Домакини 92 - лято, лято

• 27 731
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • тук и там
Записвам се и аз при вас.Май вече съм го правила,не знам защо не потръгна тогава.
Домакиня,в чужбина живеем,две деца-на 11 и 15 гд.Преместихме се ,когато първото дете беше бебе.Имаше здравословни проблеми-астма ,за това се наложи да остана в къщи и така малко по малко -изпуснах влака и загубих всякакви трудови навици и останах социално изолирана .Сега поотраснаха,няма причина да не работя,но не мисля,че   съм конкурентно способна  що се отнася до пазара на труда тук ,изискванията и нивото  ми в сравнение с останалите кандидати  за хубава работа е ниско,предвид това,колко време не съм работила,не съм се развивала и не съм влагала много в учене на нови неща.Последните години имам и ужасна памет,нищо не мога да запомня,което утежнява нещата що се отнася до учене и преквалификация .Бих намерила работа,която не ми харесва-свързана пак с чистене,домакинстваме и т.н,неща,които и сега правя,но поне за семейството.Имам проблеми с кръста и ръцете,не ставам вече за 8 часов физически труд.Често съм си мислила за прибиране в Бг,макар и на 50(аз съм на толкова),бих работила доста по- нормална работа ,както беше преди да замине за чужбина,но пък за ММ и децата това не е добър вариант.Та така-домакиня в чужбина,обичам хубавата храна и питиета- и ми личи , лятото е моето време-тогава се прибираме в Бг за почти два месеца с децата
Тази година ще живеем на село като се приберем.Не е моето, нищо не отбирам от градинарство ,изолацията също не ми харесва,но ще трябва да свикнем.Ще ви питам по-нататък разни неща за цветя,обзавеждане и др.
Приятно ми е да  се запознаем.Аз съм Кайсия.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:42 от Кайсия

# 31
  • при късмета
Добре дошла, Кайсия!
Като си на село, не е задължително да градинарстваш. Но пък някак си идва естествено. Аз не исках зеленчуци на вилата, представях си двора само трева и цветя. Да, ама Шефа (сина ми) си иска краставици и покрай тях другите неща. Моята градина  е точно 4 реда зеленчуци. Валето е специалиста
Оправих се с Виваком, напазарувах, супа топчета измислих за готвене, сега да изпуша една цигара и я почвам

# 32
  • София
Не е за всеки градинарстването.
Преди няколко години се опитах на вилата да се занимавам, но ентусиазмът ми беше кратък.
После оставих само здравец, мушкати и разни зеленолистни подправки, които си растат самостоятелно вече, както и едни вече полудиви ягоди, но ние там вече ходим съвсем рядко (веднъж на 2-3 месеца) и няма смисъл да се опитвам.
Иначе вкъщи имам много здравец. Бях си "откраднала", когато се прибрахме в България навремето, едно коренче от един зелен двор в Родопите и расте като лудо. Постоянно ми препълва първата саксия с "оригиналния" корен и се налага да го разсаждам. Вече имам 5 пълни големи саксии и разсаждам за близки, за приятелки, за градинката пред блока, занесох 3 саксии в горския ни дом, късам за празници и за кръщенета, сега съм приготвила 2 саксии за морето и по 1 за майка ми и за свекърва ми. Буренче.Simple Smile

# 33
  • София
Здравей, Кайсия!
Градинарстването наистина не е за всеки. Не е и задължително да имаш градина, когато имаш къща. Кой каквото го прави щастлив. Аз пък не харесвам големи дворове само с трева, направили сме си го по наш вкус.
На детето му харесва много Виена,да ви кажа. И обучението също. И не ѝ се връща.

# 34
Здрасти, Кайсия! Засичала съм те в други теми. От написаното ми стана интересно как след годините ти домакинстване ще се уреди пенсионирането ти. Може ли да обясниш тяхната система?
Много се радвам за Мими, Вале! Да пътува, да учи, да се предизвиква, да граби от живота с пълни шепи, браво!

# 35
Аз съм сериен убиец на цветя, за мен никакво градинарстване или цветогледане. Нали сме на партерен етаж и имаме една леха към терасата, но имаше засадени китки по договор, когато се нанесохме. Не ми харесват, ще говоря с фирмата за озеленяване, която поддържа комплекса за нещо друго, но си мисля за нещо вечнозелено, неизискващо някаква подръжка.

