🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-31

• 19 881
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Добро утро,  Момичета
Ох, много ми е готин с тези джанки...
И как сладко си хапна...
Обаче, ми е странно едно
Какво е това парти на Демет, твърде показно без колегите...

# 721
Жаки, последният епизод май беше най-дългия от всички - 2 часа и половина.

Снощи преди да си легна, прегледах серията пак. Кадир изпита по-голямо удоволствие, когато седна на стола на Ешреф, отколкото на Якуб баба. И той е толкова вманиачен по Ешреф, колкото и Чийдем. Разликата е, че Кадир иска да бъде него, а Чийдем с него.

Сцената с децата беше много показателна. Дори като Ешреф се оттегли, едно детенце пита Кадир дали ще се върне Ешреф. Това вътрешно го закопа, всички питат за Ешреф, никой не се интересуваше от Кадир, сякаш не го познаваха.

# 722
# 723
Нанни Kissing Heart

Сладури!!!

# 724
Именно, Хриси!
Кадир тепърва ще усеща какво значи Ешреф във всичките му измерения. Не случайно всички му имат уважение и респект на Ешреф. Дори тези, които Кадир ги заплаши и притисна да му се подчиняват, при първа възможност ще застанат срещу него. Да има разлика във вманиачеността на двамата, но резултатът ще е един и същ...сами ще се погубят.
На мен лично са ми много интересни тези два персонажа, освен, че много добре се справят с ролята си, интересно ми е през какво още ще минат и направят, за постигане на целите си. Много ми харесва сценаристта, който не се е вторачил само в главните герои, а развива доста добре отрицателните линии и ни държи непрекъснато в напрежение. Аз досега само съм чувала за Етем, че е добър, сега разбирам защо! Е има още недоразвити образи, но все пак нашия сериал започна твърде късно и нямаше време за всичко, но 2-ри сезон е пред нас.

Нани, отговора се крие във въпроса...показност!

# 725
Досега никога не разбирах тийзъра, мислих си, че е просто някаква начална нагласа за сериала, Ешреф е престъпник, защо да не му сложим едни белезници ей така, да има. Даже съм си мислила, че прострелян накрая щеше да има повече логика. А то се оказа най-големият спойлер на сезона.
Ешреф в белезници праща въздушна целувка към Нисан, за да я освободи, не само физически да е на свобода, а да я освободи от своето присъствие в живота ѝ, за да изживее мечтите си. А той да изпита по-тежкото наказание за него, дори от смърт, да е в затвора отново. А Нисан дори на сцената плаче, защото има всичко, за което е мечтала, но Ешреф не е в живота ѝ вече.

# 726
Не съм забелязала, че е дълга серията, но през цялото време бях напрегната, толкова ми въздейства финала, че после дълго време не можах да заспя. И потънах в размисли, че чак посреднощ писах тука.

Кадир изигра образа : " Пази, боже! Сляпо да прогледа!"
Чийдем много ми е любопитно от тук нататък какво ще прави. От първа серия до последнат серия фикс идея  да го залови, да го тикне в затвора. Е, той сам го направи. На нея повече и хареса стремежа към това, от колкото  резултата.
Дали пък няма да се осъзнае втори сезон, колко безсмислени неща направи с болния си мозък. Все пак и на нея и до желя за него.

# 727
Аз си мисля, че тя ще го изкара от затвора. За убийство няма как да му дадат само 2-3г.

Ели, как беше да си изгледаш серията със субтитри наведнъж?

# 728
Чийдем не искаше да го залови и тикне в затвора. Тя искаше да го нарани. Нейният план беше чрез Нисан/Руя да му разбие сърцето. Е, почти успя, но Нисан така трайно се настани в сърцето му, че може и да е разбрала в какво греши. Не вярвам да се промени. Тя толкова много пъти прекрачи разумните граници, причини смъртта на двама човека директно, на един индиректно и прати един невинен в затвора. И Ешреф в тази ситуация е невинен, но той има друга вина за изкупуване. Докато комисарят беше напълно невинен.

