ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 56 426
  • 672
  •   2
Отговори
# 630
Е, чак претрениране не бих казала, просто продължително е трудно да държиш темпото такова, ако си средностатистическа жена, а не изграден спортист. Като цяло, храненето е по-важно (не че другото е без значение). Но е приоритетно.

# 631
Herzen, килограмите ти въобще не е толкова много, че да се чувстваш тежка по време на тренировки. Скромното ми мнение е, че имаш повечко кардио за сметка на силовите тренировки.
Народни танци, скачане на въже - това са сериозни кардио натоварвания.
В същото време 20 напада и 30 лицеви опори са много малко силово натоварване. На твое място бих хванала два комплекта гири/дъмбели и бих започнала 4 пъти седмично силови тренировки по 30-45 минути. Това, в съчетание с веднъж йога и два пъти народни танци е потенциално много силна комбинация за сваляне на мазнини, изграждане на мускули и влизане в добра форма като цяло. Е, с добър и последователно спазван хранителен режим, разбира се! С безусловен приоритет на протеините.

# 632
  • Шоплука
Аз 66 кг бях в слабият си период - то при Вас са сигурно само сила и мускули, за това се чувствате тежка, иначе съм сигурна, че сте супер.

Аз като се изключи омазването на 5 и 6 май - ям по график, с яденето лесно - обаче с пиенето ...мине се не мине и пак обърна някоя чаша вино. Обаче сега съм си сложила пълно запрещение.

От Гергьовден +2кг - гледам кантара и плача, добре поне, че от тренировките се връщам в човешка форма, та това поне ме радва.

Като спазвам диетата свалям много бързо и си викам, е, хайде сега ще му пийна само едно винце, а то стане три и тъй като се омаам да гледам и някое филмче и да побачкам и опааа - дъртия лисунгер тръгва на лов, а часовника бие три след полунощ.
С тва неспане и пийване трябва да се спре. Иначе язък и за диети и за тренировки.

# 633
Здравейте! Записвам се да ви следя, защото имам нужда да сваля някое и друго кило. Blush

# 634
И аз да се отчета. Бях свалила 3 кг. за 1 месец, видя ми се малко, отчаях се, ядосах се и върнах един кг бързо-бързо. Ама то си е за ядосване-2 кг ги смъкнах за 10 дни- вероятно задържана вода, и останалия килограм го тътрих 20 дни. Нищо сладко не ядох , порциите намалих, всеки ден борба със себе си да се натъпча, както аз си знам и накрая 3 килограма. Много ми писна. 😒 Опитвам пак наново, че 3 седмици имам до бала на детето, скоро на роклята ципа ще порна.

# 635
Vetrena, ходих година и половина на фитнес с треньор и със силови, но не ми се получи, каквото искам
мускули си има, силна съм, работя нещо, което е свързано с пренасяне на средно тежка техника...
сланината си стои над мускулите
правила съм по три минути столче с 10кг дъмбели, 20 ходещи напади пак с по 9кг и тн
със стандартните уреди с по три серии се справям добре,
със скачането върху паралелепипеда не  успях, ама не е като да не съм опитала
от тоя експириънс само паласките изчезнаха, което хич не е малко

и не знам защо тренерите не харесват кардиото до степен забрана, аз си свалям с кардиото и отлично ми проветрява мозъка

храня се НВ и НВВМХ ама с алкохол (знам, знам, ама без ям повече), протеина ми достатъчно

# 636
  • някъде другаде
Следя ви редовно. За 2 месеца съм свалила 4 кг , но имам много прегрешения.

# 637
  • Шоплука
Ena - успех ти пожелавам най-искренно!

Herzen - защо не пробваш с тичане? Това е смърт за тлъстините, от как половин град дойде на наше село, сутринта с първи петли тръгват бегачите и понеже малко овци са останали за гонене по ливадите тука / и ливадите намаляват/ и си взели по едно куче и то търчи и те търчат.
Та съм и аз съм решила да последвам този светъл пример, може през нощта с лисиците да по бягам Joy

Но сериозно, когато поне уикенда имаме време да един здрав поход / поне 6 часа/ след това хем сърцето от щастие пръхти, хем поне килце надолу ме награждава кантара.
Кардиото си е топ за сваляне, мой инструктур ми каза - първо силова, после кардио щото се изчерпвал гликогена / май беше/ и почва да дърпа от мазнината за гориво тялото / тез истини ми ги осябсянав с половин уста кат на малоумна, но съм му свикнала и не му се връзвам, щом има резултат/ Joy

# 638
и не знам защо тренерите не харесват кардиото до степен забрана, аз си свалям с кардиото и отлично ми проветрява мозъка

храня се НВ и НВВМХ ама с алкохол (знам, знам, ама без ям повече), протеина ми достатъчно

Не знам кои са тези тренери Blush
Моят буквално ме задължава да правя кардио - в първите два месеца от настоящия ми тримесечен абонамент искаше да правя 30-40 минути умерено (монотонно) кардио СЛЕД силова тренировка, защото така най-добре се свалят мазнини. Сега вече съм на 20 минути отново задължително СЛЕД силовата част от тренировката, защото свалих 2 кг мазнини, които имах за цел, но има още какво да се желае.

