ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 66 132
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Аз пък 2 пъти спирах цигарите и качвах килограми. Общо + 12 кг. Затова днес така се зарадвах, като се качих на кантара. Показа, че съм - 5 кг, от 30.05 до сега Simple Smile

# 706
Ехааа, страхотен резултат за няма и месец.
Аз отчетох още килограм надолу, но използвам, че някак не ми се яде, знам, че това няма да продължи вечно, а и че организмът няма да издържи на толкова ниски калории.

# 707
Лейди, поздравявам те за страхотния резултат! Аз само мога да си мечтая да видя 5-ката. Какво ли не правя вече втора година. От 86 станах 62, но до тук! А беше време когато си вярвах, че ще я видя тази пуста петица. На 52 съм и нямам придружаващи заболявания. Спя доста, нямам стрес в живота (или поне така си мисля), в калориен дефицит съм и пак не става и не става!

# 708
  • София
Благодаря Simple Smile
Аз, както вече писах, съм в някакъв период, в който не ми се яде и сега използвам момента да си правя експерименти. Комбинирам Лунна диета, с Моно и Фастинг. И, понеже не ми се яде, ми е много лесно да я въртя тази комбинация Simple Smile Като стане точно 1 месец от началото, ще се похваля с крайния резултат за този период. Ще е чудесно, ако сваля още мъничко до тогава Simple Smile

# 709
Моно диетите и при мен имат смазващ ефект - за седмица съм сваляла и 5 кг, обаче после връщам 7 кг.
Много внимавам с тях колкото и да ме изкушават - ползвам ги само ако трябва да сваля ударно нещо и е някакъв зор.
Пия и фет бърнари и еньовче - страшно съм доволна от него по отношение на отводняването - няма подути очи, няма подути крака или каквото и да е. Ефекта е - повече пот в залата или по-често уриниране, ако не е ден за тренировки.

Най-добрият ефект е разделното хранене - след като въртях какви ли не казуси разбрах, че това работи при мен.
Плодовете сутрин с кафето. Обад -въглени, вечеря - протеини. Перфектен ефект. Смесвам само уикенда.
И аз търся някакъв две бърнър и не знам какъв . Иска ми се  да е термогенен. Би ли споделила ти какво пиеш?

# 710
  • София, България
Здравейте, прекрасници! 

Вясвам се да кажа, че не съм отслабнала и затова да ме няма 

Но пък началото на тази година си рекох да се подхвана с всички профилактични прегледи и да си видя здравето.
Гинеколожката ми даде направление за ендокринолог след като я помолих, за да видим има ли хормонални проблеми, които да са причина за моите килограми или е само неподходящо хранене и липса на движение.

Накратко - естествено имам лека инсулинова резистентност, сериозен дефицит на витамин Д и много нисък протеин в организма. Жлезите са си добре. Изписаха ми глюкофаж по една таблетка вечер и лекарката каза да спра бялата захар и бялото брашно. За тези от вас, които ме знаят слабостта са ми брашнените изделия.
След като си чух "присъдата" ми стана ясно, че нещата трябва да се променят. Казах си, че не само ще спра бялото брашно, ами направо и хлябът като цяло, защото знам, че с него прекалявам пък дори да е пълнозърнест.

Започнах на 18ти април 2026 със завидните, но не за мен 82,700 кг.
70 дни по-късно съм 71,750 кг.
Това са 10,950кг свалени и съм изключително мотивирана да продължавам. 

Със скъсан менискус съм на дясното коляно. Не са ми позволени никакви скачания, тичания, тежести, с една дума фитнес - не. Но пък мога да се разхождам. Всеки ден излизам в Южния парк до нас да се разхождам, докато не направя поне 6000 крачки. Ако имам желание и повече.

Всеки ден консумирам протеинови пудри с добавени витамини. Не обичам протеин изолат и за мен тези пудри са разнообразие в живота и мога да си овкусявам всичко с тях - оризов грис, кисело мляко. Като цяло това е главното нещо, което консумирам през деня, а вечер си правя някаква лека вечеря, която пак гледам да е протеинова. Не ям месо, та креативността ми е във всякакви други посоки. 

Започнах да си лягам рано, да ставам рано. Не лягам вече в 2-3 сутринта, а по-скоро преди 7 сутринта съм станала. Като цяло виждам изцяло положителна промяна.

Това, което според мен остава да се подобри, за да получа най-оптимален резултат е водата. Виновна съм, че не пия толкова, колкото ми се иска и е редно. Ако някоя от вас е намерила свой личен хак за привикване към пиене на повече вода - свиркайте. Ще пробвам.

Този път виждам, че нещата ще се получат. Цялото усещане е съвсем различно спрямо предните пъти.

И така, толкова за мен! Пожелавам на всички приятно и вкусно слабеене! 

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 11:14 от tissi

# 711
Tissi, поздравления. Това е чудесен резултат. Тепърва ще се чувстваш все по-добре и по-добре. Интересно ми е да споделиш какви неща си приготвяш, понеже спомена че не консумираш месо (аз също) и все търся нови идеи за здравословни неща, изключващи месото.
Иначе аз преди години свалих 12 кг (може би 7-8 години) и до днес си ги подържам, но сега ми се иска да си рекомпозирам тялото. Винаги съм се стремила към много слабо тяло и сега съм така - 1.75, 53 кг, но вече не се харесвам по този начин. Тренирам вкъщи, почти ежедневно.

