Домакини 92 - лято, лято

• 29 607
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Джейми, давай с маркуча от външната страна, а вътре- момчетата на стълба.

# 106
Не не се отваря,  стигам спокойно най-долната част въпроса е дали ще може да ходи до горе.
Джейми, давай с маркуча от външната страна, а вътре- момчетата на стълба.
ще го мисля.

# 107
  • при късмета
Моя робот е с дистанционно. Ако го сложиш на долната част на стъклото, сам ще си ходи до горе. Има автоматични програми да мине цялото стъкло или да пускаш посока, която искаш. Кабела му е 4 метра

# 108
Мако,благодаря! Ще я пробваме пак.Старите рози,чак сега цъфна една.Едно има с две пъпки.Тотално измръзване беше.
Каква марка ти е робота?

# 109
  • при късмета

# 110
  • София
Нямате изчитане,супер!
Честит да е зетят на Марулетка!
Аз отскоро съм с робот, щото след тая операция абсурд да мия прозорци. Много съм доволна.
Моят е този мисля
https://www.robomax.bg/robot-za-prozortzi-xiaomi-hutt-w8.html

# 111
  • Бургас
Като сте на тема прозорци,вчера съседите на най-горните етажи чистеха фасадата си и през нашите прозорци мина и вися един алпинист.Страхотен мъж,даже ми се усмихна,като преминаваше.Ей,какво му трябва на човек!
Едни чисти прозорци,да не си помислите друго,ей!

# 112
  • при късмета
Добро утро!

Преди време на мен един алпинист ми изкара акъла. Тъкмо се събуждам и някакъв на прозореца, а съм на 7 етаж
При мен от храстовидните само 2 са цъфнали, тази от Валето и една бяла. Другото е на пъпки още
Краставиците са изядени, останал е само 1 корен, зеления боб 2 пъти  сея, отказва да излезе. Динята, пъпеша и тиквата за хелоуин и те не излязоха.
Вале, с доматите става нещо странно. Основния ствол стои на височината, на която си бяха като ги засадих, а дърпат повече разклонения от по-надолу. На старите върхове има измръзнали цветове, това беше по студовете, а тези дето са дръпнали още не цъфтят дори. Дали са били тази, които е трябвало да махна? Ако това, което расте са колтуци, мисля, че се казваха, ще връзват ли изобщо?
Краставицата, която е оцеляла неизядена явно от охлюви и чушките също си стоят на височина колкото си бяха преди 5-6 седмици. Само двата корена тиквички цъфтят, даже едната е вързала двечки
Каквото такова, за зеленчуци не се ядосвам, за новата щамбова роза съм бясна
Гушки на всички Hug

# 113
  • София
Привет, момичета!
Аз изпратих рано сутринта съпруга ми и дъщерята, после нахраних момчетата и ги изпратих на плаж с бабите и дядовците им, които ходят само рано сутрин, докато не е напекло. После си направих една дълга разходка с кучетата из квартала (то си е бивше село). Сега съм се заредила с леден чай за мен и нектарини за момчетата и тъкмо се "паркирах" и аз на плажа, за да освободя възрастните.
Тези дни е време да се хвана да направя етикетчета за подаръците, които втората ми дъщеря иска да подари на гостите за църковния им брак. Поръчала е малки бурканчета с мед (за мъжете) и същите с ядливи розови пъпки (за жените), а аз само ще им оформя етикетчетата, ще ги принтирам в близката книжарница и ще ги лепя. Това тепърва, когато дойдат, но сега искам да измисля някакъв интересен дизайн. За децата ще има торбички за оцветяване и фулмастери, та и за тях ще трябват етикетчета.

# 114
Здравейте. Тъкмо приключих обяда си, а усещам, че все още ми се яде. Моята свинщина няма наваксване. Пообиколих сутринта по задачи, пазар, шивач, сега у дома чистене и педикюр.
Завиждам за нектарините и морето на Fever Ray. Ядливите розови пъпки къде мога да ги разгледам?
Хубав ден, момичета!

# 115
  • София
Мариат, конкретно за повода поръчахме от Билки.нет. И в Зоя има. Също и в сладката къща. Насипни са. Ние ще си пълним бурканчетата.
Виждала съм готови в бурканчета по магазинчетата за сувенири.
По същия начин с меда - поръчали сме големи буркани и ще сипваме в малките бурканчета.

# 116
  • София
Ма Ко, това са т.нар. братя, поне при нас така ги наричат. Те тръгват отдолу ,заедно почти с главното стебло. Махат се,да,защото взимат от силата на растението и така нито основното стебло ще има хубави домати, нито братът.
Но ако основното стебло е измръзнало , остави това страничното за основно, а основното го махни. Само ако е измръзнало и няма цвят.
Ако братята са големи, може да ги откъснеш и да ги насадиш като отделен стрък, аз така правя като пропусна някой.
Дали ме разбра?
Колтуците са друго, те растат между основното стебло и листата. Също се махат задължително.
Имай предвид , че ако са големи колтуците и братята когато ги махаш, след това е добре да напръскаш с фунгицид,защото то е като рана за домата и влизат болести там.

Fever Ray, кога ще е събитието, пропуснала съм?

# 117
  • при късмета
Значи са точно колтуци. Не тръгват от земята паралелно със стеблото, а именно от разклонение на листо. Само, че са станали по-високи от основното. На основното стебло върха не му е измръзнал, а само цветовете които са били на върха. Явно рано са с появили, върха си е зелен, само, че вече е по-ниско от страничните разклонения. От 5 корена, 4 са така. Петия си върви с най-висок връх. Не знам дали има значение, за това, че така растат, ама на толкова малко корени и сортовете са им различни

# 118
  • София
Не трябва да са така, колтуците ще цъфнат, ще вземат силата на растението и няма да има сила да върже хубави домати.
Според мен махни колтука и го насади отделно.

# 119
  • при късмета
Не ходихме 3 седмици, предполагам, че тогава  съм ги изтървала. Ще махна колтуците, пък каквото стане. Пак зелени домати ще берем, изобщо няма да има време да узреят.
Само на върха ли трябва да има домати, независимо колко високо е станало растението?

Общи условия

Активация на акаунт