Домакини 92 - лято, лято

• 27 728
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз навремето почнах работа още след гимназия, заедно с ученето. На 45 вече имах 25 години стаж и понеже ползвах само по 1 година майчинство до този момент с всяко от децата, буквално прегорях. И понеже големите 2 вече бяха заминали, третата беше също голяма, синът беше вече на градина, се почувствах ужасно. Буквално почнах да боледувам. Тогава беше и пандемията и вече работехме основно от дома, а в съда и по работни срещи съпругът ми ходеше без мен, та съвсем отперках. И тогава взех/ме решение да съм само домакиня (помагам при нужда за административните и счетоводните неща в кантората) и да имаме най-малкото ни дете. И вече повече от 5 години открих удоволствието от това да разполагам сама с времето си и да съм на разположение, когато децата ми, домът ми, а понякога и внучката, имат нужда от мен. Понеже съпругът ми продължи да работи основно от дома, имаме и време да сме си двамата и да поддържаме отношенията ни като двойка.
Когато големият син завърши 5-ти клас, планираме да заминем отново за Скандинавието, но не искам да мисля толкова напред. Там може и да се включвам повече в работата, понеже е по един проект, който и сега движим и ми е интересен, пък и най-малкият ще е вече на 5 и идеята е да ходи 1 година на градина, за да свикне със средата, защото там почват училище на 6.
Разбира се, след 2 години я камилата, я камиларят. Винаги може да се променят плановете. Още повече, че дъщерите ни настояват да обмислим местене при тях в Италия по същия проект и все повече се замислям дали така не е по-добре за малките деца.

# 76

Айде, първото кафе да е от мен.Тефтерът е , за да запишете какво да НЕ правите през уикенда.Само релакс и готини неща!

# 77
  • София
Когато махнем тефтера и сменим кафето с чай, се получава моят предстоящ уикенд.
Понеже в понеделник сутрин дъщерята и съпругът ми ще ни оставят и ще се върнат в София по задачи, смятам този уикенд изцяло да не мислим за нищо и да се наслаждаваме на слънцето и компанията си.

# 78
  • при късмета
Добро утро!
Вярно, че и марулетка работи. Толкова естествено и бързо се вписа в темата, че съвсем забравих.
Аз съм на моменти, ту ми се иска да започна работа, ту изниква нещо и започвам да се занимавам с него, защото съм вкъщи и така.
В тефтера няма да пиша, защото цял уекинд ще правя нещо, което не е за уикенд и почивка. Искаме изолацията да направим това лято. За целта трябва да започнем от прозорците на 2 етаж. Дървенията е здрава, проблема е в механизмите за затваряне на някои. Ако подлежат на поправка остават, ако не, трябва да сменим първо това преди да сложим изолацията. и една тръба трябва да сменим и това ще правим този уикенд горе.
Смърфи, май само БЧК приемат дрехи, с много изисквания и документи за химическо и май не постоянно.
Допивам си кафето и отивам да пазарувам. Шефа няма да идва с нас и ще трябва да предвидя храна за 2 места.

# 79
Макич, възхищавам ти се на ентусиазма.На мен вече ми писна и толкоз да не ми се занимава  с нищо. На ден изтривам прозорците на една стая и пак се скапвам.Това след работа де. Бачкам до обяд.
    А преди за ден овършавах двуетажна къща -прозорци, бани, дограма, кот се сетите. Ма вече ме мързи,не придирям чак толкоз, искам ей тъй да си мръхтаря край басейнчето, да си чета книжка, нищо да не правя. И само пътувания са ми в главата.
   Вале, ела тук, да не идваме ние!!!!
   Аз не си спомням как намерих темата, но ми е добре тук, харева ми.   
  Преди се опитах в темата за бабите, ама не е моето място.

# 80
  • гр.Варна
Алоууу мен ме забравихте.Laughing
Рядко пишеща ама следяща ви ,работеща ,не обичаща да готви и не можеща да гледа цветя.Ама да чисти и да прави екстремни неща- еша си няма:innocent: Последния екшън на 15.05..25 - пукната глава и 6 шева в спешното.Ама с пълната програма-линейка,сирени и светлини.
Добре дошли нови момичета.

