Афра, защото до сега ми е буквално нулев. Но си права, че въпросите й бяха адекватни, не на глупачка. Най-вероятно целта да я съберат с Фарук е именно да ни покажат, че не е глупава, досега средата не е била нейната. С Фарук явно ще й доразвият образа.

# 80
О, да, определено няма да знае за сътрудничеството му с Нусрет. Тогава смятам, че щеше да го накаже. Но подозира нещо, надявам се.

И се надявам да задълбочат образа на Афра. Често забравям, че освен Нисан, и тя е имала не по-малко тежко детство. И тя е искала да се прибере в пълна къща, и тя е искала да има възможностите на другите деца (не само финансови), и тя се сблъсла с насилие и изнудване.

# 81
Хриси, честно казано, не знам какво да мисля.
Виждам Якуп баба  като свръхпротективен към Кадир, въпреки че смятам, че той е убеден, че не го заслужава. Той не смята, че този човек може да навреди на Ешреф. Независимо от всичко, всеки родител трябва да признае грешките на детето си. Родител, който безкрайно прикрива грешките на детето си, няма да му помогне да се поправи. Имайки предвид трейлъра на епизод 12, когато Якуп Баба бърза да  се отърве от Ешреф, само защото се е влюбил в Нисан,  започвам да го смятам за егоистичен човек, особено, когато назначава КАДИР вместо Ешреф. Ешреф направи много добри неща за Сираците и не заслужаваше това отношение. Точно както Кадир взе пари от Изет (техния враг) и му беше простено, така и на Ешреф трябваше да бъде простено, че се влюби... Жалко...
Дано фрага и тук да е подвеждащ.

# 82
И аз не смятам за справедливо Якуб Баба да толерира грешките на Кадир, но да отпрати Ешреф, защото е намерил любовта. Сигурна съм, че познава и двамата си сина и не е толкова глупав, за да не вижда напрежението между тях. Очаква Ешреф да толерира Кадир, но не е доволен той да бъде щастлив. Това явно е някакъв монашески орден щом любовта към жена се счита за толкова грешно нещо. Чак да го отлъчат. Дано не сме разбрали фрага.

# 83
Това ми се струва прекалено!

# 84
Всичко е възможно, Жаки.
За Ешреф и Нисан трудностите тепърва предстоят, според мен.

# 85
Ама излиза, че Кадир каквото и да направи все е оневинен, а при първото прегрешение на Ешреф....навън!
Къде е справедливостта? Излиза, че колкото повече шикалкавиш, толкова повече се измъкваш!

# 86
Да не се окаже, че Кадир е истински син на Якуп баба? Thinking

# 87
Не думай!
Само това ни липсва!

Малко кинематографична красота

Малките Ешреф и Нисан
Много са сладки!

# 88
Момичета, здравейте

Успях да довърша 10 и изгледах 11 епизод. 😍 Най-накрая имаме хубава целувка 😃
Според мен всички ще се влюбят,така както обясняват, че в техния свят няма място за любов. Дори любимия Гюрдал ще си намери майстора с Джерен.. Това си е типично за турските сериали.
Якуб баба и според мен усеща нещо за Кадир, но със сигурност не знае, че се е опитал да убие Ешреф.
Определено мисля да изгледам всички серии една след друга, като свърши сезона Simple Smile

# 89

Общи условия

Активация на акаунт