Като те чета - храненето е разковничето.
Необходим е калориен дефицит, а за алкохола - ти си знаеш. Като страстна почитателка на виното (снощи бях на страхотна дегустация Heart Eyes), нямам морално право да укорявам пиещите, но знам колко страхотно ми повлия драстичното му намаляване. Отделно от това, доколкото зная, НВ хранене не върви с алкохол, просто вече не е НВ. Моя приятелка поддържа страхотна фигура на кето диета, но си позволява само чаша сухо бяло вино, и то в много редки случаи.

А това, че без алкохол ядеш повече, ми се струва малко самовнушение, извинявай Blush
Алкохолът обикновено отключва апетита. Обратното става само при заклетите алкохолици, които едва ли не пият вместо да ядат (затова понякога са болезнено слаби), но твоят случай надали е точно такъв Joy

# 639
И аз съм от пиещите  Joy Трябва да смъкна поне 3кг,опитвам някакви варианти,даже и за режим платих,но нещо все не мога да се оправя с храната Disappointed Септември след едно боледуване целия ми апетит се промени,огромно желание за сладко, големи порции  храна,не знам. Следя калории, но освен яйца май друго не е опция за мен   ..

# 640

Не знам кои са тези тренери Blush
Моят буквално ме задължава да правя кардио - в първите два месеца от настоящия ми тримесечен абонамент искаше да правя 30-40 минути умерено (монотонно) кардио СЛЕД силова тренировка, защото така най-добре се свалят мазнини. Сега вече съм на 20 минути отново задължително СЛЕД силовата част от тренировката, защото свалих 2 кг мазнини, които имах за цел, но има още какво да се желае.

Тези от Strong by Science, например. Но те и загряване и разтягане като цяло "не практикуват". Странни са ми. Като програми (за домашни тренировки специално) аз си харесвам треньорката, на която от време- навреме се доверявам, но именно тези не съвсем дребни неща ме дразнят и някак не мога да им се доверя напълно, за да се обвържа дългосрочно с тях- въпреки резултатите, които виждам още на втората седмица, когато тренирам по изготвена от въпросната треньорка програма.
Иначе кардио след силова си е класика, нищо ново под слънцето. Още като студентка в средата на 90- те имахме спорт в програмата и бях избрала фитнес. Тренировките се провеждаха в зала "Христо Ботев" от един достолепен чичко, пусто не му помня името. Но! Още той тогава настояваше след тренировка да се качваме на крос тренажор или пътека, както и за отпускане на мускулите да пием бира. Grinning

И като опряхме пак до алкохола, аз съм от (почти) непиещите вече. Преди две години мисля беше, когато реших, че няма да пия, когато съм сама вкъщи, само при социализации навън. И така повлякох крак, че даже с ММ вечер като си налеем по питие, често дори не отпивам- отплесвам се и забравям, че имам нещо "сипнато". С времето просто спрях да вадя чаша и за мен. Но като ми се пие- не се лишавам, просто се случва рядко. Пиша това не за друго, а защото не забелязвам тази промяна да се е отразила по някакъв начин на кг. Да, не зная как би било към днешна дата, ако още вечер изпивах по половин бутилка вино- това е така, но и не искам да разбирам, честно казано.  Безспорен факт, обаче е, че драстично се повиши качеството ми на сън, възстановяване и тонус през деня.

# 641
  • Шоплука
Дори атлети в отлична форма разтягат преди и след тренировката,  разтягаха всички и кросфита и щангистите даже - разтягаха здраво и преди това, с разни смешни движения, които забавляваха обикалящите ги мацки.
Разтягането за мен е must след всяка силова серия, така забравих за мускулни трески и травми. Винаги добре подгрявам съответната група за деня преди силовата и разтягам след силовата.
На пътеката / колелото се качвам след разгяването по 10 мин повече за настроение преди да почне мъчението.
След това задължително разтягане с йога и други, кардио - сега ако имам време гледам да го добутам до 40 минути , ако нямам поне 20 минути му отделям.

За пиенето - като не се пие и памет, сън, настроние, издържливост - всичко си е топ, но пусто вино проклето, като съм го люто залюбила ....кара севда имам с него, вреди ми като някой токсичен муж направо.

# 642
И аз много обичам виното. Сега ММ е в чужбина и съм пълен трезвеник. Но дойде ли си- наваксвам си. Wink

# 643
Да ви имам проблема. Аз пък обичам яденето. Затова съм и достигнала висини, които не трябваше да стигам. От това, че не пия не съм видяла никакъв келепир. Пак не мога да спя. Това е и нещото, което яко ме саботира, защото като не се наспя, се наяждам.

# 644
Той алкохолът не помага за наспиването, даже напротив. Дори и много малко да съм изпила, си знам че трябва да минат няколко часа преди лягане, ако искам да спя добре.

Общи условия

Активация на акаунт