🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-31

• 19 875
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета,
Жаки, тя Демет е читава актриса , но за романтична комедия. За мен драмите не и пасват. Не успява да плаче добре пред камера, съжалявам , че го казвам ама Серенайка я слага в малкия си джоб, без дори да се сетя за друга ....... 
Иначе като двойка с Чаатай започнах да ги приемам, и не! , аз не смятам че успеха на сериала се дължи на нея....
Както и продажбите ....рекламата идва от самата продукция, която е на доста  високо ниво.
Но е факт, че Чаатай няма кой да го спре , уникален е в драмите. Така плаче, че ти идва да го успокоиш....снощи в сцената когато разбра за Якуб баба беше много добър в пресъздаването на емоцията и болката от загубата...

# 691
Ешреф е човек, в чиято душа се води по-дълбока битка, отколкото някой наоколо осъзнава.
Да, съгласна съм, че неговите думи:
 „Истинският убиец съм аз“
не са буквално признание, а морална присъда, която той сам си е наложил.
Когато е бил млад, той е убил, за да защити Руя. Не съжалява, но и не може да избяга от последиците, защото това бележи живота му завинаги.
Сега, отново поема вината, този път за Нисан. Без да знае, че тя е Руя.
Иронично, съдбата го завърта в същия ад, но този път той вече не е онзи буен младеж, а човек, носещ вина, болка, и разбиране за това, което загуби и никога не получи обратно.
Когато казва, че е „истинският убиец“, той има предвид ,че  той е виновен за целия път, по който животът ги е повел.
Че чрез действията си или липсата им не е успял да предпази жените, които е обичал.
Че той сам никога не е успял да се измъкне от тъмнината, в която светлината (Руя/Нисан) се е опитвала да го извади.
И двамата носят белези, и двамата плащат цена.
Но само един ще остане зад решетките.
И това е... героят, който не се нуждае от прошка, за да обича.
А само от едно- нейното спасение и това никой да не пострада.
Има и още нещо- той сключи сделка с Чийдем- тя ще запази тайната му, а той никога повече няма да види Нисан.
От това по-голяма интрига за следващия сезон- здраве му кажи!
Плюс Кадир.
Но, когато си неудовлетворен, си търсиш поводи да оправдаеш това неудовлетворение...

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 15:51 от NeZ_9

# 692
Адба обяви кои са най-популярните актьори на екрана за периода 11-17 юни. Тази седмица Керем е на 6-та позиция Simple Smile

# 693
Хриси, това много ми хареса:
"Ако направим аналог с предното му задържане в затвора, от любов към Руя, сега е от любов към Нисан, затова рисуваше нея. Толкова пъти ще минат чертите на лицето и през пръстите му, че може би ще открие истината сам, или поне много, много силно ще му се иска това да е истината. "
Толкова красиво казано, че звучи като откъс от самия сценарий! Hug
Да, Ешреф не просто рисува.
Той търси истината, опипва с очите на душата си това, което умът му още не смее да изрече.
Портретът не е просто лице, той е опит да разбере защо го боли, и от кого.
 Миналото се повтаря- затворът, саможертвата, любовта.
Но този път, чертите, които рисува, не принадлежат на жената, която някога е обичал.
А на тази, която е избрал въпреки всичко.
И точно в този сблъсък между сърцето и разума, Ешреф ще трябва да избере дали да си прости или да обвини себе си завинаги.

За сега в рисунките му виждам по нещо  и от двете.
Но, с всяка следваща линия, която минава през пръстите му, ще се  доближава не само до истината, а до онзи момент, в който ще разбере, че и Руя, и Нисан, и вината, и спасението, винаги са били част от една и съща история.
Неговата.

# 694
Нани, аз след Птичката не съм я гледала. За ролите й в по-сериозните сериали имаше противоречиви мнения. Неутралните фенове я наричаха бутана и набедена драм. актриса, нейните я величаеха до небесета. Аз сега се сблъсквам с нея, заради Ешрефа, даже ако помните бях казала, че няма да го гледам, ама на загледах го и съм на мнението на неутралните фенове.....не й мястото тук. За глупавата Санем си беше перфектна, но тази роля е много висока топка, да не говорим да е редом до Чачо!
Нези, Хриси, много добре написани интерпретации за рисуването!
Между другото Ешреф като я рисуваше, като че ли направи някаква гримаса, та си помислих, дали не започна да намира прилика между Нисан и Руя.

# 695
Аз я гледам за първи път. И не съм била предубедена, напротив радвах се, че Чаатай ще има опитна партньорка.
После разбрах,че опита и силата и са другаде.
Да, малко съм разочарована, защото имаше хубави драматични сцени, които бяха пропиляни. Но, както и преди писах, повече ме дразнят феновете и, които са готови да кажат на черното -бяло, за да я защитават.(не визирам феновете и във форума)
А тя няма нужда от защита.Има си доста голямо самочувствие и го демонстрира.
С Чаатай са мното различни. Той е скромен и не обича да се изтъква.
Въпреки всичко, се надявам, че са се сработили добре, защото така изглежда.
И се надявам да имаме една силна екранна двойка през новия сезон.
На мнение съм,че критиката в повечето случаи може да бъде градивна.Wink
Още една снимка от финала на сезона

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 17:39 от NeZ_9

# 696
Фанатизъм, чайчета,....
Чела съм какво ли не, но е факт ,че Демет е успяла и достатъчно известна.
Успя да снима доста добри сериали с много известни турски актьори: Фуркан Папалъ, Джан, Яман, Ибрахим Челиккол, Енгин Йозтурк, Енгин Акюрек и сега Чаатай....