Добре дошла, Кайсия!

# 36
  • тук и там
Ами никак в моят случай.Ще разчитам на пенсията на ММ ,аз нямам право на пенсия.Така или иначе,ще съм в Бг,вероятно на пенсия по старост.Бе до там да я докараме,доста години има още до тогава.В Бг имам разни имоти, та си мисля,че от глад няма да умра.Не че на 70 ти трябва много..Предвид проблемите ми с костите,ще е хубаво ако въобще мога да движа..Rolling Eyes
Аз обичам цветя,трябва да разкрася малко вилата,но не знам даже кога се сеят китки,камо ли краставици и зарзавати..Blush
Иначе ще сме там само това лято,най-много и следващото,после ще сме си в апартамент в близкият град,но така или иначе,през уикендите ще сме там и искам да ми е зелено и хубаво.За сега само райграс има.

# 37
  • при късмета
Кайсия, разбирам те за ставите. Аз съм същата история, имам 3 големи, здрави стави из цялото тяло. Само мрънкам тук, че от всяко повишаване на влажността всичко ме боли, включително и главата мигренозно, че имам шипове на първите 3 прешлена.
Иначе, веднага те уреждам с такива карамфили

Миришат невероятно, виреят си без никаква грижа и зимата са зелени.
За който не е видял отатък и алпинеума ми е готов

и алпийските рози са вечно зелени без никаква грижа и лесно се развъждат. Зарзаватите, ако се захванеш с тях и те те увличат, като цветята
Смърфи, и за това, което искаш ще са подходящи, други суколенти също. Юката и тя е вариант. Храстите искат грижа, нищо, че вечно зелени, не се сещам за такива без обгрижване. И карамфилите не можеш да убиеш, единствената грижа, която искат е отстраняване не сухите цветове, само да не е грозно не, че нещо пречи да си расте.

# 38
Ма ко, въпреки че е тази т.нар. леха е вътре в зоната на апартамента, не може да си правя, каквото поискам. Трябва да се съгласува с фирмата за управление. Аз цъфтящи не искам, че имам сенна хрема и ще кихам. Абе, и аз не знам какво искам, само да не са сегашните храсти.

# 39
  • при късмета
Тогава юка и сукуленти те устройват. Само трябва да ги съгласуваш с градинарите. Хостата също е вариант, цъфти много малко и с малко цветове, излизат 2-3 пръчици с дребни цветчета, като камбанки, ама не се отварят много. Често се използват всичките, може би някак ще ги натъкмят. Ти им предлагай, те ще предлагат и ще стане

# 40
Кайс, здрасти и тук!
   Имам двор, две части.Предната е с райграс,зона за спиране на колите, зона с морава,на която сглабяме басейн,шезлонги.Имам отделен двор за градинарстване.Тази година не правя нищо.Не е задължително. Ако ти се занимава и ти носи удоволствие, засади някакви неща.Напр. краставици и тиквички можеш, от семки.Ако пък си намери разсад, добре. Можеш да си направиш  кътче с билки и подправки- мента, босилек, ей такива.Не изискват много грижи.

# 41
Ма Ко, искам от карамфилите.

# 42
  • при късмета
Ма Ко, искам от карамфилите.
Имам развъдени в момента, когато кажеш. Ако ще идвате насам, тъкмо ще е повод да се видим, ако не се очаква скоро, мога и да ти ги пратя

А да, идеята на марулетка за подправки, гледани като зелени растения е много добра. Хем красиво, хем полезно и влиза в употреба

# 43
Имаме идване за концерт на 26.06., но все още програмата не е много ясна, защото искам да мина преглед за остеопороза. Все още не съм избрала къде да го проведа, нямам и записан час.

# 44
  • Бургас
Добре дошла на Кайсия!
Познаваме се с нея.Радвам се,че ще бъде при нас!

С цветята не се разбирам хич!Всичко в къщи е мъжово дело-чушки,палми,кактуси!
Котката е моята страст!

Общи условия

Активация на акаунт