Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 2

• 24 841
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
Уж са сьЩите плодове,но си мисля,4е не може да са сьЩите Щом са беz семки...
А пьк някои плодове и zеленчуци ги обльчват радиоактивно(уж да са по трайни и да иzбиват бактерии) и така убиват всичко полеzно. Twisted Evil

# 196
  • Linz
А пьк някои плодове и zеленчуци ги обльчват радиоактивно(уж да са по трайни и да иzбиват бактерии) и така убиват всичко полеzно. Twisted Evil
А вероятно настъпват промени и на клетъчно ниво- това, което смятам, че е най-опасно Rolling Eyes

# 197
Това е гаранция Peace

# 198
  • Linz
 Shocked Не очаквах толкова категоричен отговор... А някаква идея за предпазване?

# 199
За семките...В семките се сьдьржа Витамин 17.Прочетете zа него неЩо.Има и в гугл.
Все пове4е се култивират сортове беz семки,сьвсем умиШлено.Има ве4е дини и пьпеШи беz семки,гроzде,чуШки,вид круШа.
Домашната ни "докторка" препоръча на мъжа ми да яде ябълки със семките за стомаха.

# 200
За семките...В семките се сьдьржа Витамин 17.Прочетете zа него неЩо.Има и в гугл.
Все пове4е се култивират сортове беz семки,сьвсем умиШлено.Има ве4е дини и пьпеШи беz семки,гроzде,чуШки,вид круШа.
Домашната ни "докторка" препоръча на мъжа ми да яде ябълки със семките за стомаха.
Аз знам, че се бели семката, маха се прозрачната ципа и се гълта - иначе я изхвърляш без да се засегне от стомашните и чревни сокове - та нали така се разнасят семената. Peace

# 201
Аз знам, че се бели семката, маха се прозрачната ципа и се гълта - иначе я изхвърляш без да се засегне от стомашните и чревни сокове - та нали така се разнасят семената. Peace
Ами нали се сдъвква.

# 202
Интересно ми стана за усъвършенстването на сортовете.
Генното инженерство го отричат нещо напоследък, а именно така се получават безсемчестите плодове и зеленчуци.
И все пак гроздето го предпочитам без семки Mr. Green

# 203

На ВИЕ съм с тоз език......Може ли все пак нещо и на български да се каже за този витамин, синтезирано... Благодаря!

# 204
Витамин Б17 се полzва в онкологията успеШно от много години.
Най синтеzирано... Flutter

# 205
Витамин В17.
Витамин В17 содержит амигдалин, который применяется при лечении рака. В17 содержится в таких продуктах как зерно, яблочные семечки, абрикосовые, персиковые косточки, горький миндаль. В наше время наибольшее количество этого витамина содержится в косточках, а раньше его можно было обнаружить и в мякоти. Коммерческий подход к ведению сельского хозяйства привел к истощению этого вещества в почве, так же как и многих других полезных веществ. Если его нет в почве, то как оно может попасть во фрукты и овощи? Растение богато полезными веществами только в том случае, если хорошая земля.
Организм может получать В17 из продуктов питания, в которых он содержится, и в виде инъекций и таблеток. Ветеринары используют витамин В17 в виде препарата лэтрил для лечения рака, чумы собак и лейкемии кошек. При лечении рака лэтрил, в противоположность химиотерапевтическим средствам, оказывает действие только на больные клетки.
Джон Крейг, доктор ветеринарной медицины из Калифорнии, является горячим сторонником применения лэтрила в ветеринарной практике. Он предлагает давать собакам, которые весят меньше 25кг, ежедневно 1 чайную ложку толченных косточек абрикоса. Косточки нужно истолочь непосредственно перед употреблением. Собаке весом 12,5 кг следует давать половину этого количества и т.д.
Лэтрил является положительным синергистом причем витамин С усиливает его эффективность при развитии иммунной системы. Он также действует как болеутоляющее средство, что совсем немаловажно при лечении болезни. Лэтрил притягивается к раковым клеткам, в которых содержится бета-глюкозидаза, уничтожает раковые клетки, не разрушая здоровую ткань.
Нельзя допускать передозировку лэтрила или замачивать его в жидкости, т.к. это может освободить цианид. Применяйте лэтрил под наблюдением ветеринарного врача, знакомого с применением этого препарата, его формами и дозировкой. В17 - это питательное вещество, которое не только замедляет процесс старения, но имеет большое значение при лечении рака. Заболеваемость раком у наших животных возрастает. Наш долг перед ними - исследовать любое питательное вещество, которое помогает излечить рак.

По- разбираемо от английския все пак!

# 206
d.ivanova Душичка си ти...... Hug Hug Hug Mr. GreenБлагодаря! Каза си думата ранно езиковото обучение по русский язык по време на социализма......

Това означава,че вече трябва да ям ябълки и то със семките... Това съм го знаела, ама не съм го правила......А като не обичам и ябълки??? Ама ще ям, къде ще ида,че няма да ям...

# 207
Сьжалявам,руски неzнам...но схваЩам по някоя дума.Откьде е таzи информация?Няма ли на бг еzик?

# 208
 Joy хехе, темата се изродява в "какъв език владея" Wink
Аз продължавам да настоявам да си направим списък с неща които можем да купуваме за децата си без да се притесняваме че влияем зле в/у здравето им.
Иначе ето още едно предложение от мен- лападник с готови кори. Вчера правих и стана много вкусно.
Ако някой се интересува- насреща съм. А и е здравословно- без натриев глутамат.

# 209
Наскоро разпитах колеги с машина за хляб и се оказа че повечето си пазарували брашно директно от мелниците. Мисля скоро да идем до тази на София Мел (близо до сточна гара) и да пробвам с такова брашно – казаха ми че имали всякакви видове и било чисто (без добавки и примеси). Ако някой все пак е взимал да сподели?

Мими пускай рецепти в тази тема Peace (закована е и повече хора ще ги прочетат Wink)- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=30932.0

Общи условия

Активация на акаунт