ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 40 473
  • 483
  •   2
Отговори
# 60
Пуешко, заешко, агнешко и т.н., абе я колко животни има за ядене, даже и охлюви бих яла с кеф ако някой се заеме да ми ги сготви... Това преди да почнеш да изреждаш и водните, ако ги ядеш пък тях.
Органи не те знам ядеш ли, те са даже по-хранителни от това само мускул да изядеш, всичките.
За червеното месо не знам какви точно са ти скрупулите, не всеки го смята че се мре от него.

# 61
Абе то не се мре, ама онколозите все го споменават, че в големи количества повишава риска от рак. Половин кило седмично дават за възрастен индивид. За червено месо.
Сега, аз си го смятам като половин кило в готвено състояние. Така ли е, не съм проверила Grinning

# 62
  • Наблизо
Не ям агнешко и заешко,пуешкото..зависи,като пилешкото.
Ям риба,да и дроб.
Охлюв..ям рядко.
Има какво да се яде,така е,но не са най-често срещаните храни и често се налага да готвя отделно.Например дроб детето не яде,ММ също.
Ето сега на обяд ядох риба със спанак и намачкан картоф.
Но като цяло..най-много протеин ми идва от млечните.

# 63
Не ми беше за цел да подхващам дискусия за червеното месо, там далеч не е едно мнението и всеки си преценява на кого да вярва. Предполагам си личи аз самата колко вярвам във вредата от него, по ред причини.
То според някои даже най-добре и хич да не се яде месо, но за това по-добре да не си пиша мнението че не мога да го формулирам политкоректно а не искам да засегна някого.
Кой както си прецени за себе си, в крайна сметка.
Беше въпросът че има какво извън нещата които сподели че не ядеш, останах с впечатлението че си търсиш варианти така както го написа по-нагоре.

# 64
  • Mediterraneo
Аз карам на таратор и някоя мръвка отстрани. Лятото и без това предимно така се яде вкъщи. Сега направих свинско на конци и зеленчуци на тиган довечера ще правим такос.
Ще пробвам тези дни десерт с котидж, крема сирене и яйца, като чийзкейк, но печен и без никаква основа. С подсладител вместо захар. Че се улавям как подпуквам сладоледа, а не си заслужава.
Не съм се теглила скоро. Днес обух една дълга пола, щерката каза, че на задника ми завиждат половината жени около нас. Че ми е натурален Simple Smile Ама не знае колко усилия коства да го стегна и повдигна Simple Smile

# 65
Работа си е, много ме е яд на мен си колко съм несериозна за това... Подхванах пак клекове но кой знае колко ще ме държи и този път. А имам нужда, хич не е да нямам.

# 66
  • Наблизо
Не ми беше за цел да подхващам дискусия за червеното месо, там далеч не е едно мнението и всеки си преценява на кого да вярва. Предполагам си личи аз самата колко вярвам във вредата от него, по ред причини.
То според някои даже най-добре и хич да не се яде месо, но за това по-добре да не си пиша мнението че не мога да го формулирам политкоректно а не искам да засегна някого.
Кой както си прецени за себе си, в крайна сметка.
Беше въпросът че има какво извън нещата които сподели че не ядеш, останах с впечатлението че си търсиш варианти така както го написа по-нагоре.
Натка,благодаря за включването.То аз си знам какво бих могла да ям,мнението ми беше по-скоро оплакване,че най-лесните и разпространение протеини не мога да ги ям и ми е трудно да не наредя една салата и да нарежа сирене в нея и съм готова.Другите ги има,да.
Мрънкам си,но прозвуча другояче.
Не си ме засегнала хич.

Иначе кантара върви надолу,бях при ендото вчера и много ме похвали и хормоните са горе-долу добре (имам терапия обаче).

# 67
Лятото и на мен ми е най-лесно с млечни. Не знам те колко ми пречат, обаче от плодовете много задържам вода, а ги обичам и сега в този сезон си позволявам повече.

# 68
  • Пловдив
Към яйцата имам алергия с натрупване и изобщо не могат да ми бъдат голяма част от храненето.
В какво се изразява ?
Септември месец започнах режима -основно месо ,зеленчуци,плод  и суроватъчен протеин .Имах най-хубавата кожа на света за 4-5 месеца .
 Спрях протеина (дълга история заради подсладителите) и започнах В12, фолиева  и вит.Д .Първите два ,защото генетично усвоявам по -малко и съм в лек дефицит,същото и за  вит Д(дефицит) .Пих ги един месец и през същото време добавях към сутрешната закуска ленено семе .Започнах и по 3  яйца всеки ден .Най-лесно ми е да обядвам с тях на работа .И хубаво се изпъпчих -лице не толкова ,но деколте ,гръб ,рамена .Реших ,че е от витамините -спрях ги .Никакъв ефект .Спрях лененото семе -подобри ха се нещата , мислех че то е виновника , но сэстоянието на кожата пак е незадоволително. Останаха яйцата .Никога не съм имала алергия към тях ,но освен да е нещо такова с натрупване  ,затова питам .
  Обожавам млечни ,никога не съм имала проблем с тях .

# 69
Здравейте, хвърлям едно око на темата.
Сега ми стана интересно да прочета за алергията с натрупване към яйцата. И аз имам, но за първи път срещам така добре дефиниран израз ("алергия с натрупване") и затова ме интересува какво ще споделят и другите засегнати. При мен се изразява в обриви по кожата - не пъпки като акне, но сърбяща кожа като цели зони стават на едри, зачервени петна. Най-засегнати при мен са зоните отстрани на гърдите към мишниците и между гърдите, нагоре към деколтето. При най-тежки случай съм имала и отстрани на гърба, винаги симетрично се разпределят зоните. Тъй като ми се е случвало само докато съм на стриктно кето, първоначално мислех, че това е т.нар. "кето обрив", но с времето си дадох сметка, че е от увеличения и по-чест прием на яйца, въпреки че никога не съм надвишавала 4 яйца на ден. При умерена и спорадична консумация на 2-3 яйца седмично, нямам прояви на алергия.

# 70
  • Бургас
Иска ми се да си направя някакво седмично меню, но нямам време да го приготвям.
Ям в движение. И еднообразно!
А не е добре.

# 71
  • Пловдив
Barbabeau ,при мен е микс от акне на врата и горната част на ръцете ,а деколтето е като микс с обрив .В никакъв случай не е нещо фрапантно ,не изглеждам като пубер ,но винаги ,когато  се храня чисто , без боклуци ,кожата  ми си е направо забележителна .Утрепах се да чета и никъде не съм срещала други симптоми ,освен чревни, при прекомерна употреба .И аз не съм преминавала над 4 яйца на ден ,но все пак по 3 всеки ден ...Преди съм хапвала,както ти описваш - един до два пъти седмично .
И аз се хванах за "натрупване" .

# 72
  • Наблизо
О,съмишленички!
Докторът ми така я нарече,хапнах малко повече яйца тия дни и ръцете ми са на ситни пъпчици,имам на челото също,шията и деколтето.Интересното е ,че симптомите са най силни ако съм яла яйца в чист вид.
Ако е някакъв сладкиш с яйца,много по-слабо е.
Но това много ограничава храненето-сварени яйца с нещо са толкова лесен начин да хапнеш добре..ама сега яйцето е само добавка. 
Скрит текст:
Скрит текст:

# 73
Тази седмица имам точно такъв обрив, но яйца не съм яла от месеци.  Явно е от нещо друго при мен.

# 74
На мен ми се появява това при излагане на слънце + морска вода. Точно така изглежда и явно е алергична реакция, независимо какъв е дразнителят.

Общи условия

Активация на акаунт