ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 42 510
  • 508
  •   2
Отговори
# 195
Здравейте, чета ви от известно време, вдъхновявам се и сега за пръв път се осмелявам да пиша.
Първо да се представя - не 32 г, 150 см, висока, в момента тежа 62.5 кг. Преди 3 месеца ми откриха nafld(почти 2ра степен), начална ИР, много висока пикочна киселина(500, при положение че горната граница за жени е около 360), завишен холестерол и триглицериди, много ниско желязо (от обилен цикъл).
Накратко - родих преди 3 г. първото си дете, тогава бях 57 кг (толкова и забременях, просто с раждането веднага си ги върнах). Кърмих година и половина и след това нещата взеха да се влошават.  Миналата пролет започнах да качвам ей така от нищо почти, пуснах си сама изследвания, личната ми каза - нищо ти няма, просто яж по-малко. Е да, ама не. И с неядене пак качвах. Единствено сладко хапвах повечко - примерно по 1 вафла и 1 бисквита дневно. Тази пролет се взех в ръце, настоях да ме пратят при специалисти (където излязоха и горните неща). С добавки и режим смъкнах за 2 месеца от 66 кг  до 62 кг. и... се отпуснах. От месец закотвих на 62, днес даже вече клонях към 62.5.
Следя калории с приложението LIfesum и забелязах, че когато надвиша 1300 за деня (след като махна според него изгорените от движение калории) и стрелката на кантара се заседява в една позиция или тръгва на горе.
Но вече трети ден отново изцяло спрях добавената захар (включително и в пакетирани храни) и  се чувствам супер!
Та, дами (и господа ако има), смело напред и нагоре! Заедно ще се справим Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 10:24 от gemmahazeld

# 196
  • при моите деца .....
Да се отчета - днес 16950 крачки.

# 197
  • Бургас
Аз продължавам да държа 65кг
Надявам се пак да започнат надолу,че нещо се задържаха.
Въпреки,че съм си ок така. Само корема ми пречи, но той се прибира с упражнения и фитнес.

# 198
Браво, Боби! Аз се отчитам с прегрешения от около 200 калории. Поне не са от ядене на сладко.

# 199
  • при моите деца .....
В 16 ч ядем с децата диня..... прекалявам с количеството и кантарът не мърда надолу....
Но скоро спирам.....

# 200
karzz, колко си висока?

от амбициозния план спазвам 20/4 и крачките, днес 18000
в събота се прибирам от морето и ставам хипер-трипер серизна

# 201
  • при моите деца .....
Аз не си спомням дали писах 172 см - 82 кг.
48 години.
И това е важно....

# 202
karzz, колко си висока?

от амбициозния план спазвам 20/4 и крачките, днес 18000
в събота се прибирам от морето и ставам хипер-трипер серизна
Ехее, че 20/4 и по толкова крачки преди даже да си се захванала, малко ли е? Grinning
Аз ако се придържаме към дори само тези две неща, ще сваля много. Но не се притеснявайте за мен, няма такава опасност Joy
Свалям си сууупер бавно, но пък спрямо и усилията които (не) полагам, не мога и да се оплача. Аз съм си на вмнвх от години - къде както си трябва, къде не. Заради ИР е моето де, а ако сваля и още няколко кила - бонус. Повечето ги свалих в началото като минах на режим. Сега съм на положение - Абе аз и така съм си хубава, на ако се разхубавя и още не бих се сърдила Grinning Обаче пък сещайте се при такъв непукизъм дали имам мотивация да се постарая повече... Мда, познахте.

