Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 2

• 24 840
  • 306
  •   1
Отговори
# 60
Един познат твърди,4е най-ка4ествената мазнина е гхии-то,което сам приготвя като разтопява масло.

"Съществуват древни аюрведически рецепти за лечение на различни болести, в състава на които влиза десет и повече годишно гхи, наречено пурана-гхи. То се смесва с различни билки, за да създаде благоприятна среда за тяхното приемане от организма.

Можете лесно да получите гхи, загрявайки на слаб огън прясно краве масло в съд с двойно дъно. Обикновено 1 час е достатъчен, за да направите гхи от 1 кг. масло. Необходима ви е решетеста лъжица, с която да обирате пяната, образуваща се на повърхността. Не трябва да оставяте маслото да завира. Постепенно то ще стане златисто и прозрачно до самото дъно. Това е древният метод за отделяне на белтъчините и другите допълнителни съставки, намиращи се в маслото. Това е процес, чрез който получавате мазнина без каквито и да е примеси."

от тук: http://ouim.org/articles/beyond/full/554/

# 61
Преzидент маслото го zнам,но не сьм чел опаковката.Мисля,че има добавени витамини.Някой Ще погледне ли?Даже мисля,че е осолено.Мисля,че е англйиско.

Как я ядете таzи елда? (има ли превод това на англйиски или немски newsm78)

Палмовото олио не е много полеzно,но пьк кокосовата маzнина е по добра от свинската мас...Каква констатация само... hahaha

Сикрет,много полеzни линкове.  bouquet

А не може ли да се купуват zьрната/житните и да се мелят с маШина.Така няма никакви Ета...

Мис Бу,
Сьдьржанието е горе долу ок.Това някакви сладки ли са?

Слави,
Тиквеното олио е почти черно на цвят и има около 60% полиненаситени маzнини.Царевичното е подобно,но при него трябва ве,е да се мисли zа Генно проиzводство...А соевият лецитин...хм...то остана ли соя не от генно проиzводство...

# 62
  • До хладилника, който обичам
Мис Бу,
Сьдьржанието е горе долу ок.Това някакви сладки ли са?
Сладки са, да.
Съдържанието и на мен ми се видя добро, но все пак да питам.
Сега мога с чиста съвест да препоръчам няколкото вида полски сладки Pieguski (Wedel), които се намират на много места Simple Smile и са страшно вкусни.

# 63
Добре бе, хора, обикновените български масла само на мен ли ми миришат гадно? Отделно, че са меки въпреки държането в хладилника (горния текст обяснява защо).
Харесвам някои БГ масла в големи опаковки - поне са твърди, макар че пак намириснуват... (производителят ми убягва Confused), както и немските различните...
една от причините да се вгорчават е започнал процес на окисляване, за което причина може да е 'престояло' или не-добре съхранявано масло (мазнините се окисляват от кислорода и от топлина). Зависи и от вида на маслото - примерно слънчогледовото е лесно окислимо. Лично на мен маслото не ми горчи, освен ако не го държим твърде дълго

Christian аз си ги мелям с Витал Ц-р, но брашната стават тежки и хляба като подметка  Mr. Green е поне мен толкоз ме бива де Embarassed

За олитото - ще си останем на зехтин май - "Нивото на усвояемост на зехтина е равено на 100%,; слънчогледовото олио се усвоява до 83% , фъстъченото масло — до 81%, сусамовото — до 57% и царевичното — до 36%."

# 64
На мен не ми горчи маслото - има тежка, неприятна, кравешка миризма... немските миришат на приятно и вкусно. Почти няма Бг масло, което да мирише добре (за мен).

# 65
аха говориш за кравешка миризма, а аз съм те разбрала за тежката миризма на престояло. ми то не е ли добре че си мирише на източника Mr. Green мен не ми е правило впечатление, довечера ще душна

# 66
Още: има готови смеси по магазините - палачинки, бухти, катми... съдържанието е просто и изглежда добре. Лични впечатления някой? Т.е. аз съм пробвала и съм доволна, но дали няма някаква скрита лимонка?

# 67
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Добре бе, хора, обикновените български масла само на мен ли ми миришат гадно? Отделно, че са меки въпреки държането в хладилника (горния текст обяснява защо).
Харесвам някои БГ масла в големи опаковки - поне са твърди, макар че пак намириснуват... (производителят ми убягва Confused), както и немските различните...

И на мен ми миришат гадно ...особено онова на картинката ...обикновеното .... затова взимам немско или Верея ...незнам защо , но някак ми вдъхва вяра Вереята

# 68
Да опитам да сложа една картинка.Масло на топче с прясна подправка(zелен чесьн).

# 69
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Да опитам да сложа една картинка.Масло на топче с прясна подправка(zелен чесьн).

СХ,благорности  bouquet  bouquetПолучи се. Grinning

ммм, изглежда супер ....

Алиса в огледалния свят
интересна информация .... благодаря  Heart Eyes

# 70
За стафидите...На опаковката трябва да пиШе дали са с олио...zначи са пьржени(не иzглеждат като Шницел hahaha),обикновено им слагат не zахар ,а глюкоzа.
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=33

# 71
Кристиан, аз пържени (с олио) стафиди в живота си не съм виждала Shocked Да не би да е нещо, което има при вас, а тук не?

# 72
То не пиШе,че са пьржени,а е в "реда на неЩата" според хранителната промиШленост.Ще иzровя някьде инфо...

# 73
  • Пловдив
ЗапИс

# 74
Масло на топче с прясна подправка(zелен чесьн).

А какво е маслото, да не е маргарин?

Общи условия

Активация на акаунт