Любители на рози 5

• 15 185
  • 547
  •   1
Отговори
# 60
Моята на Кордес е от Оакплантс, имам купена и хортензия на Living creations пак от тях. И двете поръчки дойдоха добре опаковани, с етикети каквито трябва и растенията са в чудесно състояние.
В момента мисля да правя поръчка от Незабравка.

Имаше един пост, но не го намирам с различни цветове и имената им.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 10:32 от Janice_

# 61
Утро, ти сама ли си разпозна розата или Флоров ти казаха името? От техните и аз загледах някои, но не ми казват имената им.

# 62
Утро, ти сама ли си разпозна розата или Флоров ти казаха името? От техните и аз загледах някои, но не ми казват имената им.

И двете.
Първо ми я разпознаха в Хоби кафе. Там са страхотни специалисти за рози и градини.
С времето се сприятелих и с Флоров, тъй като съм купувала доста рози от него.

# 63
  • в страната на чудесата
Аз ги харесвам Флоров
Въобще не знам кой модел кой е даже последният път писах на Веска да ми избере две флорибунди по нейн избор. Много хубави и здрави дойдоха, при мен малко трудно вървят. Не са погинали ама застудяването преди месец малко ги шокира. Дано тръгнат де.
Бордюрни имам 5 броя от тях фантастични

# 64
Харесала съм си и аз на техни снимки няколко,  имат една много красива бяла, кремава катерачка, няколко лилави съм загледала и една оранжева. Ще си помисля до есента и може и да ги поръчам на сляпо.

# 65
  • София
Здравейте, момичета! 🌹🌸🌹
Да се включа и аз при вас, макар че рози тепърва започвам да отглеждам.
Разбирам от рози дотолкова, че знам кога и как се режат и пръскат. От м.г имам насадени пет, тази добавих още пет. Имам място за още 7-8-10, но ще ги набавям постепенно.
Прочетох, че си говорите за сортови рози. Не съм краен привърженик също, но виждам от първата си покупка разликата. От всички само една отговаря на описанието си, което си е разочароващо, но пак им се радвам. Simple Smile
Тази се разви чудесно, и м.г цъфтя обилно като за първа година, но цвета е много нетраен, издържа ден.

Тази се оказва някаква бордюра, или джудже, не знам. Красив, но също нетраен цвят.

Другите две се държат добре, малки храсти около 70-80 см, ароматни.

Първата цъфнала от тазгодишните сортови - Mme. Hardy, не е нищо впечатляващо, но вярвам, че ще се развие. Горката, бях я пропуснала два пъти с пръскането и явно въшките са повредили доста цвета.

# 66
  • София
София, а каква е тази първата с нетрайният цвят, разкошна е иначе💕

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 08:55 от Angel_Dust

# 67
  • София
Ейнджъл, уж за Еден я взех, но няма нищо общо. Видях поста ти с различните сортове, ще си ги запазя, много полезен! Иначе освен споменаваните сигурни продавачи на маркови рози, бих препоръчала Виктория Мартинова, страницата й във ФБ се казва Розариум. Уникални рози размножава и предлага. Есента - на гол корен, през сезона - в контейнери. Но са си цифри. Simple Smile

# 68
  • София
Те всичките са цифри... Понеже на цвят малко ми напомни оливиа, която съм си харесала, та питам, да не се мина с нещо супер краткотрайно, за сега тя и боскобел са ми фаворити от дейвид остин, също и Леонардо да винчи и принцеса Шарлийн, та ако някой има наблюдения как се държат в наши условия и дали цветовете са им по-дълготрайни ще съм благодарна...

Гледам някакви клипчета за отглеждане на розичка от увяхнал/прецъфтял цвят, от пъпката, не от стъбло... Някой пробвал ли го е това? Някаква успеваемост? Или е поредното ала бала?

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 09:17 от Angel_Dust

# 69
Имам много рози в градината си от Виктория Мартинова.
Но точно заради нея казах, че преди години частните производители продаваха добре отгледани растения, а с времето започнаха да предлагат все по-малки растения, които после трудно дръпват да растат.
В началото /_ преди 10 години/ розите ми от нея още на първата година значително нарастваха. А последните, които купих преди 3-4 години от нея, бяха слабички - уж катерливи, а още не са ми се качили на оградата.
И по принцип тя си ме знае, че аз от нея супер много рози съм купувала, не би ми предложила нещо некачествено. Просто бързаше да ги продава малки....  Затова се отказах да купувам от нея.
Не знам и вече по колко ги предлага.
Така или иначе, бяха доста по-евтини от Оакплатнс, където идват с лиценз.

# 70
Да, в Оакплантс цените са двойни на да кажем Иванови, но е заради етикета. Понякога обаче правят промоции и например моята роза взех за 27 лева на намаление (без доставка), а същата в lovehortensia беше 32 лева, Недеви пък ми искаха 38…

Каквото чета по групите повечето, които размножават рози и ги продават под номер, го правят с популярни сортове от големите селекционери като Дейвид Остин, Кордес, Тантау и т.н.

# 71

Тази последната роза я обожавам . Над 30 годишна е . Аз си я режа и всяка година ме радва с много цвят . За съжаление резниците ми , които боцнах в градината няма да се получат . Много ги грее слънцето . Май трябваше да са по на сянка . Не съобразих . Тия , които бяха избили , листенцата им прегоряха .

# 72
  • София
Късно ли е да им сложиш чадърче? 😊

# 73
Късно ли е да им сложиш чадърче? 😊

Има много малък шанс . Тая година и те са назад . Тоя студ ги обърка .

# 74
По колко ги продава розите Виктория Мартинова? Тя продава доколкото знам и японки и редки рози. Една жена ми писа да ме пита за цена на една роза, та тя ми каза, че си била увеличила много цената на нейните рози. Бях и пратила покана за групата, но не ме приема и изобщо не знам какво предлага и продава.
Иначе съгласна съм, че ги продават малки и хърбави розите. Моите тази година, които купих и от двете места бяха дребни. Може и такъв да ми е бил късмета.
Намерих спасените рози от Кауфланд на жената от Фейсбук. В зелената всеки път като я видя и ми остават очите. Много красива!
След няколко седмици или месец ще си покажа резници. Сега не искам да не взема да ги урочасам 😆.

Общи условия

Активация на акаунт