ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 29 347
  • 371
  •   1
Отговори
# 30
Един шоколад мога да го изям за седмица, но това е голяма рядкост... по-често е да не го изям и за месец, просто не търся десерт често. Отделно че вкусът е много наситен и съответно не ми трябва много, супер рядко е като изям един квадрат да искам още (на Лидл са 125г и разделени на по 10 големи квадрата а не малките парченца на каквито са повечето шоколади но пак от един шоколад ям 10тина пъти). И малко повече захар да имаше, пак отказвам да се стресирам точно за това. Стресът е къде по-вреден от 1-2 грама захар.

# 31
ММ ми подари Линд 100% какао. А съм го отворила, а съм изяла целия. Умирам за сладко. Отслабнала съм, но за сега не променям данните в приложението.

# 32
ММ ми подари Линд 100% какао. А съм го отворила, а съм изяла целия. Умирам за сладко. Отслабнала съм, но за сега не променям данните в приложението.
Абсурд.  Това в уста не се слага. Купих го и аз, но все едно ям въглища.

# 33
С тоя 100% какао ме подсещате как дъвчех цели какаови зърна в един момент, а после се оказа, че са супер богати на мазнини и по-добре шоколад да бях яла 😁
Иначе намерих едни хубави череши, те колкото шоколад ми излизат, това дъвча тези дни като сладко. Много обичам пресни сезонни плодове, но тази година май ще са супер скъпи.
Аз не смея да се хваля много с резултати, че на другия ден хоп кантарът ми казва, че съм с 500 гр отгоре. Макар че може и от солта да е, доста соля откакто се затопли.
Моята цел изглежда все по-постижима в близките 6 месеца, така че и това ми дава сила и мотивация. Абе кой каквото иска да обяснява, излишните кг са ми пречели и го осъзнавам с всеки килограм надолу. И откъм сантиметри доста се свих, много повече стари летни дрехи ми стават и като цяло се чувствам по-комфортно да нося къси панталони и рокли. Последните лета все се криех в дълги панталони, че и дънки и все ми беше супер жега и супер се потях. Вчера изкарах без проблем 2 часа на обедното слънце - пак ми беше жега, но поносимо. Едно време докато живеех на по-топло, летата се вталявах стабилно. Просто не ми се ядеше от жега. 😁 По тази логика сега реших да се опитвам да не седя много на климатик, за да може на тялото ми да му е топличко и само така да реши, че не му трябват толкова мастни запаси. Дали има ефект или ще се мъча в жегите през лятото за едното нищо... ще видим. Очаквайте ме с още съмнителни лайфхакове тези дни. 🙃

# 34
  • Бургас
Имайте предвид, че теглото варира +/- 1 кг поне.
Зависи от много неща.

# 35
  • Mediterraneo
Аз живея целогодишно на топло, ама не се топят от жега. Да, лятото се яде по- малко, движението е повече, но да седя нарочно без климатик, пък току- виж отслабна, не. Определено е съмнителен лайф хакът, само ще се мъчиш.

# 36
Аа, мерси съм за тия тактики и аз, няма нужда... Ако тъй ставаше то с топло, още миналото лято да сме спрели да хвърляме сянка! Joy

# 37
Ами взех с  95 % какао  от Лидл, ще кажа как е Joy .  Благодаря за съветите момичета, спокойна нощ!

# 38
Аз мога да предложа по 1 чаена лъжичка бадемов или лешников тахан в скир или кисело мляко, стига да нямаш проблеми с млечните и ядките. Това с уточнението, че трябва да е рядко и да е с чист състав, без захар, подсладители и други ненужни съставки. Можеш и да си го направиш вкъщи, но трябва да имаш подходящ уред за това.

# 39
Аз мога да предложа по 1 чаена лъжичка бадемов или лешников тахан в скир или кисело мляко, стига да нямаш проблеми с млечните и ядките. Това с уточнението, че трябва да е рядко и да е с чист състав, без захар, подсладители и други ненужни съставки. Можеш и да си го направиш вкъщи, но трябва да имаш подходящ уред за това.
Това е супер вкусна комбинация. На мен напоследък фаворит ми е скир и извара на око + малко пресни боровинки или ягоди. Аз си купувам от насипната извара и ме засища за доста дълго време.

# 40
На мен ми е много вкусно комбо да желирам кисело мляко или кефир, в което добавям какао и малко сусамов тахан (би станало и с фъстъчено масло или друг тахан), таханът го променя много въпреки че е малка част от сместа. И вече може ванилия или някаква есенция, може подслаждане който иска и с каквото прецени, абе волна програма е, аз и всичко слагам на око.
През зимата съм правила пък желирано пак но не с какао а с намачкана печена тиква, орехи, канела. Сигурна съм че би станало разкошно и с печена ябълка или дюля.
Сега в топлото време си е бонус и че е студен десерт, а пък съставките могат толкова да варират че може в повечето рижими да се впише нещо такова. Мисля си дали какао с мента няма да е идеалното комбо за лятото.
Но аз си търся храната да ми е поначало в солиден вид, такива във вид на течност, кремче или от сорта мен не ме задоволяват хич, то все едно нищо не съм изяла.
Не съм много по десертите, аз само за мен даже не винаги го подслаждам това изобщо. И съответно за десерт не ми се влага много време, а това е 5 минути работа.
И после хем вкусно, хем режимно, хем колаген, хем пробиотик, абе хубаво нещо е Grinning

# 41
  • Бургас
И аз искам нещо вкусно, с протеин, колаген, пробиотик, за енергия, засищащо!.... Ама нема такова животно!

# 42
Ами пробвай нещо като моето да забъркаш по твой вкус, то поне може и малко да се направи, примерно една порцийка там да видиш харесва ли ти. За мен е сравнително засищащо, понеже пак е по-солидно такова. Да не говорим че както действам на око, единия път го бях желирала съвсем гумено, та имаше и за дъвчене Joy Направо на гумени бонбони докарваше, още ми е смешно като се сетя как скърцаше... Ама и аз ако се съмнявам за желатина, винаги слагам повече, да има там. Хората рецепти пишат, но вие къде сте видели инженер да чете инструкции? Grinning

# 43
Здравейте дами! На 35г съм и съм 59-60кг, от месец  започнах да ходя на фитнес, но все още тренирам много леко. Като корем не мога заради диастаза, и тренирам само страничните мускули. Ям си като преди имам хранения които са страхотни - здравословни, високо протеинови и такива които са каквото набарам това изяждам и преси си бях така. Преди време от 65кг само с калориен дефицит и то не стриктен свалих 8кг. Но от както почнах да ходя на фитнес от дълго задържаните се 57.500 станах 60кг. Чувствам се зле и съм на път да се откажа.

# 44
  • София
Мускулите тежат повече отмазнините. Освен това ти трябва инструктор, който да ти изготви балансирана програма и също да си оправиш хранителният режим. Мери си обиколките. По-реална представа дават за резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт