Домакини 92 - лято, лято

• 27 715
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
  • тук и там
Благодаря за топлото посрещане.Славчето като каза котка,забравих да спомена че и ние имаме.Майчето

# 46
Добро утро!
На лавандулова вълна съм. Моята почти е отворила първи цвят.
 Хайде кафето е от мен.

Кайсия добре дошла.

# 47
Добро утро!
Благодаря за кафето, Джейми!
Като казахте котка- и ние имаме един трикрачко Марсел. Вчера момчето тръгва за училище и му казвам, ако види котката в двора- да я нахрани. Там е, изважда ѝ паничката с храна и заминава на училище. След десетина минути, аз слизам, за да нахраня и кучето. Марселката още с появаването ми почва да вие на гладно, та още по- гладно. Поглеждам му храната- не е докосната. Почнах да го галя, оня тарикат да мърка и чак тогава отиде да закусва. След като обслужих кучето се връщам при котката, а тя вече е изяла всичко от паничката. Друго си е да хапнеш след глезене...
А в момента имаме и поредната драма с "безпризорна котка". Тя идва всеки ден в двора и бива нахранена. Миналата година ни доведе малки котета, които както ги доведе, така и изчезнаха. Тази година ситуацията се повтори. Скоро пак е родила, вижда се, че коремът ѝ е спаднал. Синът иска да я кастрираме, че да ѝ спестим последващи бременности, но се притеснявам, че котката може да си има стопани, които да са против. Не знам как да постъпим.

# 48
  • при късмета
Добро утро!
Джейми, лавандулата не се ли разпространява много? Доста място май ѝ трябва
Кайсия, страхотна е котката. Аз имам един черен дзвер
Мария, за карамфилите, ти прецени как ти е по-удобно. Аз съм все "за". За котката, си мисля, че ако си има стопани и основен двор, може да се разхожда по комшолука за храна, но щеше котетата да си ги държи там.
Доста поспах днес, добре ми дойде.
Гушки на всички Hug

# 49
  • София
Разпространява се лавандулата, да.
Тази е на две години, два стръка засадени,  малки, като разсад за домат, че и по малки.
Не знам дали личи от снимката, но сега е висока около 70 см, а широка около метър, малко преди цъфтеж е.

Много я харесвам аз, не изисква почти никакви грижи, мирише чудесно и уж гони комари

# 50
Моята е бебе още в 10 см саксийка е още и мисля постоянно място.

# 51
  • София/Севлиево
Добре дошла,Кайсия.
И мен не ме бива за градинарка,че и сукулентите си уморих.Ама не се предавам.Наредила съм из целия двор саксии с петунии,мушката и други, свекървата много сади цветя,на нея и иде отръки.Даже ми посади 10 коренчета краставици.Надявам се да имаме пак до октомври като миналата година.Росен много ги обича, затова и аз искам такива.Доматите не се получиха по предните години и се отказах от тях...
Слави на преглед за остеопорозата ходи в Александровска болница,но не помня при кой.

# 52
  • София
Добро утро с кафе, рози и любимата чашка на  Марулетка:

# 53
Ооо, да, мерси, Вале!
    Щерката ми даде два резника трендафил.Съседът каза, забоди ги в картоф и ги зарини в земята.Сега имам две прекрасни гнезда с картофи, ще вадим пресни сигурно.

# 54
  • София
Добро утро и от мен. Без кафе, но с море.

# 55
  • София
Ооо, да, мерси, Вале!
    Щерката ми даде два резника трендафил.Съседът каза, забоди ги в картоф и ги зарини в земята.Сега имам две прекрасни гнезда с картофи, ще вадим пресни сигурно.
Марулетке, поливай редовно, че сега не е баш времето за садене, жега е. Всяка вечер поливай. И си купи вкоренител от Агро аптеката.

Fever Ray, чудна гледка, макар и да не съм фен на морето!
Весело изкарване!

# 56
  • при късмета
Добро утро!
Прекрасни кафе и море
марулетка, професионален градинар ми обясни, че трябва да имат минимум 6 спящи пъпки и се залагат 3 от горе, 3 в земята.  Аз обичайно ползвам по-големи резници, до сега всичко се е хванало. Ако сега не си успяла, не се отказвай, а картофите си хапнете.
И аз опитвах с картофи, не се получи. Чувала съм за домат и чесън също. В темата за розите казват, че меда е естествен вкоренител.
Пак съм в чуденка какво да готвя

# 57
Ще пробваме, тя материал има за раздаване.Само дето не знам какво означават спящи и неспящи пъпки,ама ще чета.

# 58
  • при късмета
Няма неспящи пъпки, просто така се казват - спящи. От дебелото стебло, където излизат три или петлистните клончета, демек листата, като го откъснеш, в основата му има допълнителна пъпка. Това е спяща пъпка, като опадат листата на розата/ трендафила на есен си се виждат. Тези, които забиеш в зеемята пускат корени, а от тези, които са над излизат разклонения, като се развие растението

# 59
  • тук и там
Ма Ко, като дойде време да те питам за моите китки,ще искам със снимков материал да обясняваш.Въобще не вдявам за какво говорите,та е ясно колко съм боса по темата.Blush

Общи условия

Активация на акаунт