# 729
Хриси и аз не го разбрах или поне не точно, какво ни показват в тийзъра.
Много точно си го описала. Той й даде мечтата в ръцете, с цената да се озове в затвора, който за него е по-страшен от смърт. Изобщо образа на Ешреф е много силен и брилянтно изигран от Чаатай!

Аз също мисля, че Чийдем ще помогне на Ешреф да излезе от затвора.

Забравих вчера да сложа и социалните рейтинги

# 730
Да, точно така, Ешреф я освободи, така да се каже, за да сбъдне мечтата си.
Всъщност тази мечта се оказа нещо много важно за нея.
Тя, дори, в оранжерията отново говори за това. И то в момант, в който на Ешреф му е трудно физически и психически.
После, в къщата, когато той разбра за смъртта на Якуп баба и се разстрои, аз не видях тя да го подкрепи.
Да, прегърна го, но отново мислеше за себе си и го молеше да не тръгва, а да остане с нея.

В тази, т.нар.връзка, той е този, който дава, а тя само взема или му се смее.
И не е честна с него.
Да, тя не знае,че Чийдем уби Нимет.
Но тук не става дума просто за незнание. Става дума за мълчание, което тежи като вина.
Нисан може и да не знае, че нейният изстрел не е бил фаталният, но тя знае много добре, че, Ешреф не беше там, че той не стреля по жени, дори по такива като Нимет и пое вината в мига, в който осъзна какво се е случило.
А тя?
Видя всичко.Знаеше какво прави той заради нея.
И замина...За музика. За мечта. За себе
"Ти си моят път", казва тя.
Но любовта не се измерва в думи, а в мълчания и действия.
Ешреф постъпи като човек на честта отново.
А Нисан показа, че има още да учи за смелостта, отговорността и любовта.
Може би тя ще разбере.
Но ще е късно.
Защото когато някой се жертва за теб, а ти го оставиш сам в болката, рискуваш да  загубиш повече от любов. Губиш достойнството си.
Не знам какво мисли Ешреф по този въпрос.
Иска ми се да знам.
И както и преди се питахме- когато разбере,че Нисан е Руя, дали ще продължи да я обича толкова.
Защото тя ще се окаже човек с недостатъци, които на него може да не му харесват.

# 731
Според мен като разбере, че Нисан е Руя няма да се разочарова, защото вече обича повече Нисан от Руя. С Нисан са изминали път, имат спомени, той е в затвора, заради нея, това ако не е любов, не знам какво е.

Също така, смятам, че Ешреф се чувства длъжен да защити Нисан, заради това, в което я замеси.

# 732
Аз мисля, че всичко ще й прости, защото той е слаб пред любовта. Не случайно на тези, които ръководят Организацията им се забранява да имат жени и семейства, защото те те правят уязвим и слаб.

# 733
Да, много точно усещане, Хриси!
Ешреф, макар и суров и воден от строги морални принципи, има дълбоко развито чувство за вина и отговорност, особено към хората, които се оказват наранени заради него. А Нисан, беше въвлечена в един свят, който не е неин, един свят на насилие, предателства, опасности и загуби и всичко заради това, че се доближи до него.
Отчасти затова Ешреф пое вината и, не само от любов, а и от дълг, дълг към онова, в което (волно или не) я въвлече.
Той вижда, че ако не беше той, тя щеше да си остане просто едно талантливо момиче с китара, мечти и сцена.
В очите му, той и е отнел чистотата и сигурността, които заслужава.(а и тя самата му го каза)
Затова сега не просто я защитава, той се изкупва.
И това ме кара да му съчувствам още повече.
Неговото не е просто любов.
Това е вина, изкупление и саможертва.
Но и въпросът стои:
Докога любовта трябва да бъде дълг?
И кога някой ще защити Ешреф?

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 13:38 от NeZ_9

# 734
Тя има голяма вина, че непрекъснато го лъжеше и не му се довери, да му разкаже за Чийдем. Много проблеми от там произлязоха.

Общи условия

Активация на акаунт