ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 40 503
  • 483
  •   1
Отговори
# 75
За всички мои хейтъри, дето ми обяснявахте, че като седя без климатик няма да отслабна - отслабнах с едно кило! Естествено заради калориен дефицит, тренировки и движение, но това са подробности. Шегувам се разбира се, не стойте по жегите, моля. Тъй, на кантара вчера за първи път видях 82, цифра невиждана от лето 2019. Отпразнувах със срамно количество череши и вишни, което доведе до свалянето на още половин кило няколко часа по-късно. Както казва ММ "обичаш да се вкарваш в приключения". Пф, толкова да са дразнещи тези мъже, като са прави... Другото приключение беше при шивачката, първо защото отидохме със свеки (дългогодишен професионален шофьор) и тя видя от личен опит моето шофиране и паркиране на задна. Оцеля Wink Второто, докато типично експресивно с ръкомахания и шуглене се опитвах да обясня на шивачката колко да ми смали панталоните между краката, а тя ми обясняваше, че докато ги нося не е добра идея да ми набоде кърфиците толкова високо по средата. Разбрахме се някак.
Всеки нов ден ми е ново приключение, предполагам защото нямам проблеми с млечните и яйцата, а трябва да има равновесие във вселената.
Другото, което наблюдавам с интерес е ранното ми ставане. Откакто се потя и мъча във фитнес и по горски пътеки, все по-често се събуждам ей така в 6 сутринта. Миналата година по това време се излежавах до 10. Направо не мога да се позная. Не знам защо бях решила, че днес е Еньовден и като нищо щях да изляза да бера билки рано рано, да срещна някоя черна пантера и да поставя нов личен кардио рекорд. Но единствените растения, които ще оскубя днес, са плевелите в градината, а покрай мен се мотаят само два мързеливи котарака, които ако продължават да ядат гранули със същите темпове, може и да минат за мини пантерки скоро. Дали отслабвайки не изплисквам легена все повече или това ми е природно заложено, предстои да видим. Усмихнат ден!

# 76
  • Mediterraneo
Сърце юнашко не трае, качих се на кантара. След бавно мъкнене последните 2 седмици съм 1,200 надолу. При това вчера пих 3 бири и ядох чипс Simple Smile Шегувам се, де, все пак ми влизаха в дефицита, не съм надвишавала. Въпреки това, в сравнение с преди, доста съм качила калориите, движа се около максималните, т.е. доближавам 1700. Та, върви разбери как действа всичко - карам седмица около 1200, кантарът не мърда. Качвам калориите, кантарът надолу...

# 77
Моето последно изобретение (аз постоянно нещо си измислям), е да съм в калориен дефицит (неголям), 2, максимално 3 дни в седмицата, без това да са последователни дни. Целта е коремът да се запази прибран и "небременен", разбирайте "подут", в сезона на потничета, вталени рокли без ръкав, шорти и пр. издаващо облекло. За момента работи. Не броя в приложение, а вместо това се храня в прозорец, което също е начин за ограничаване на допълнителното похапване.

# 78
С тоя дефицит и аз се боря 😆, ама  нещо всичко калорично.. Задала съм на Chat Gpt цели , ама  той яко ограничения, до 1200 калории,то като сложа яйца,30грама сирене,1 филия хляб и айде Joy Вие какви храни хапвате  🤔

# 79
  • Наблизо
1200 е твърде малко,освен ако не си 1м40.
Вдигни на 1500 .
Иначе салата,домати,сирена,телешко,кисело мляко,плодове,ориз,малко картофи и малко хляб (но с квас и хубави брашна).

При мен положението е застой.След спада с повече от кило миналата седмица,сега съм подута от женски неразположения и мръсна жега.Не знам защо се меря,мазохизъм.

# 80
  • Бургас
Това с вдигането на калории и в същото време сваляш кила и за  мен е чудно!
И ябълката така ми го изчисли!

# 81
  • Наблизо
Карц,просто топккова ниско калории биха дали ефект ,но краткотраен и после тялото ги припознава като база и ще качваш от нищо изядено.А и ако спреш да сваляш на 1200-ще намалиш на колко,1000? Ами после?
Важно е да има дефицит,но лек и да не се кара тялото да влиза в сървайвъл моуд.
Това е моята максима,не държа да съм права за всички.

# 82
  • Бургас
Аз консумирам много млечни, както съм писала.
Само от тях качвам много калориите, а като ядене са нищо.
Затова, не се вглъбявам на Макс в калориите.

# 83
B Турция съм от 2 седмици, храня се добре- риба, миди, скара, но си позволих и кадаиф с дондурма, и кюнефе....Дано не кача, ще рИва после. Ходя много в някои дни, в други не чак толкова. Не тренирам, а имах планове, че и 2 екипа нося.
След 3 дни се връщам в редиците на дефицита.