# 203
Здравейте! Отскоро ви чета отново. Преди години бях част от темата, свалях с вас. После спрях да спазвам какъвто и да е режим и стигнах до заветните (срам ме е да ги напиша)108 кг. От вчера съм официално с Хашимото, от днес с диабет. Поне така показаха изследванията ми. Изписаха ми някакви хапчета, които не искам да вземам, ама никак. Всъщност нямах никакви симптоми, просто си пуснах изследвания, които  показаха висока кръвна захар на гладно - 9 , завишен холестерол и тат и мат, които също не бяха в норма. Съзнавах, че си вредя с това лошо хранене, но... Обожавам тестени неща и ги хапвам късно вечер, те са моето прегрешение. Сладко не обичам, освен плодове.
Преди спазвах НВ-ВМ и мисля да се върна към нея. Дали ще успея да сваля толкова килограми с тези две придобивки и менопауза от една година, хахаха. И годините сред два дена ще станат 50 - чудесна възраст за едно добро начало към по-добра промяна.
Чудя се дали бих могла да се справя без L- тироскина и това за диабета, а само с промяна в храненето и движението да променя посоката на нещата или да ги почвам. Карала съм толкова години без тях.

# 204
Тироксинът си е заместване на хормон, като не си го произвеждаш ти достатъчно по-добре да си го допълваш отколкото да предпочиташ без него...
Диабетът действително е обратим ако се захванеш сериозно, не виждам защо не. А и щом вече си била на вмнвх, знаеш че не е страшно и не се стои гладен. Но захар 9 на гладно е страшна просто, това ти нанася поражения дори и да не ги усещаш. Поне отначало ти трябват хапчетата, за да овладееш този висока кръвна захар по-скоро. По-нататък ще можеш и без тях.

# 205
Безотговорно и детинско е съзнателно да не си взимаш лекарствата, от които имаш нужда, само заради идеята, че искаш да направиш нещо по въпроса хипотетично да се подобрят показателите, без да се знае дали изобщо ще го направиш и ако го направиш, ще успееш ли да задържиш резултатите.

# 206
  • някъде другаде
wiwala75 , пия Л-тироксин , на 50 съм , в менопауза и за 6 месеца свалих 17 килограма.
Сега прекалявам с диня и пъпеш , похапвах макар и рядко шоколад , пих бира и качих 2 кг. Предстоят ми сватба и гости в началото на септември , но от 8 се заемам отново сериозно. Иначе всеки ден съм над 15000 крачки , вчера бяха 20000.

# 207
Безотговорно и детинско е съзнателно да не си взимаш лекарствата, от които имаш нужда, само заради идеята, че искаш да направиш нещо по въпроса хипотетично да се подобрят показателите, без да се знае дали изобщо ще го направиш и ако го направиш, ще успееш ли да задържиш резултатите.
Не казвам, че съм права, но без тези лекарства съм живяла до вчера. Жлезата, колкото и да е поразена все произвежда нещо, щом нямам обострена симптоматика. Започна ли да вземам хапчето, със сигурност жлезата ще спре да произвежда сама хормона, защото има заместител. Не съм твърдо решила да не ги вземам, а да променя драстично хранителния и двигателния си режими и да проследя какви ще са показателите ми след месец. Ще си купя глюкомер и на някакъв период ще я проверявам.
Ако не бях си правила изследванията, нямаше да разбера официално, че съм стигнала до тук. Друг е въпросът, че аз си знаех, че няма как всичко да ми е наред при тези килограми.
Днес ще ходя да ме изпишат това за диабета. Лекарката ми каза, че лекарствата е от най-леките, така че обмислям препоръката й. Но човек почне ли веднъж лекарствата, не съм убедена, че могат да се спрат в последствие. Това не грип, след оздравяването да спра да ги пия. Ако мога да направя нещо сама по въпроса с промяна на храната, не е ли по-доброто? Пак казвам, че не знам дали съм права.
Много хора правят точно това, вземат лекарството и си карат по стария начин, разчитайки то да им оправи състоянието.

# 208
Бих казала, че едното не изключва другото. Но бъди реалист, човек не променя навици и хранене от днес за утре. Тепърва имаш да тестваш и да се учиш, а здравословния проблем вече ти е потвърден.

# 209
аз си пия тироксина,  нз 25 мг съм
Вивала една от причините да стигнеш до тук е липсата му

помня те от преди, хем питаш, хем тръгваш да оборваш другото мнение
не е упрек, но се замисли, че с едни и същи действия няма как да постигнеш различен резултат

ВМ и спорт са твоят път към здравето 🍀🫶🏻

Общи условия

Активация на акаунт