Домакини 92 - лято, лято

• 29 599
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Кандидат снахата ме подхлъзна да сефтосаме басейна и прозорците ще почакат.

# 91
То си е за подхлъзване...

# 92
  • при късмета
Добро утро!

марулетка е дала добра идея за укенда

# 93
Е, много бих искала, но ще трябва да чистя, готвя, пера.... А така ми се иска един гръцки плаж.

# 94
Добро! Бачкам аз , на магазина, където е щерката. Днес зетко има РД , та сме им дали свободен ден и на двамата. Довечера сме на градинско партЕ  у тях, на село.ММ иска да останем да спим там.

# 95
Честит да ви е, Марулетка! Да се разбират с щерката, да си народят още дечурлига! Весел празник!
Купих от пазара преди работа тиквички... Що ли ми трябваше, се чудя? Сега и те са в списъка със задачи за почивните дни.

# 96
  • при късмета
За ви е жив и здрав, зет като мед, още много да посрещнат!
И аз съм на пазар и се чудя кое от къде да подхващам

# 97
ма ко взимам кафето, време ми е за следобедно.
марулета жив и здрав да е!
mariat тиквичките миналата седмица бяха мариновани и гриловани. Тази ще са настъргани с яйце и кисело мляко, което се сетих, че трябва да поизцедя малко.
Забъркахме поредния бетон. ФБ ми напомня че и преди пет години сме бъркали.
Остава да оберат и прибера граха и мога да почивам.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 15:59 от J_M_M

# 98
Баси и аз бачкам.Повече чета,ако не ходя някъде да се заяждам,отновно си чета.Grinning
Мако,розата не се хвана.Жълтата ми измръзна.Пишман градинар,пишман селянин съм аз.

Добър ден!

# 99
Марулетка, да ти е жив и здрав зетко!

Ето и моята драма с храстите:

Преди три години, бяха ги засадили няколко месеца преди снимката:

Скрит текст:

И сега какъв шубрак е станал:

Скрит текст:

Не че е лошо, ама ми се иска нещо друго, което не изисква супер (да не кажа изобщо) някакви грижи.

Това е лавандулата на другата тераса. Тъкмо започва да става лилава. Не гледайте колко е мръсна терасата, чакаме да дойде маркуча от Малайзия. Ще изтърпим малко неволи, но няма да купуваме някои неща по два пъти.

Скрит текст:

Лавандулата не искам да я махам, само някакси, ако може да се оформи. Но тези цъфтящи храсти отпред... нарушават ми дзена... Wink

# 100
  • при късмета
krotik, беше много студена пролетта. На есен друго ще направим, ще заложа резници в пръст и така ще ти ги пратя. Да не се губи влагата. Тази роза, толкова резници може да направи, че ще ти пращам, докато някой не се хване, щом ти харесва
Смърфи, лавандулата мисля, че и сама можеш малко да подстрижеш. За храстите, ако не знаеш как, говори с фирмата и им кажи да ги намалят. Те предполагам, че често идват
 Джейми, ти май каза, ама съм забравила. За какво бъркате бетон сега? Това е много тегава работа, ние на вилата май приключихме с него, ама един комшия иска да прави едни работи у тях и мъжа ми е пръв ентусиаст за бетона.
Оправих се с най-трудните прозорци, в кухнята. Даже и сготвих. Сега се чудя дали да дигам краци или да използвам инерцията и да измия и на спалнята. За сега съм на почивка за цигара и кола

# 101
Смърфи, на мен ми се вижда много лесно с един ел.трион ( не е тример, но не се сещам за името му) да оформите храстите. Дръпвате им по една черта и ги изравнявате от горе, от пред и отзад, колкото искате да са високи. Нещо като едновремските чемшири.
С лавандулата ще се справиш също сама.  С орязване с градинска ножица. А плочките и маркучът са за ТМ.

# 102
  • София
Честит да е зетят на Марулетка!
Ние днес сме цял ден на плажа. И утре ще сме така. Само за обяд се прибрахме да хапнем малко салата от бейби спанак със семена и от уж прехвалените свински факлички (много са гадни, да знаете).
Затова пък цял ден пием домашен студен чай от термоса и ходим да си доливаме още и играем на нещо с хилки и меко топче, на което пише бийчбол, но нямам идея каква точно игра е. Зарибих е се със съпруга ми и с дъщерята. Жалко,че те двамата си тръгват към София в понеделник. Засега тя ще идва само през уикендите до края на юли, понеже има да се подготвя още за заминаването, а през юли ще работи в магазина на леля си. Той пък има разни задачки по работа до края на юни и после юли ще идва повече при нас, но ще гледа и да не оставя нея сама.
Още се опитвам да се настроят, че от октомври оставаме само с 2 деца у дома. Невероятно ми е някак.

Онзи ден си донесох аз голяма саксия с няколко каланхоета тук. Да видим дали ще оцелеят, че балконът ни гледа към морето и идва вятър и пясък от там.

# 103
ма ко правим входна врата на другата улица, не на официалната на която сме. Пътеките заляхме миналата седмица, там готов бетон ползвахме, но днес за да монтираме вратата отметнахме един кубик.
Сега се чудя имам ли нужда от робот за два прозореца. това е единия другия е с подобни размери височината почва от 2 м и най-високата част е на 3,6 м с парочистачката не мога да го почистя, няма как и на стълбата да се кача с него и да чистя. Затворихме вчера верандата. Та с робот ще стане ли или ще си го гледам мръсен?

# 104
  • при късмета
Ако е отваряем, робот ще ши свърши работа. Трябва да имаш възможност да го сложиш на стъклото, което ще чисти. Пак със стълба ще го ползваш, но поне ще стоиш отвътре.
Иначе няма как сам да се качи по стената и да изчисти прозореца

Общи условия

Активация на акаунт