# 81
  • при късмета
Леле, Плами, как издевателстваш над тая овнешка глава? Здрава е, стига пробва вече. Да се оправяш
марулетка, ентусиазма на мъжо е повече от моя. От там идва всичко
У нас и аз не мога да довърша прозорците. Започнах миналата седмица, стигнах само до хола и после заваля и ме подхванаха други задачки Joy
А и у майка трябва да ги измия, че и в хола и в спалнята при нея са до тавана, а тя има проблем с вестибуларния апарат. Предпочитам аз да ги измия с робота отвън и вътре да се катеря по стълбата, че на ръка е по-бързо, отколкото да оставя нея и после недай Боже да имам повече ядове. Ама си чака

# 82
Я кажи за тоя робот, върши ли работа? На втория етаж не мога на стълба, кикинча се на перваза. Ама вече съм голяма за това, и на кила и на години.
   Вчера ги чистих с едно такова,дето мият стъклата на колите на бензиностанциите. Не е идеално,но няма да се покатеря и да вися през прозореца.

# 83
  • при късмета
Върши работа робота, особено за отвън. Държи се много стабилно, има и осигурително въже за всеки случай и батерия, ако спре тока докато е отвън имаш цели 20 минути работа. Върви бавно и на ръка се справям по-бързо от него, но за труднодостъпни места ще преживееш, че е по-бавно.
Въпреки робота, вкъщи имам 2 външни прозореца, които не мога измия и чакам мъжа ми. Пред тези на хола минава една метална лайсна и робота не може да мине, а през единия в кухнята е изведен абсорбатора. Аз с тези ръчните за миене на прозорци, само ги замазвам, не мога достатъчно силно да натисна да се изчистят и тези 2 прозореца чакат него

# 84
Плами, ти що така се контузи? Пък и с линейка и сирени си се разхождала. Айде, това го пишем Малкия дявол, по- голям да няма. Моята адашка какво прави?
Аз прозорци не обичам да мия, но от дъжд на вятър и това правя. И хич не ми пука дали вали или ще вали. Simple Smile
За многодетното семейство аз, като майка, бих избрала италианската дестинация, но очевидно е, че децата се справят прекрасно и без вас. Обаче така малките деца ще имат повече възможности за виждане и споделени моменти с по- големите. Нооо щом сте мислили и други опции, най- вероятно искате да направите и нещо само заради вас, което ще ви донесе радост, или е било нечия мечта.

# 85
  • гр.Варна
Плами, ти що така се контузи? Пък и с линейка и сирени си се разхождала. Айде, това го пишем Малкия дявол, по- голям да няма. Моята адашка какво прави?

Ми що де.На разходка излязох с кучетата и едната кифла/30кг.голдънка/ някак успя да ме овърти с повода и паднах назад.Главата в бордюра и.... Добре съм ,не наместих бръмбърите,по зле станаха.14 дена в болничен бях ,ама дъщерята с малката и зетя бяха в къщи един месец ,че правиха ремонт у тях и направо си починах:kissing:
На работа съм втора седмица вече.
Мария-Жара е много добре,благодаря.Виден трети представител на зодията и ината.Своенравна и не търпи НЕ.

# 86
Е , то с това жарко име няма как да е.

# 87
Един мъж Овен имам, и неговият инат ми е в повече. У вас как е, не искам и да си представям.

# 88
Плами бързо оздравяване, малкия дявол е бил.
И аз имам едно овне у дома и изобщо не мелим. Днес вървяхме сутринта 20 минути и само ми сумтя... Голямото е като мен водолей с него много се разбираме може всеки ден по час да говорим и винаги има какво да си кажем.

# 89
  • при късмета
Много рогати сме се събрали. Те мъжете нищо не са, в сравнение с нас Joy Познавам мъже овни, ми те са срам за зодията Joy
Аз имам друго рогато вкъщи, Шефа е козел, има да си лъскаме рогите цял живот  Joy За сега сме в разбирателство. Ама мъжо е везни, та играе синя каска у нас.
Оказа се, че няма да ходим утре на вилата, мъжа ми трябва да помогне на един приятел. Ще се качим в неделя за през деня. Хванах и прозорците в кухнята, да видим ще ги довърша ли или друг път.

Общи условия

Активация на акаунт