Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 2

• 24 841
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Грозде без семки не купувам!В него се съдържа OPC(Oligo Proanthocyanidin),а те са сред най-известните антиоксидантни.
Отдавнана си търся олио от гроздови семки,но се оказва,4е не мога да намеря.Има едно евтино в БИО-магазините,но доколкото 4етох в нет-а добиването му било доста скъпо,затова пове4ето,които продават са полу4ени по хими4ен на4ин!

# 211
Грозде без семки не купувам!В него се съдържа OPC(Oligo Proanthocyanidin),а те са сред най-известните антиоксидантни.
Отдавнана си търся олио от гроздови семки,но се оказва,4е не мога да намеря.Има едно евтино в БИО-магазините,но доколкото 4етох в нет-а добиването му било доста скъпо,затова пове4ето,които продават са полу4ени по хими4ен на4ин!

В семките имаш предвид, че се съдържа OPC, нали. Аз си го наваксвам с червено вино- последното което чух е че "отключвало клетките на дълголетието". Напоследък се използва и масово в козметичната индустрия.
 Олиото от гроздови семки е наистина много хубаво, леко и бързо попиващо, било подходящо дори и за бебета. Аз си мазах корема по време на бременност.

# 212
Уж са сьЩите плодове,но си мисля,4е не може да са сьЩите Щом са беz семки...
А пьк някои плодове и zеленчуци ги обльчват радиоактивно(уж да са по трайни и да иzбиват бактерии) и така убиват всичко полеzно. Twisted Evil
Irradiated foods са забранени в България до колкото ми е известно. В USA е масова практика да си облъчват храната и най-вече месото с Кобалт-60 (силно радиоактивно вещество). Ти остави, че убиват всичко полезно, ами тази радиация...

# 213
Днес пак имаше тема за храненето в " Искрено и лично ". Започна се от отровните фъстъци, но се подхванаха и други теми. Спомена се за някакъв тест за непоносимост към дадени храни / не кръвния /. Някой знае ли нещо по този въпрос?

# 214
Чак ме е яд че не го гледах внимателно.
Споменаха и за някакъв сайт. Кой беше?

# 215
Да и сайта. Казаха след предаването по телефона ще отговарят.

# 216
Верно в4е в 4ервеното вино има ОPC,ама ако е правено от грозде без семки-няма.Пък и във вината слагат консерванти.

# 217
Не разбрах сега да беля ли семките на ябълката или не?

По този повод в шеговит тон:мъжът ми не " хаби" храната и често му припомням една приказка за онзи дето ял диня на нивата си,изял плода, изял и семките, да кажели хората"брей, тоз човек има и кокошки", пък после изял и корите, че да кажели, че имал и магаре.Аз като изпека тиква, мъжът ми почти изяжда кората, а аз нали нямам магаре Laughing

Аз садя броколи, понеже сестра ми-Мими кир гледала в някакво предаване, че кълновете съдържали много повече минерали от зеленчука.Три стръка на ден били достатъчни.

# 218
Цитат
че кълновете съдържали много повече минерали от зеленчука.Три стръка на ден били достатъчни.
Много вярно Peace

# 219
  • София
Сьжалявам,руски неzнам...но схваЩам по някоя дума.Откьде е таzи информация?Няма ли на бг еzик?
Ето съвсем оскъдна информация за витамин В17 на български език:
http://aloeveraflp.hit.bg/advice_14.htm

# 220
Сьжалявам,руски неzнам...но схваЩам по някоя дума.Откьде е таzи информация?Няма ли на бг еzик?
Ето съвсем оскъдна информация за витамин В17 на български език:
http://aloeveraflp.hit.bg/advice_14.htm
Страхотен линк, благодаря!  bouquet
От години не вярвам на лекари...природата знае всичко. Heart Eyes

# 221
Благодаря Дуци...  bouquet иzобЩо не е оскьдна информация...Само споменатите имена и подлинкове могат да ни снабдят с информация (ако искаме)

# 222
Супер,благодаря и аз.Разглеждам и останалите статии.

# 223
  • София

Аз си купувам едно на Borges, но не знам дали е истинско. Половин литър струва 4,85лв.

# 224
Ами доста йовтинко ми се струва,за да е истинско,не знам.
Тук за истинските отиват някъде към 20 евро за 250 мл.Може би и заради високата цена в пове4ето слу4аи се пазаруат от нет-а.Ама аз предпо4итам първо да го огледам отвсякъде и после да купувам.

Общи условия

Активация на акаунт