# 84
И аз чатих с ИИ. Много е услужлив, милият. Цяло меню ми спретна, че даже и списък за пазаруване искаше, но ме изхвърли приложението и ми каза да си вляза с гугъл профила.
Това, което ме накара да се замисля, е че каза как се въртя в порочен кръг заради това, че не успявам да се наспя добре. Влияело на кортизола, оттам на апетита и така. Въпреки че, аз не ям кой знае какво, а дебелея ли, дебелея. Боря се и аз със заветните 1200 калории. И признавам без бой, че скачам от един режим на друг, плюс някой друг чийт и вероятно си побърквам организЪма.
Една роднина свалила 20 кила с някакви инжекции за намаляване на апетита и уж се пазела какво и кога яде, като гледам бая повече от мен се храни жената ( или заради празника, за който беше дошла да се е поотпуснала), но тя за разлика от мен не е в менопауза и вероятно И това играе роля.

# 85
и аз съм с чат джи пи ти меню

Скрит текст:
СЕДМИЧНО МЕНЮ (1200 ккал, фаст 9–13, без млечни)
9:00
•   2 яйца на очи с 1 ч.л. кокосово масло
•   Авокадо (½)
•   Краставица
•   1 ч.л. тахан
12:30
•   Пилешко бутче с кожа (150 г)
•   Задушени тиквички (100 г) с чесън и 1 ч.л. зехтин
•   5–6 маслини
•   Омлет с 2 яйца + 1 ч.л. кокосово масло
•   Зеленчукова салата с зехтин (маруля, рукола, краставица)
•   Кюфте от телешка кайма (120 г)
•   Печен патладжан с чесън
•   1 ч.л. ленено семе в чай/вода
🟩 ДЕН 3
•   Кето палачинка (2 яйца + 1 с.л. кокосово брашно)
•   Пастет от авокадо (½) с чесън и лимон
•   Сьомга (120 г) на тиган със зехтин
•   Задушени броколи (100 г)
🟩 ДЕН 4
•   Шейк: бадемово мляко (150 мл), 1 с.л. чия, 1 ч.л. какао, 1 с.л. бадемово масло
•   Печено пилешко филе (150 г)
•   Задушени гъби с кокосово масло
•   5 бадема
🟩 ДЕН 5
•   2 яйца + ½ авокадо
•   Айсберг салата със зехтин
•   1 ч.л. тахан
•   Скумрия (130 г)
•   Печен карфиол с кимион
•   5–6 маслини
🟩 ДЕН 6
•   Бъркани яйца (2 бр.) с кокосово масло
•   Спанак на тиган
•   Авокадо (¼)
•   1 ч.л. ленено семе
•   Свинско филе (140 г)
•   Зеленчуци на скара (тиквичка, чушка)
🟩 ДЕН 7
•   Кето сандвич с "облачна питка" (яйце + кокосово брашно)
•   Пълнеж: яйце + малко авокадо
•   Пилешки дробчета (150 г) с лук и подправки
•   Голяма салата със зехтин и лимон
💧 Напитки:
•   Вода
•   Черно кафе (без захар/мляко)
•   Билков чай
•   Бадемово мляко (без захар)

📊 Таблица с макроси – Кето меню (1200 ккал/ден, без млечни)
Ден   Калории   Мазнини (г)   Белтъчини (г)   Нетни въглехидрати (г)
1   1195   90   70   18
2   1205   88   75   20
3   1180   87   72   16
4   1210   92   68   17
5   1190   89   70   18
6   1200   90   73   19
7   1215   93   70   17

# 86
  • Mediterraneo
На високомазнинен режим ли си?
Аз с това меню ще умирам от глад. Няма как да издържа с последно хранене в 12 на обяд, аз тогава почвам да ям Simple Smile По- лесен ми е фаст от 19-20 часа вечер до 12-14 на обяд.

# 87
на ВМ съм, отслабвам като не ям вечер
айде да не в 12, но след 14 не ям
е, не всяка вечер Simple Smile
в понеделник съм на йога, вторник и четв на народни танци
не мога да спортувам на наядено, прибирам се в 9
естествено се  случват нещата, не загивам от глад
а и сутрин с две яйца, авокадо и масло, я огладнееш до 4ри следобяд, я не

# 88
До човек си е, на мен също ми е по-лесно да не закусвам (това ми е естественото цял живот, много преди да чуя какво е това фаст), отколкото да не вечерям.

# 89
  • Mediterraneo
Да, разбира се. И до дневен режим на работа, почивка и сън. Моят фаст се променя според това коя смяна съм на работа, понякога вечерям до 19, друг път обядвам твърде рано, нещата варират.

Общи условия

Активация на акаунт