# 712
И аз не ям месо от над 25 години. Компенсирам с домашни яйца и млечни.

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 13:55 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 713
С водата наистина е до навик, после си я "търсиш". Всеки е различен и в различна обстановка през деня, но ако имаш възможност си дръж вода за пиене много наблизо, а не когато ти се пие да трябва да оставиш каквото вършиш.
Виж си приложенията които използваш на телефона - доста които са свързани със здравето имат и опция да си следиш приема на вода - може такава мотивация да ти помогне също - гониш цел, съответно има и елемент на задоволство като отмяташ че е изпълнена. Особено ако извадиш и уиджет на основния си екран на телефона и го виждаш често. Прегледай каквито имаш приложения на кантар, на фитнес гривна, за следене на цикъл, следене на фастове, следене на храна - все някое ще има такава опция, ако не и всичките

Не съм фен на самоцелно наливане с литри вода, ей така щото всички казват че е полезно. Прекалено много и от нея не е добре... И освен това, за хидратацията трябват и електролити, без тях тази вода не остава в нас и твърде големи количества чиста вода всъщност не са добре за нас.

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 14:06 от natka

# 714
  • София
Здравейте.
С лекота поддържам свалените миналата година 13 кг. За  6 месеца с калориен дефицит/ обяд и  вечеря към 19ч./От 30 год. не закусвам. Отдавна  не следя калориите, но запазих хубавите навици. Не се напрягам, понякога си позволявам домашна тортичка, баница, козунак .На другия ден продължавам да се храня балансирано. На 64г. съм, не боледувам и нямам непоносимост към храни.
Водата я "боря" от дете. Не се справям. НИКОГА не съм пила 1,5л.за ден. Помага ми един съвет от темите тук- кристалче хубава сол под езика по време на пиене.
Успех на всички в грижата за здравето.

# 715
  • София, България
Емили__, благодаря ти! Ти имаш доста конкретна цел и тя е промяна на композицията в тялото. Това е чудесна цел, но е далеч от етапа, на който аз се намирам. Аз съм само 155см, на 36г и сега съм 72кг, което ще рече далеч от теб и твоята хубава фигура. Не мисля, че е храната проблем при теб и ти трябват повече идеи, а по-скоро какви упражнения правиш? И все пак, ако искаш мога да ти кажа нещата, които хапвам, ама са малко скучни. Правя и доста рецепти от YouTube и Instagram. Мисля скоро да заснема едни рецептички, които си правя и може да ги споделя тук след време.

Хич не обичам някакви свръх завъртяни неща и аз следвам една проста логика, която ми върши работа.

1. Калориен дефицит = сваляне на тегло
2. Калориен дефицит + движение = сваляне на повече тегло
3. Калориен дефицит + приоритет на протеин = сваляне на мазнини
4. Калориен дефицит + движение + приоритет на протеин = сваляне на повече мазнини
5. Калориен дефицит + движение + приоритет на протеин + въглехидрати = по-малко сваляне на тегло, но по-високо изгаряне на мазнини
6. Калориен дефицит + движение + приоритет на протеин + въглехидрати + силови тренировки = трансформация на тялото

Протеинът оправя мускулите и костите.
Въглехидратите предотвратяват мускулите да бъдат разградени по време на калориен дефицит.
Силовите тренировки помагат да правиш мускул, дори, когато си с по-малко енергия заради калориен дефицит.

Бих правила и аз вариант 6, но заради проблемите с крака се придържам към вариант 5.

# 716
  • при моите деца .....
След като качих 9-10 кг вече се мобилизирах да се върна към разумно хранене....
Спрях хляб, тестено, сладко.... чашата вино...
С такъв тип хранене се чувствам по-добре....
Но някак се увлякох и качих сваленото преди година.
На 49 години.
172 см.
Стигнах 91 кг....
Целта ми е да видя 7 на кантара....
Бях стигнала до 80-81 и бавно върнах старите навици....

# 717
Браво, момичета, радвам се за резултатите ви, особено като знам с колко воля и постоянство се постигат.
Аз също съм в режим сега. Мобилизирах се 10 дни преди бала на сина ми и все още спазвам калориен дефицит и повечко протеин хапвам, макар че не обичам месо и се мъча с него, но пък засища. Стартирах от 60.5 кг( 163 см, 46 г), сега съм 53.1. Имам още 2 кг до целта, трудното идва като трябва да се задържи този резултат. Човек се чувства мотивиран,  стремейки се към дадено число на контара, после се отпуска бавно и полека. От това ме е страх.
Този път не се лишавам от сладко и тесто, но си ги позволявам веднъж седмично, иначе ще избухна веднага,  щом режимът приключи. Надавам се това да ми стане начин на живот. Реално не гладувам, но любимите храни ги включвам много рядко. И то не по една тава пица, а парче-две пица. Много добре се чувствам така, обличам дрехи, които избягвах, имам повече самочувствие, коремът ми се прибра почти, ама и гърдите изчезнаха. Нищо, примирявам се. По-добре с тийн гърди, отколкото с бабешки корем.
Пожелавам на всички весело лято, стройни фигури и повече вяра в себе си! Можем, момичета!

# 718
оооо, tissi Hug

малко смотах плодовите дни на моното, днес - млечни, от утре започвам да повтарям Ваня Ч.

# 719
Ena, и на мен за това ми беше жал, че от чашка С, минах на В. Тююю! Но пък съм доста подвижна. В тренировките ми е цел мобилността, по-специално в тазобедрените стави.

Общи условия

Активация на акаунт