Първо да се представя - не 32 г, 150 см, висока, в момента тежа 62.5 кг. Преди 3 месеца ми откриха nafld(почти 2ра степен), начална ИР, много висока пикочна киселина(500, при положение че горната граница за жени е около 360), завишен холестерол и триглицериди, много ниско желязо (от обилен цикъл).
Накратко - родих преди 3 г. първото си дете, тогава бях 57 кг (толкова и забременях, просто с раждането веднага си ги върнах). Кърмих година и половина и след това нещата взеха да се влошават. Миналата пролет започнах да качвам ей така от нищо почти, пуснах си сама изследвания, личната ми каза - нищо ти няма, просто яж по-малко. Е да, ама не. И с неядене пак качвах. Единствено сладко хапвах повечко - примерно по 1 вафла и 1 бисквита дневно. Тази пролет се взех в ръце, настоях да ме пратят при специалисти (където излязоха и горните неща). С добавки и режим смъкнах за 2 месеца от 66 кг до 62 кг. и... се отпуснах. От месец закотвих на 62, днес даже вече клонях към 62.5.
Следя калории с приложението LIfesum и забелязах, че когато надвиша 1300 за деня (след като махна според него изгорените от движение калории) и стрелката на кантара се заседява в една позиция или тръгва на горе.
Но вече трети ден отново изцяло спрях добавената захар (включително и в пакетирани храни) и се чувствам супер!
Та, дами (и господа ако има), смело напред и нагоре! Заедно ще се справим