За мен, тя е една амбициозна, последователна и харизматична , умели използваща социалните мрежи и постигаща добавена стойност на успеха от сериалите! Участва и в доста реклами, както и рекламно лице на козметична марка!
Затова аз мисля, че все пак са добър тандем и очакваме много повече във 2- ри сезон.

# 697
И аз на това се надявам, Нани!
Разбира се, различни хора сме и харесваме различни неща.
Не казвам, че не харесвам Демет, но си признавам, че не можах да и стана фен.
Знаете ли колко мното време отлагах да гледам "Medcezir" , въпреки, че е от ранните сериали на Чаатай?
Защото бях настроена, че Серенай няма да ми хареса, защото четях какво казват другите и се подведох.
Но сега съм една от големите и фенки.
Защото Серенай играе с душа. Тя не се притеснява как изглежда, когато плаче, дори, да и потече сопола от носа.(нещо, за което дълго и се смееха)
С Чаатай са от една порода актьори.
Ето, да вземем сега сцената, в която Ешреф научи, че Якуп баба е умрял.
Тя беше опустошителна.

Ешреф не просто изгуби настойник, той изгуби корените си, последната фигура, която му даваше усещане за дом, за бащина грижа, за безусловна любов. А когато точно такава фигура си отиде… човек наистина остава сирота за втори път, дори и вече да е пораснал.
Чаатай беше сърцераздирателен в тази сцена. Без думи, успя да изкрещи всичко онова, което Ешреф никога не би казал на глас.
И да, както писа някой
„Когато Чаатай плаче, ти се иска да влезеш в екрана и да го прегърнеш.“
Точно това усещане.
Толкова реална болка, че не е просто актьорска игра, това е преживяване.
Истинското майсторство в актьорската игра не е в техниката, а в пълното отдаване.
А Чаатай Улусой не играе емоцията, той я живее.
Когато плаче, той не се интересува как ще изглежда на камерата, дали сълзата е "на правилното място", дали светлината го хваща добре .
Тогава не е Чаатай пред обектива.
Това е Ешреф в най-съкрушения си миг.
Това е разликата между актьор и артист.
Артистът следва сценария.
Актьорът, превръща сценария в реалност.
И когато Чаатай потъне в болката на героя си, той не просто предава чувства ,
той те кара да ги изживееш заедно с него.
Най-силното признание за актьор е не, когато кажеш "той игра добре",
а когато забравиш, че гледаш игра.
С Чаатай  точно това се случва.
И тук приключвам темата Чаатай и Демет, заедно и по отделно.
Вече ще коментирам само Ешреф и Нисан.

# 698
Нези,
Благодаря ти, имаш прекрасен изказ...ти намери правилните думи за тази сцена. Наистина беше опустошителна!
Уникален Чаатай/Ешреф
Променяше емоцията за секунди....

# 699
Нези, голям комплимент е да го чуя от теб. 🫶

Жаки, и аз забелязах гримасата, докато я рисуваше, затова не разбрах какво си помисли, такава е била и идеята де.

# 700
Аз бих се определила като голям фен на Демет. Имаха, страхотна химия с Джан, но като химия ѝ се получи само с него, Енгин Акюрек и с Ибрахим.
Чаатай е много по-добър от нея в сериала.Дори малко се изненадвам на някои реакции и се чудя Нисан ли трябва да реагира така или Демет не може.
Но това, че не ѝ се получава, не ме кара да обвинявам другите. На черното бяло няма как да кажеш.
Най-голям пример за несправяне ми е Домът, където си роден е твоята съдба. Много ми харесаха с Ибрахим, но накрая на филма се жени за друг, до края на филма си мислех, че обича Ибрахим, а не новия, май и той Енгин беше.
Eşref Rüya е много силен филм, но не е от силните на Демет.

# 701
Лале,
И в стая 309 и се получи с Фуркан....

Може би точно, защото е обрано поведението на Нисан а ние искаме емоция се чудя дали пък това не се иска от нея....

# 702
Вижте го беее ...на джанката!!!

Лале
Hands Thumbsup

# 703
Душичка!  Като не трябва да яде, а е гладен! Grinning

Може би точно, защото е обрано поведението на Нисан а ние искаме емоция се чудя дали пък това не се иска от нея....
Нани, няма логика да е така.
Когато трябва да плаче, значи плаче, страда...поне аз така си го представям.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 18:50 от NeZ_9

# 704
А бе, не му е лесно!
Човек, който си уважава храната, да не може да й се наслади....много кофти!

Общи условия

Активация на акаунт