Домакини 92 - лято, лято

• 27 727
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • при късмета
Добро утро!

Кайсия, не съм голям специалист и аз още се уча. С розите се захванах откак имаме вилата, 2 години проектиране, чаках багера да мине през двора, че да им намеря окончателно място и вече втора година се опитвам да ги гледам. Карамфилите са лесни за гледане, в София си ги имам на балкона и си ги развъдих на вилата. И люляк имам в саксия на балкона и си живее. Тук всичко стайно ми е нецъфтящо. Имам орхидеи дори, които не цъфтят Joy
Валето и Джейми също ще помагат, справят се преди мен
Допивам си кафето и ще ходя да взема едни справки за свекъра, имам и да пазарувам. Цял ден ще маам крачоли по улиците

# 61
Благодаря за кафето, Ма Ко. Как искам и аз да маам крачоли по улиците, но съм на работа.

# 62
  • тук и там
То май в темата повечето работят?Замислих се дали не съм се объркала .По принцип за домакини,като жени които си стоят в къщи и се грижат за домакинството ли е,или "домакини",като жени занимаващи се И с домакинство е темата?

# 63
  • при късмета
Само Мария работи и от скоро сравнително. Джейми също, другите сме си вкъщи. Но пишат откак бяха домакини. То не станахме много де, но си ни е добре тук.

# 64
Привет, банда!

Днес чистих по-основно. Иначе всеки ден по нещо действам.
Приготвих три икейски торби с дрехи за даване/даряване. Да знаете къде? До нашето Фантастико има контейнер за дрехи, ако не намеря другаде, там ще ги оставя.
Всеки ден преподреждам някой шкаф, направо ми писна вече.

Славчето да се отбележи и да каже минаха ли изпитите на Криста? Да стискаме ли палците или да ги пускаме вече?

А някой да знае как се гледа лавандула? На задната терасата са ни засадили лавандула. Вече е порастнала, то минаха няколко години. Ама нещо много разлята ми се вижда. Да не трябва да се връзва за пръчка? Нищо не отбирам, шЪ му се и не знае... Grinning

# 65
Аз пиша от много години, а едва от три съм в работните редици. И това след 18 годишно майчинство. Много съм пропуснала, признавам си го сега, на този етап.
Смърфи, зависи какъв сорт е лавандулата. Нищо не пречи да се подреже или да се завърже за някаква опора. Зависи от вашите предпочитания.
Палците ви ги искам за утре за матурата на синковеца, който хич не се е трогнал, а и няма никакво желание да учи.

# 66
  • тук и там
Как успя да се впишеш в работна среда,след толкова години в къщи?Предполагам сега  нещо различно работиш от преди да излезеш в майчинство?И аз искам да започна работа,но не се виждам тук..Хем ми се иска,хем..Confused

# 67
О, вписах се много бързо. И да, работата ми е съвсем различна от длъжностите преди майчинствата ми, но не съжалявам. Отивам на работа с голямо желание и съм щастлива. Иначе от финансова гледна точка- да е жив и здрав ММ.

# 68
И аз не съм домакиня , ама ми харесва тук.Ползвала съм само две години при първото майчинство, после с частния бизнес, уж съм по майчинство, ама не баш.
   Сега лятото мога да не работя,ама не искам.

# 69
Ще наснимам храсталаците и утре ще ви пусна снимки да си кажете мнението. Не знаех, че лавандулата имала видове. Тя е на задната тераса и не няма да я пипим, само да не е толкова полегнала. Ама тези отпред ми бодат очите...

Стиснати палци за успешни изпити и матури на всички!

Аз не работя вече 13-та година, но сега като се върнахме в БГ, мисля да се огледам за нещо.

# 70
  • тук и там
Оф,и аз в Бг ако се върнем -ще работя и ще съм хепи..Ама  децата тук са си добре и на мястото си,вярвам че ще имат и по-добри възможности за добро образование и развитие.Аз и късно ги родих-на 50 съм в момента..ММ е категоричен,че в Бг няма да се върне,аз ако се върна сама- бих умряла сигурно заради чувството за вина,че съм оставила децата..Въпреки че,като се замисля,на каката вече почти не съм и нужна,на малкото дете -ще бъда още някоя година най-много.. (от към грижи ).Не знам,не знам..Sad

# 71
Кайс, като спреш да си нужна на малкото, ще имате много много време за вас. За уикенди, вечери навън, приятни разговори на дивана.
    Откакто моите завършиха училище наистина чувствам свобода. Готвя, ако ми се готви , излизаме, пътувам с приятелки.
    Ние с ММ се преоткрихме.

# 72
Привет девойки.
Смърфиетка на Криста ще стискаме палци другата седмица сряда и петък. Не остана.
Тук в Бургас има контейнери на много места, в квартала ви поне на три се сещам, ама в София не съм наясно.
Преди няколко дни отворих тема 1 Славчето и Креми ( не знам в форума дали пише ама я ФБ е активна и тя с градинска тема) са от първите пишещи. Много си ми е добре тук с вас. Моето момче се прибра снощи и днес е нощна смяна. Ще си ходи другата седмица за изпит и пак на работа.
Дребното чака с нетърпение да приключи, толкова проекти и екипни задачи имат.  Утре са с намалени часове заради НВО на 10 клас реално ще кара два часа и после имат обучение, което са спечелили с проект по предприемачество. Ние ще сме в парка с учениците ще работим на открито.

# 73
Джейми, благодаря, че ми каза за изпитите. Предполагам, че Славчето вече е изпушила покрай тях.
Тук също има контейнери, ама са хубави и малко носени дрехи, та ми се искаше да ги даря на някоя организация. Преди имаше такива за украинците, но сега вече май няма.

Кайсия, не се ли чувстваш добре там? Ние нямаме деца и ни беше лесно да обикаляме из света последните 13 години. Но сега мм има назначение в БГ и се върнахме. На мен ми харесва тук, макар че проблемите са очеизвадни.

# 74
Кайсия, аз започнах работа след края на дистанционното обучение. Тогава синът завърши 7, щерката завърши 10, а ММ замина на работа в чужбина. И в един момент се оказа, че аз у дома не съм нужна на никой. И си намерих работа. ММ беше против, естествено, но хич не съм го питала, а само го информирах.
А теб хич не те виждам в България сама, само и само за да работиш, пък семейството в чужбина. Много добре ти е описала живота Марулетка. Екстра е! Имаш цялото време на света само за себе си, за семейството, за хоби, спорт, приятелки и глезене и пътуване.
Смърфи, теб очаквам да те лапнат като топъл хляб и с нетърпение ще чакам да се похвалиш какво ще работиш.
Хубав ден, момичета!
П.П. Клеми стана ли баба? Да ѝ издърпате ушите и да дойде да ни драсне 2- 3 реда. То и малкото сигурно вече е станало дънгалак.

Общи условия

Активация на акаунт