ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 42 515
  • 508
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, да се отчета и аз.

Като цяло спазвам режима, миналата седмица имах 2 дни, в които нещо ми стана и надвиших дневния прием с доста, но после се взех в ръце и продължих по план - около 1500-1600 ккал на ден, повече протеин и т.н.

Днес се измерих и резултатът е само 300 грама по-малко отпреди 2 седмици, но по календар утре очаквам МЦ и вероятно реално съм свалила повече от 300 грама, просто сега не се виждат. Smiley

# 211
Твоя работа е дали ще го взимаш или не, все пак. Обострена симптоматика си имала, качването на толкова килограми какво е иначе според теб?

Плюс това, ти и да пиеш лекарството пак трябва при тази ситуация да си промениш хранителните навици, така че въобще не разбирам защо го поставяш като или-или.

# 212
Разбира се че могат и че дори трябва да се спрат лекарства за диабет, когато вече няма такъв. За тип 2 говоря, автоимунният е ясен но при теб не е такъв. Само че имаш много работа докато стигнеш до там, ти ще я свършиш щом си мотивирана но защо през това време високата кръвна захар да ти нанася вреди? Това е най-коварното при нея - не е да ти заболи нещо или да ти става много лошо и да знаеш, както примерно ако много вдигнеш кръвното. Само че високата захар си те работи пък ти си мислиш че ти си добре. А пораженията от някакво положение нататък не са и обратими... Ти диабета мажеш да го пребориш, но той каквото ти "вземе"  докато го имаш, няма да ти го върне.
А за щитовидната ако смяташ че тия кила не са симптом, не знам. Повечето хора с такъм проблем точно покрай промени в теглото го откриват, както искаш ме разбирай.
Не че някой те спира да работиш и там с режим и добавки, но това е автоимунно и не е толкова просто както с ИР и диабет тип 2.
Отделно че с некомпенсирана хипофункция трудна работа и да отслабваш.

# 213
Здравейте! Отскоро ви чета отново. Преди години бях част от темата, свалях с вас. После спрях да спазвам какъвто и да е режим и стигнах до заветните (срам ме е да ги напиша)108 кг. От вчера съм официално с Хашимото, от днес с диабет. Поне така показаха изследванията ми. Изписаха ми някакви хапчета, които не искам да вземам, ама никак. Всъщност нямах никакви симптоми, просто си пуснах изследвания, които  показаха висока кръвна захар на гладно - 9 , завишен холестерол и тат и мат, които също не бяха в норма. Съзнавах, че си вредя с това лошо хранене, но... Обожавам тестени неща и ги хапвам късно вечер, те са моето прегрешение. Сладко не обичам, освен плодове.
Преди спазвах НВ-ВМ и мисля да се върна към нея. Дали ще успея да сваля толкова килограми с тези две придобивки и менопауза от една година, хахаха. И годините сред два дена ще станат 50 - чудесна възраст за едно добро начало към по-добра промяна.
Чудя се дали бих могла да се справя без L- тироскина и това за диабета, а само с промяна в храненето и движението да променя посоката на нещата или да ги почвам. Карала съм толкова години без тях.

Тръгнах от същите /че и малко отгоре / кг, но това вече е минало за мен!
Искаш ли да ти споделя какво промених?

# 214

Цитат
Искаш ли да ти споделя какво промених? Искаш ли да ти споделя какво промених?
Разбира се, че ще се радвам на всеки споделен опит!
Истината е, че килограмите си ги постигнах с много ядене на хляб вечер, не са симптом на заболяване. А те от своя страна са създали условията за диабета. Ако не ядях и качвах или спазвах диета, а не свалям по приляга да е симптоматика на заболяване.
Но определено сте прави за вземането на лекарствата и влиянието им , тъй че се отправям към аптеката и дано подпомогнат процеса на сваляне.
Последно, когато пишех в темата бях стигнала до 74 кг от 95 кг, качени по време на втора бременност и спрях да спазвам всичко и за времето дотук постигнах този срамен резултат.
Демирче, даже мисля, че те помня от темата онова време.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 17:58 от wiwala75

# 215
wiwala75,
Пиша ти какво промених, а ти реши сама дали ще го следваш. Определено е трудно в началото, но, повярвай ми, само сле няколко месеца, ще си нов човек! И като усещане, и като визия!
Правила:
1. закуска, обяд, следобедна закуска / плод / и вечеря
2. хранене САМО до 18 часа!!! закон!!!
Какво не ям:
1. индустриална захар
2. глутен / има вероятност и ти да си чувствителна към него, но дори и да не е така, той е бич за щитовидната жлеза /, под никаква форма, дори и в ястия!
3. колбаси
4. газирани напитки
5. алкохол
Всичко друго си хапвам - зеленчуци, бобови храни, месо, млечни / по-умерено /, яйца, картофи / важни са за микробиома /, ориз / по-рядко /, плодове / ти ще си откриеш подходящите за твоето състояние /, ядки - ВСИЧКО!
п.п. Тези килограми и автоимунното са симптоми за дисбаланс в микробиома. Прочети повече за това! Цяла нова Вселена е за мен! Има много книги и статии по темата, от там тръгват проблемите.
И обърни внимание на СЕБЕ СИ, на съня и спокойствието си! Сега трябва да си помогнеш сама. Другите и техните проблеми да почакат Green Heart

# 216
wiwala75, за диабета прави ли натоварване с глюкоза или само захар и инсулин на гладно?

# 217
Ти видя ли каква захар на гладно написа тя? Диабет се установява по системно висока КЗ на гладно и висок гликиран хемоглобин, натоварването не е нужно ако тези неща се виждат от далеч.
Те няма и да се съгласят да назобят някого с глюкоза ако на гладно захарта вече е много висока... Буквално отказват в лабораторията. За диабет говорим а не за ИР.
wiwala75, това което са ти предписали не са хапчета за отслабване, че само заради това да се навиеш да ги пиеш, това са лекарства които да ти предотвратят други поражения в тялото, те няма да те излекуват де. Диабетът е обратим, но с автоимунното е по-сложно.

# 218
Да, Нати, видях. Но все пак реших да попитам Simple Smile
И аз ще пускам изследвания, но не натоварване. И търся споделен опит.

# 219
На захар която вече е 9 не би трябвало да се съгласят изобщо да добавят и чиста глюкоза с шепите, а и то е достатъчно ясно. Май над 7 не правеха натоварване, за диабетик си е опасно толкова захар.

# 220
wiwala75, за диабета прави ли натоварване с глюкоза или само захар и инсулин на гладно?
Не, назначиха ми да направя профил и при това изследване кръвната захар сутринта на гладно ми беше 7 и нещо, след закуската 9, а след обяда, който беше една диетична филийка, сирене котидж, варено яйце и слайс шунка - 5. Преди два дена правих гликиран хемоглобин, което било най показателно за състоянието на кръвната захар за 6 месеца назад - беше 8, 56, което доведе до диагнозата.

# 221
  • Бургас
karzz, колко си висока?
Висока съм 156-57см
Като килограми и телосложение съм си ок. Само корема ми е голям Simple Smile от бирата и ражданията!
Ако той изчезне, няма да имам никакви оплаквания за килата.
Но скоро се захващам сериозно с фитнеса, упражненията у дома и ще се промени всичко!
В момента физически просто нямам сили!
Работата ми е силно натоварена физически!

# 222
ден 1, започвам от 65.5

# 223
Аз съм 52. Цел- 50 кг. и стягане на баджаците.

# 224
Ден 1.
Цел -6см от ханш и бедра.
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт