Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 2

• 24 842
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Сикрет,болестите на 6титовидната за4естиха и след 4ернобил.Пък това дали е характерно за Бг се съмнявам.По4вите-ами торят ги с разни не6та,та оттам дообогатяват.Зелевите извли4ат наи-много йод примерно.

http://www.jodkrank.de/

А тази морската не е ли обогатена допълнително с йод?Тя може да се мели с мелни4ка предполагам.
Солите от Мъртво море са добре за ле4ение на разли4ни дермтити,при настинки и др.,за ядене...не знам.

Знам, че за България се отнася по принцип.... след Чернобил естествено са се увеличили  случаите...... специалистите в тази област у нас са  най- добри ....

# 136
Почвата в Германия е иzключително "напоена" с йод.Тук винаги каzват,когато определен продукт идва от еди коя си област в Германия и това е zа информация  на хора,които имат проблеми с жлеzата,zа да не го купуват евентуално.
Заболяванията на жлеzата и тук са бум.Имаме планирани 30 000 операции само в моята болница.

Когато някой трябва да приема йод,нека бьде индивидуално.Не е нужно на всички да бьде поголовно набутвано и да се чудим zа алтернативи(които са толкова малко...умиШлено ли,неzнам)..
Предлагат се масово отрови и когато човек иска да ги иzбегне малко или много вижда,че не може да лавира много и е тотално ограничен в иzбора си.В крайна сметка се намира алтернатива,но тя пьк е обикновено свьрzана с висока финансова подкрепа и иzлиzа,че zдравословната храна или чистите продукти не са проиzведени zа масово полzване,а са zа определен брой(слой) хора,които могат да си го поzволят.

# 137
Уф, аман!
Сега четох на предната страница за пастата за зъби и сравнявам с моята, която уж купих за хомеопатична.
Та: aqua, calcium carbonate, sorbitol, xylitol, hydrated silica, hydroxyethylcellulose, sodium bicarbonate, sodium methylparaben, sodium lauryl sulfate, aroma, 2-bromo-2-nitropropane-1.3 diol.
Иначе без ментол, захар и флуор. На Билка дент е, с аромат на грейпфрут.

# 138
Уф, аман!
Сега четох на предната страница за пастата за зъби и сравнявам с моята, която уж купих за хомеопатична.
Та: aqua, calcium carbonate, sorbitol, xylitol, hydrated silica, hydroxyethylcellulose, sodium bicarbonate, sodium methylparaben, sodium lauryl sulfate, aroma, 2-bromo-2-nitropropane-1.3 diol.
Иначе без ментол, захар и флуор. На Билка дент е, с аромат на грейпфрут.
На мен ми е  мн.гадна като вкус, дали има алтернатива? Praynig

# 139
Имало някаква Милдфреш и Хималая / това от статията /.

# 140
йод е необходим на всеки zдрав органиzъм, zа да функционира нормално 6титовидната жлеzа. Липса на йод съ6то може да доведе до zаболявания на жлеzата точно толкова, колкото и големите количества йод. Йод не се проиzвежда от органиzма, zатова ние трябва да му го набавим. Естесвено беz да прекаляваме. Има болести на таzи жлеzа, при които е противопокаzно вzемането на йод и zа тях е необходима нейодираната сол. Това ми го каzа ендокриноложката ми, която е в Германия и лекарите на леля ми, която е оперирана от рак на 6титовидната жлеzа. Съ6то така това съм го сре6тала не веднъж в специялиzирана литература.   bouquet

# 141
elibelli , много полезна информация! Благодаря! Сега остава да кажеш и как сами да си правим паста за зъби. Може пък да се възползваме Peace
А какво стана със списъка на нещата които можем да ядем?
Аз ви черпя с едни соленки по моя рецепта

И за мама Цоцоланка, специално! Wink

# 142
И за мама Цоцоланка, специално! Wink

Мими, благодаря много.. Знаех си аз,че моята филия с маргарин няма да остане сама.... Да питам - овесените ядки и сусама и те вътре в тестото, нали?

И да не стане 100% спам... искам да питам - може ли да има някаква шашма в готовите подправки - напр. магданоз, чубрица и т.н.,че не винаги миришат хубаво...

