Смешно сваляне из града и българска “галантност”.

• 8 834
  • 181
  •   1
Отговори
  • По света и у нас
Споделете и за ваши смешни случки ако искате, аз ще ви напиша за последните глупости от София и района.

Минавах през парка рано сутринта напът за мола. С къса рокличка съм и маратонки, и с една раница на гърба. Натъкнах се на 5 млади мъже които се готвеха да ще режат дърветата в парка, като ме видяха започна някакво У - А и един вика Како Здравчееее. Сетих се за тоя израз от гимназията “Кака Здравка” и ме напуши смях но същевременно потъвам в земята от срам. Заповядах им да се стягат и тихо, а те викат: “няма тихо, няма тихо”. Още си мисля за това “како здравче” и ми е смешно ,че съм се превърнала в едно.

Ще ходим на хижа и звъня на хижаря да го питам дали има сняг горе колко е хлъзгаво и тн. Заформи се един подробен разговор за цени и прочие, но човека като всеки български мъж много усложлив и романтичен . Накрая вика: И пак казвам, но не ви съветвам като МЪЖ, а като КОЛЕГА, (аз тук обърнах очите 6 пъти но слушам стоически), карайте много бавно защото има еленчета и сърнички които изскачат на пътя, а и така може да им се полюбувате.

# 1
В България младите мъже, които режат дърветата в парка, обикновено са по програми и може да нямат средно. И обикновено са доста мургави, така че надали са еталон за българска галантност.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 10:15 от кукумицинка

# 2
Първото е смешно и забавно?
"Заповяда им" да се стягат? Ако беше тъмно, пак ли щеше да го игреш лошата господарка?
Второто е нормален разговор. Не съзирай свалка във всяка разменена с мъж реплика.
ПП На село закачки има ли или са запазени само за в града?

# 3
Аз преди време, когато работех с клиенти, много се смях. Идва едно момче да пита какво е това а-у, аз обяснявам, както му е редът, ръцете ми са пред него, пръстени, годежни, халки, каквито искаш, ама както и да е - може да не е наблюдателен. Свършвам аз с обясненията и той 'искаш ли да излезем на среща' и аз се усмихвам и казвам, че съжалявам, но отговорът е не. Намръщи ми се, каза да кажа на шефа си, че продуктът ни за нищо не става и си тръгна. Grinning

# 4
А, градацията "мъж -> колега" си е направо опит за увеличаване на дистанцията, а не за скъсяване, както фамилиарнеченето би било.

# 5
Тая тема ,ако аз я бях написала щеше да бълва от змии и гущери ,колко съм била зле .Относно тези които режат дървета ,ще ти кажа че това си е чиста биология .Защо ?Направи си труда да минеш покрай строителен обект ,и ситуацията ще е абсолютно същата .Такива сцени са ми са случвали ,и в Лондон всеки път когато мина покрай някой строителен обект .И ,тук няма нищо общо с етническият произход на човек ,а е чиста биология .Мъжът ,когато работи тежка физическа работа му се вдига тестостерона .Какво имам в предвид?Мъжът с  висок тестостерон много бързо се възбужда .В такава ситуация ,той ще се възбуди ,дори и от парфюм ,ако ще и с чувал да си облечена .За втората просто няма смисъл да коментирам .

# 6
  • София
Първото си е жив израз на невъзпитание. Второто е нормален разговор.
Свалките би следвало да са интелигентни, за да са впечатляващи.
Разни подсвирквания и подвиквания са ми под радара.
Изобщо такива по улицата не ги отразявам.
Писах през пролетта за опит за свалка от семеен приятел. Беше много възпитан и не си позволи преминаване на границите, освен няколко комплимента и шеги, но на мен ми стана неприятно, което той усети и се отдръпна отново фино и без да прави фасони. Въпреки това, вече не общувам с него. Не е моето.

# 7
Ами какво да ви кажа - в 99% от случаите съм в комплект с мъжа ми и съм отвикнала да флиртувам с непознати, а може и вече интерес да няма към мен, но наскоро имах случка, която ме остави безмълвна.
В един от обектите ни има теч /представете си го като магазин под блок/. Обаждам се на домоуправителя на входа и той изпраща човека, който се занимавал с ремонтите във фирмата. Та пристига мъж на моята възраст приблизително и се кава на една висока, висока, паянтова, клатеща се стълба, за да разбута окачения таван и да види от къде е проблема.
Казвам му:
- Нека Ви държа стълбата, защото изглежда нестабилна и може да паднете! - и тук моя спасителна милост хваща стълбата с лице почти между краката му.
Той поглежда надолу, усмихва ми се галантно и отговаря:
- За мен ще бъде удоволствие да падна отгоре Ви!

