Любители на рози 5

• 11 695
  • 448
  •   2
Отговори
# 390
  • Варна
sibil1987, не че имам успех с резници от рози, но според мен щом са живи може би в момента растат на корен. Внимавай да не ги засушиш или пък да ги преполееш да не загният. Бих наторила с двойно разреден тор с повече фосфор или такъв за разсади. Ако са на открита тераса помисли с нещо да ги покриеш при ниски температури да не измръзнат филизите. А ако се виждат корени през чашката ги прехвърли по-дълбоки саксии без да ги разбутваш много. Упех!

# 391
Аз съм във всички фейсбук групи за рози. И въпросният мъж го знам и неговата група също я следя, но нямам неговото търпение. Той им бърка смески, пуска им лампи, вкоренява ги в чашки, мести няколко пъти. Това за мен е голяма играчка. Сигурно бих почнала, ако розите са много скъпи. А и бях сложила в саксии май месец и много бързо умряха. Затова направо в земята. Миналата година есента пак бях сложила, но под шише и голямо от вода и си се хванаха и развиха много добре. Сега повече са под малки шишета от вода или газирано и това малко ме притеснява дали ще им стигне мястото. Също и какво ще се случи с листенцата, които докосват шишето. Ще видим какво ще се случи пролетта,  надявам се резултатите да са успешни.

# 392
За някои рози в сайтовете пише да се режат пролетта. Вече и аз не знам кога да режа…

# 393
  • при късмета
И аз резниците ги сложих направо на местата им, в земята. На есен. Беше ми за първи път, 9 резника засадих. Всички се хванаха. После по други причини се наложи да сменя някои, но се хванаха и първите ми

# 394
Купих днес три рози от Практис. Мислех че съм взела една катерлива и две чаени, но сега на снимката виждам, че са три чаен хибрид. Joy

# 395
  • София
Тези растат ли изобщо... Аз съм всимала 3хортензии и една малина на такива клечки и нямам никакъв успех.

Аз друг въпрос имам... Сега като ги сложих общо 5-те ми рози и изведнъж забелязах, че както пролет лято място беше доста прилично огрявано от слънце, сега като се е завъртяло те са си предимно на сянка... Все се успокоявам, че понеже е есен не би следвало да е фатално, ако беше облачна, нормална есен също не биха виждали слънце... Ама знам ли... Да приема ли, че може би просто есен няма да цъфтят и евентуално ще заспиват по-рано... Или да им се притеснявам от сега как ще се оправят(всъщност и за цъфтежа не знам понеже виждам някакви пъпки по първите, които засаждах).

# 396
За пръв път взимам такива. Цветовете много ми харесаха и реших да пробвам. На пролет ще дам отзив растат ли. Ако оживеят при мен, значи и при всеки друг. 😂

Според мен има значение на пролет и през лятото каква светлина получават. Нали сега ще се подготвят да зимуват. Въпреки че моите повечето ги гледам и цъфтят и нови пъпки пускат.

# 397
Аз имам black night много ми харесва, много по-тъмна е отколкото на снимката с лек аромат. Самото растение се разви за две години много добре. Бих я определила като букетна роза с дълги и прави стебла, едри и издръжливи цветове

# 398
Имам и аз една купена от такъв пакет преди 5-6 години. За всичкото това време нито се разви, нито цъфна, нито умря🙄😁. Два пъти и се ядосах и я изрязах до дъно, тя пак тръгва. Тази година по едно време я изрязах пак и се опитах да и сложа калем от друга роза. Нищо не се получи, викам си, ей, сега ще умре. Еми, не 😄, пак е тръгнало да избива. Сигурно е шипка.
Тогава не знаех, че при тези рози всичко е тотото 6/49

# 399
Аз съм купувала много такива - и от Бриколаж, и от други хипермаркети, и от големи и малки, български и от чужди разсадници, нямам провал. Занимавам се с рози, (и с други цветя любителски), от 20+ години. Въобще не е нищо дори подобно на тото, а старателни и информирани грижи за растенията. Не случайно розата е кралицата на цветята. Това е изключително издръжливо растение, доказано през историята. Няма друго такова растение, да издържа и на студ и на горещини, и на болести и вредители. Е, с човека не може да се пребори, да.

Minnie.Mouse, аз имам реално повече храстовидни и катерещи, и все са флорибунди. Цъфтят с много цветове, и са много красиви. Но чаените рози са най-красивите за ваза и букети. Не съжалявай.

# 400
Ами явно качеството в близките години на тези рози е паднала. Масово хората в групите за рози се оплакват от тях. Купуват жълта, а излиза червена, взимат червена оказва се бяла. Купуват уж с име, а няма нищо общо с това, което очакват, взимат 4 с различнен цвят, а цъфтят в един само. Даже съм чела, че и фирмата е фалирала. Та затова съм написала, че е тото с тях и не съм го знаела.
От тях освен рози купих множество малини, къпини, касис и френско грозде. Абсолютно нищо не се хвана, даже някои нямаха и корени. Затова започнах да ги избирам такива, които са почнали да се развиват за по сигурно.

# 401
Ами може би проблемът не е в материала, а в градинарите. Лозите, малини, къпини и касис са най-най-лесно вкореняемите растения. Общо взето и в асфалт да ги боднеш ще се хванат.

# 402
За някои рози в сайтовете пише да се режат пролетта. Вече и аз не знам кога да режа…
И аз в много сайтове четох,че рози,хортензии и още няколко се режели на пролет.Оставих ги моите така,стърчат във всички посоки,но дано оцелеят.

Момичета,едно време по селата имаше тротоарни градинки,или както там се казват.Целите бяха отрупани с рози,ароматни,разноцветни...Те какъв сорт се водят?

# 403
Ами може би проблемът не е в материала, а в градинарите. Лозите, малини, къпини и касис са най-най-лесно вкореняемите растения. Общо взето и в асфалт да ги боднеш ще се хванат.
Не ми се спори ненужно, но ако купените растения са изсъхнали, може ли да ми обясниш как ще се хванат? Те може да се лесни за прихващане, но имат нужда от живи пръчки и корени.

# 404
И аз съм доволна от купуваните във физическите магазини рози. Сигурно от 20тин, една, две да е дала фира. И има много добри попадения

Общи условия

Активация на акаунт