# 143
в тестото- да!
А магданоз- имам целодишно на терасата, както и джоджен Peace

# 144
  • До хладилника, който обичам
Аз се вклю4вам във връза с "Бонус"-а.Слу4айно сега изравям едно списание  "Меню" от 2005г. е.Там има реклама на хляба и като се за4етох в ситните букви гледам на етикета Е282!!!Зна4и миналото лято съм гледала съ6тото не6то.Сега явно им липсват на етикета,но не ми се вярва да липсва в тестото!
Какво е Е282?
Днес си купих Бонус и Нилана - хлябове без брашно. Пише цели зърна, без консерванти, 100%натурален продукт, ала-бала... миришат фантастично. Обожавам тези хлябове пък Crossing Arms

# 145
# 146
  • До хладилника, който обичам
В първия линк не пише нищо; във втория - "може да доведе до мигрена", но е в групата на Безвредни.
За мен това е бял кахър, честно казано. Това Е ми се вижда безобидно.

# 147
Тази тема я загубих.
Бях купила дъвки без аспартам,но не пазя съдържанието.Тези дни ще се допитам до вас,като ги купя  bouquet

Иначе за маслото,моето е на Мегле пише,че съдържа само сметана.
Бу ,Благодаря за бисквитките, които си показала,че аз без сладко не мога просто Hug

# 148
Записвам се че съм изтървала кога сте изписали старата тема и сега имам да чета, четааа...

За хляба (извинете ако е писано), аз купувам типов от стара квартална фурна. Надявам се че няма добавени боички  Twisted Evil иначе на готовите "диетични" хлябове нещо нямам вяра... Също и меся, но рядко защото ми отнема доста време  Sad Като се върна на работа май първата ни инвестиция ще е машина за хляб. В готварския има закована тема.

Пак извинете ако повтарям някого, списъка на първа страница с безвредни храни е хубаво нещо, но още по-хубаво ми се вижда да сложим на първа страница наредбите за забранени и позволени Е-та и т.н. в България. Някой (Слави?) беше споменал по повод бозата че съществува наредба за позволените добавки в детските храни, много бих искала да я прочета. Да се разровим дружно какво можем да намерим в нета?

# 149
Добро утро! Simple SmileОт началото следя темата..не се включвам особено защото направо не ми се говори...де да бяха само добаките в храните,мили момичета Rolling Eyes
мъжът ми е химик работи именно в хранителната индустрия и...просто е страшно...тук има много магазини за био продукти...но аз знам някои подробности, та колко всички са био е друг въпрос...има и изключения Confused
Иска ми се все пак повече хора да имат информация...темата е интересна,но ако мога да си позволя един съвет някой като попадне на инфо да я дава...защото ,ако някой влезе случайно да прочете се говори само кой какво купува...ще си каже тея пък лудите!какво толкоз от бисквити никой не е умрял Rolling Eyes..толкова ми се иска да се променят нещата...толкова ми е мъчно като гледам майките как тъпчат децата си..с канцерогенни неща.. Confused и това е коварното...резултатите са след време...как да им обясним на хората,че не че хапваш въпросното нещо и веднага ти става нещо...ама как се изразих Wink
Аз от тук давам на близките си инфо...нищо че не винаги ме слушат...като четох за бозата казах на леля ми, която много обича боза...да бъде внимателна за аспартам...е тя ми звъни и гордо ми заявява погледнах аспартам няма, има захарин! Confused Е какво да й кажа...да  й кажа ли че захарина също е канцерогенен и мъжо каза че тук е ЗАБРАНЕН!  Rolling Eyes за мен е напредък че все пак гледа етикета..че това което говоря има ефект...
Дано се променят нещата малко в бг...да има яснота по етикетите...аз тук не трябва да се вглеждам 5 часа като малоумна..като купувам...чисто и просто с големи букви пише без консерванти,без оцветители и без натриев глутамат...с големи букви..отделно,4е напитките и продуктите с аспартам и разни от сорта имат надпис задължителен..който се вижда ясно...ама не ми идва на бг думата как е...както и да е...
Затова разбирам колко би бил полезен този списък...
 Но все пак публикувайте инфо като попаднете момичета...защото в темата май все едни и същи майчета участват...токова ми се иска да има гласност...хората да имат повече информация...да опазим НАШИТЕ ДЕЦА доколкото можем..  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт