ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 42 342
  • 508
  •   2
Отговори
# 105
  • Mediterraneo
Бюти, 35 градуса са, влажността е над 95%, все едно си под вода, няма въздух.
Навремето ни отне цяла година да пробваме всякакви кисели млека, докато открием нашето. Лидълското никак не е лошо, плюс на една местна верига ползваме. Отделно гръцкото, което за таратор е идеално.

# 106
Аз купувам прясно мляко от магазина и само първият път купих кисело мляко от БГ магазин за закваска. Но си става и с магазинско прясно мляко, просто не става този дебел каймак както при домашното. И сутрин с овесени ядки е много добре, и на айрян, таратор...

# 107
  • Наблизо
Ще трябва да се разтърся…пробвала съм доста,но при нас се тачи кисело мляко тип Данон… и по-резливите не ги купуват.

Поне подуването е спряло и съм още половин кило надолу.Аз доволен.Отивам да слагам банските и отиваме на басейн.
Караме я на салати и нещо ,което се пече бързо плюс кисело мляко и сладолед и плодове нали.

# 108
Продават закваски, не те знам къде си де, но виж и онлайн. Стартерна култура за йогурт ще се води най-вероятно, най-често е на малки сашета, сух прах е вътре.
Гръцкият йогурт и той ли е такъв сладникав където си ти?
Или евентуално накакъв балкански магазин ако имате, ние си носим храната с нас навсякъде по света Grinning
Лято без айрян и таратор ми звучи мнооого тъжно.
Не че аз не си го правя с домашния кефир де, но вкусът е малко по-различен. На мен си ми харесва и е по-малко занимавка от правене на кисело мляко, почти изцяло съм го заменила.
Преди малко пак желирах една купа кефир, съвсем слабо подсладен с мед но аз така харесвам. С тахан, какао и карамелена есенция - абе манджа с грозде но ми е вкусна комбинация. Имам 4-5 дни до цикъл, тъкмо до тогава ще я изям.

# 109
На мен ми отнема 10 мин. да затопля млякото да му сложа закваска и на другия ден е готово. Гръцкият йогурт ми идва малко тежък, и тези тип Данон.

# 110
С кефира и толкова работа няма Grinning Наливам мляко от хладилника и на другия ден го минавам през цедка да отделя зърната. Стои си на стайна температура, не го завивам или слагам в нещо, абе мързелива работа. А си е хубав пробиотик с много щамове в него и с доста по-малко лактоза накрая.

# 111
  • София
Привет!

Не съм влизала доста време в темата. Малко предистория. Свалих от 100кг до 80кг и вече месеци не мърдам. Какви месеци, то стана година.  До тук добре,  яд ме е, но каквото такова.  Поне се чувствам жизнена, енергична и в настроение.  Имам автоимунно заболяване, което за сега държа в ремисия. Цикъла ми преди идваше 2-3 пъти годишно, сега е часовник. Такъв цикъл от години не съм имала.

Проблема ми е че се чувствам доста подута в последно време,  целулита ми е ужасен и всички ми казват, че съм напълняла. Реално на кантара не съм качила нищо. Усещам как това почва адски да ми тежи и да ме натоварва психически. Имам чувството, че давам максимума, не знам какво повече да направя.

Сега накратко за това което правя. Тренирам три пъти седмично, два пъти кик бокс, един път крос фит. Много високо интензивни и тежки са и трите ми тренировки. Прибирам се от работа пеша всеки ден 5км.
Храната : не съм на специален режим, по скоро малки порции, два пъти дневно се храня на обяд и на вечеря. Ограничавам до минимум хляб, тестени изделия, сладки храни и газирано. Примерно днес съм яла свинска пържола, гриловани зеленчуци и протеиново барче fit spo. И газирана напитка пих днес, но това се случва по рядко от веднъж месечно.

Това е в най общи линии.

Две снимки за отчет Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 17:14 от Elena_of_Avalor

# 112
Споделям един профил, дамата е туркиня (аз не говоря турски), но тя много добре показва визуално в снимки как се храни, в рамките на 1500 калории.
https://www.instagram.com/nazlicamotivasyon/
Има и часове на хранене, които леко варират. Мисля, че леките вариации на часовия пояс, в който се яде, също е много полезен трик за поддържане на ситост и активиране на метаболизма.

# 113
Елена, защо не разгледаш зоната?
сестра ми много свали с нея, не яде хляб,
картофи, ориз и сладко - само в петък
вдно момиче от народните танци и то свали 16 кг за 5 месеца

аз съм на морето, диета е рибена супа, пържена риба и алкохол
тази година 6ти ден успешно заобикалям палачинките,
храненето е основно на обяд, на плажа ядем и плодове

# 114
  • Наблизо
Herz,Гърция,а? Приятно изкарване!

Аз съм добре с режима,още кило падна в последните две седмици.

Елена,много гадно така.Виж за някакви отводняващи хапчета?Аз задържам доста вода и тогава взимам и е добре (при мен се събира в краката).

# 115
  • Mediterraneo
На мен остава кг и половина до поставената цел от 75 кг. Обаче сега ще си поставя за цел още 5 кг до края на ноември, за ваканцията. Спрях да се тегля всяка седмица, продължавам с КД и 2-3 силови тренировки на седмица. Не бързам, съдя по дрехите и по хора, които уж ме виждат често, а ми казват, че се топя с всеки изминал ден.

# 116
  • София
Пробвах я Зоната преди време, харесва ми като вкус на храната, по скоро всичките тия сметки ме изморяват. Искам това което правя да го правя с лекота и да ми е начин на живот.

# 117
Нищо не е с лекота когато променяме навици. На мен ми се получава когато внимавам, и се движа много.
Не става мимоходом и незабелязано.
В Турция се храних добре, и не качих, но в Гданск му отпуснах края. Но пък беше страхотно. 😇
Не изядох и трите, да си призная.

# 118
Елена,тренирах крос-фит близо 10г и мога да ти кажа,че тяло,каквото желая направих едва след спирането му и започването тренировки със свободни тежести за мускулните групи.Експлозивността на упражнения в кросфита напомпва много и създава илюзия за обем.И опитай балансирано хранене,тип Зоната.Успех!

# 119
И аз много съм слушала за Зоната,но като видях тези сметки с блокове ...се разубедих.  Иначе гледам доста хора я хвалят. Спокойна вечер момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт