ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 40 519
  • 483
  •   2
Отговори
# 90
Около три години бях на фаст 16/8 или 18/6 всеки ден. По всяка вероятност от това направих гастрит и преди месец се оказа, че имам и хеликобактер пилори. Спрях фастове и мерене на калории докато пиех антибиотици. Сега се мъча да оправя последствията от лекарствата и хаотичното хранене с добавки. Пия една добавка детокс и като бонус отслабнах от нея, което си е супер за мен.
Поста ми е към всички, които са на фаст, внимавайте и не прекалявайте, за да не повредите стомасите си като мен! Аз повече не мисля да гладувам интервално.

# 91
А не е ли по-вероятно гастритът да е свързан с хеликото, отколкото с фастовете? Ако не е от другия вид който мисля че е някакъв автоимунен. Но хелико за съжаление имат страшно много хора и повечето няма и да знаят ако не се изследва изрично.
Поне около мен не познавам някой който да си е "повредил" стомаха от това че не яде често. Ако вече има проблем който да се обостри е друго, много хора тогава набеждават по-рядкото хранене понеже покрай него разбират че нещо им има не съвсем наред.
Но 16-18 часа не ги смятам и за гладуване, а за интервално хранене - ако действително има и гладуване значи нещо не е както трябва.
Не казвам че фастовете са за всеки, но чак такива страхотии каквито им приписват също не съм съгласна че са верни, особено това че сами по себе си докарвали гастрит.

# 92
Нямам представа откога съм била с бактерията и дали пораженията са от нея или от гладуването, защото правех  и  по 24 часови фастове и  по 36 часа.  Едно е сигурно, сега съм с увреден стомах. Затова мисля, че с тези гладувания/фастове трябва да се внимава, не се знае какво имаме като заболяване и какво можем сами да си причиним.

# 93
Ами то с всяко нещо е така... Ако има проблем и не се знае, винаги има шанс да направиш нещо което да го влоши. Но по тая логика никой нищичко да не прави, че сакън да не вземе да сбърка ли?
И на мен цял живот ми намилат че ще се повредя понеже не закусвам. Ама с такова убеждение и настървение че на моменти все едно че ме кълнат... Аз от дете съм си така, просто не съм гладна сутрин. Сега съм на 43 и все още нямам гастрита, който ми прогнозираха че ще "хвана" още като ученичка задето не ям както те ядат. Хората с гастрит които лично аз познавам, не правят и не са правили фастове, никога.

Фастовете не са панацея, не са за всеки и не са на всяка цена. На когото не му понасят, много ясно че няма да ги прави.
Но може би понеже цял живот ги слушам тия мрачни прокоби как ще се поболея задето почти никога не закусвам, ми се вижда прекалено като някой заяви такова нещо на общо основание.

# 94
  • Mediterraneo
24-36 часа фаст може и да даде отражение, за мен това е гладуване, не интервално хранене. Аз преди да започна страдах от много по- чести гастритни кризи от сега, разредиха се чувствително, веднъж на 2-3 месеца, преди ходех с таблетките в чантата. Та едва ли гастритът е от фаста.

# 95
  • Бургас
Кантара започна да мърда надолу!
Доволна съм!
И фитнеса отметнах днес.
 Но трябва сериозно да започна упражнения за прибиране на корема, защото взе да висва Simple Smile

# 96
  • Наблизо
24 и 36 часа си е чисто гладуване за мен..Това са почти два дни неядене и то примерно всяка седмица или дори повече си е много за мен.
иначе и аз фаствам-16-18 часа,като не закусвам.Не съм гладна сутрин и лесно стигам до обяд. И аз не съм от не вечерящите,но се случва фастът ми да е и тогава,обикновено ако съм обядвала добре плюс закуска,но е рядкост.
Водя се по организма ми и не се насилвам.
Тази седмица съм в застой,но не се движа достатъчно.Поне ми поспадна подуването.

# 97
Аз пък открих, че ми харесва да закусвам. Обикновено е само скир, ако се чувствам по-гладна две яйца с малко котидж или извара ме засищат за часове наред. И отделно на обяд не се чувствам прегладняла, изнервена и пред припадане. А за себе си мислех, че сутрин не ми се яде. Не ми се е яло тежка храна като банички, кифли или дори мюсли. Също започнах да се събуждам естествено рано - около 6 сега лятото. Закуската ми е около 8 някъде, а вечерята идва към 6 до 7. Това ми е сезонният режим, като започне да намалява денят ще се променят нещата.
Хем не смея да се хваля, хем искам да ви се похваля, че днес вече съм 80 кг 😁 За месеца общо -5 кг, като 2 си бяха задържани от едноседмично оливане миналия месец. Общо свалени 19.5 кг от ноември и само още 8 кг до излизане от графа "наднормено тегло" Simple Smile))
Жегата помага да не ми се яде, тренерът не е особено доволен, че едва се доближавам до протеиновата цел за деня. Но каквото такова, не ми се яде толкова месо, буквално живея на скир, таратор, яйца, сирене и домати. И в момента предпочитам да слушам тялото си, отколкото какво някой си мисли, че трябва да приемам по програма. Отделно това тело извайващо се най-накрая реши да ми говори, че му се ядат "добри" неща и да ми казва кога съм се наяла, и че третото парче ми е в повече. За някой, който е бил дълги години над нормата и тялото постоянно му е казвало "още, още" е много сладко-горчиво най- накрая да разбереш какво наистина значи да слушаш тялото си.
Пийте повече вода в жегите и се радвайте на лятото, че докато мигнем и свършило!

# 98
Не помня някога да съм се чувствала "прегладняла, изнервена и пред припадане", със сигурност не заради фаст. Ако примерно съм супер изморена, не съм яла достатъчно на вечеря и/или не съм се наспала - тогава търся храна и сутринта и си ям. Не му е тогава времето за фастове, от друго имам нужда. Но като цяло никога не са ми били насилени и да приритвам за храна. Огладнявам около обяд или по-късно. Понеже не винаги може човек да обядва когато си иска, често се случва да ям и преди да съм почувствала глад. Иначе зависи кога съм вечеряла, може и чак към 2 следобед да почна да се оглеждам за храна. Не нервно гладна вече, ами просто ми се е завърнал интересът към храната до нормално ниво.
Хубаво си е като човек открие как му е най-добре, просто това не е еднакво за всички.

# 99
  • Mediterraneo
Току що обядвах, даже не ми се ядеше още, но съм на 12 часа смяна и не знам кога ще мога да ям, ако не обядвам сега. Абсурд ми  е да закусвам, особено в жегата, до обяд едва пия две кафета, толкова не иска нищо стомаха ми. Снощи вечерях в 19.

# 100
  • Наблизо
Ох Тарти сигурно при вас температурите са кошмарни.И при нас в 35 градуса ми се ядат само череши ,домати ,авокадо и кайсии.Трябва да купя и диня и май така ще я карам.То не се живее.

# 101
Аз сънувам големи потни бири, хем ми е ясно че в такава жега не бих се почувствала добре дори и от толкова малко алкохол. Освен че не ми се вписват особено и в режима.
Плодове не търся, не и сладки, че след тях ще съм още по-жадна.
Накрая компромисът е таратор - да се налоча, да се посоля и да мирясам Grinning

# 102
  • Наблизо
И аз обичам таратор,но тука няма хубаво кисело мляко…и не става хубав.Като си ида в Бг ще се наям на таратор.

# 103
Аз си правя киселото мляко и става един път. И няма сметана или сухо мляко и разни такива.

# 104
  • Наблизо
Не съм пробвала,но предполагам трябва и фермерско мляко,което не мога да намеря тук..Правя си снежанка иначе,горе долу става.

Общи условия

Активация на акаунт