Останах безмълвна, а рядко ми се случва! Simple Smile Така и не разбрах дали бе флирт или ме намираше за добър дюшек! Simple Smile

# 8
Ами какво да ви кажа - в 99% от случаите съм в комплект с мъжа ми и съм отвикнала да флиртувам с непознати, а може и вече интерес да няма към мен, но наскоро имах случка, която ме остави безмълвна.
В един от обектите ни има теч /представете си го като магазин под блок/. Обаждам се на домоуправителя на входа и той изпраща човека, който се занимавал с ремонтите във фирмата. Та пристига мъж на моята възраст приблизително и се кава на една висока, висока, паянтова, клатеща се стълба, за да разбута окачения таван и да види от къде е проблема.
Казвам му:
- Нека Ви държа стълбата, защото изглежда нестабилна и може да паднете! - и тук моя спасителна милост хваща стълбата с лице почти между краката му.
Той поглежда надолу, усмихва ми се галантно и отговаря:
- За мен ще бъде удоволствие да падна отгоре Ви!

Останах безмълвна, а рядко ми се случва! Simple Smile Така и не разбрах дали бе флирт или ме намираше за добър дюшек! Simple Smile

Възприел го е като опит за скъсяване на дистанцията, тоест за индикация че дистанцията е скъсима. Защото на тая стълба се качва по 3 пъти на ден, и няма как някой реално да си мисли че може да падне, поне за него.
Въобще понятието свалка не е универсално приложимо, свалка има само след проверка или индикация въобще може ли. Казвам го като виден теоретик, който никога не се е заприказвал ей така с непознати - обаче съм си наблюдателен, по принцип Grinning.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 11:59 от Ази Азбърн

# 9
  • Далечният изток
Даниела...... Наистина не знам какво да кажа за твоите мнения. В потрес съм всеки път.
Възбуждат се каза...
Това, че като мине жена и оня ѝ подсвирква и подвиква, въобще не значи, че е възбуден, а че няма грам елементарно възпитание. Така човек ако се възбуждаше от минаващи покрай него...

# 10
  • София
Ето този водещият - https://www.youtube.com/watch?v=MHNBKcy7nj8
Нацели ме в 83, седна до мен при полупълен автобус. Първи въпрос, дръжте се - "Имаш ли часовник?". А аз съм с доста видим смарт часовник. Втори въпрос - "Колко е часът?", отговарям възпитано-сдържано. Трети въпрос - "Ъъъ... ааа... искаш ли да пием кафе?". Викам - не слизам ей тука...

# 11
  • Далечният изток
Този с "Хъъх" ли? JoyJoyJoy
Ужас...

# 12
Даниела...... Наистина не знам какво да кажа за твоите мнения. В потрес съм всеки път.
Възбуждат се каза...
Това, че като мине жена и оня ѝ подсвирква и подвиква, въобще не значи, че е възбуден, а че няма грам елементарно възпитание. Така човек ако се възбуждаше от минаващи покрай него...

Не си работила сред мъже ,за да знаеш какво е .Една история от моят опит ,като живеех в Англия ,и се хванах на работа на строителен обект .Все сред мъже съм била ,и си нямате на представа на какво съм се наслушала и нагледала .Чистачката ,защото си е сложила светло червило си го е търсила .Инспекторката ,която идва на проверки ,защото си е сложила парфюм искала да спи с отговорника на обекта ,и пр.В ,един красив момент ги попитах ,та нали всеки си има жена в къщи ?Отговора му беше ,че тежката работа ги е вдигала много .Дори съм виждала мъж да се възбуди ,от случайно преминаващи момиче ,по улицата (нищо че е на 14 ).А ,това е научно доказано от лекари .Мъж който работи тежка физическа работа най лесно му се вдига тестостерона .Жените си мислим в такъв момент ,че сме желани и привлекателни ,а тази реакция си има много просто обяснение БИОЛОГИЯ .

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 13:23 от Daniela 85

# 13
Преди 1- 2 години в dm в София един мъж ми каза: Госпожо, много сте красива. Благодарих, стана ми приятно. Иначе отдавна не ми подсвиркват. Свалял ме е семеен приятел, отврат. Не съм го виждала оттогава.

# 14
  • По света и у нас
В Америка работниците не гъкват, ще ги уволнят моментално, но тук никак не им пука и си приказват.

Обаче нека да чуя как някой пич каже на мъж по телефона да кара бавно колата и да се любува на еленчетата 😂 това никога няма д ами мине през акъла.

Общи условия

Активация на акаунт