АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 604
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, пробвай да презареждаш страницата през рефреша на браузъра. (Аз съм с FireFox и на мен това ми е кръглата стрелка горе ляво в лентите.)

Нося мноооого Сок-чо, за върлите му фенки. Wink

Снощи продължих със Спортната зала, забавен ми е. Посмях се как главната се отказа от роклята си, облече една на сестра си, но изобщо не помисли доколко е чалната роднината ѝ. В резултат цъфна по най-идиотски начин със светещ надпис отпред на гърдите пред всички сватбари Joy. В опит да се прикрие се наведе и роклята се сцепи отзад. Главният се втурна да спасява положението, щедро сваляйки сакото си. Но пък, за да не му стяга ризата в напращелите гърди, рамене и т.н., си я беше изрязал отзад. Та така явно ще ги видя как се изнасят от сватбата, той с голия гръб, тя поприкрита отзад и отпред със сакото му, надявам се довечера в следващата серия. Joy

# 16
  • Варненска клюкарка
Уин, а обърна ли внимание дали не ти се отваря нова страница? При мен го има, ако нещо цъкна по екрана докато ми върви серия в Плейтюб ми се отваря нова страница, бяла, а серията в същото време не спира и се чува говорът, много е досадно, но просто цъкваш на хикса горе в полето до иконата на Плейтюб.

Новата рекламата на Сокчо за Тамбуринс.
https://www.youtube.com/shorts/Gdh0-UhUl70

Тази година много хард го дават, миналата беше едно нежно бяло и розово, цветя и той самия като една нежна розова китка, пък сега друга бира. Даже се чудя да не би феновете да са довършили рекламата по свой вкус с помощта на  ИИ, че напоследък ме заливат купища известни сцени от сериали на които са натворили романтични подробности които знам че нямат Joy
Другото лице на марката е Джени от Блек пинк.

ПП Профче като публикувах видях твоето мнение, ама няма да махам шортчето че е баш рекламата.
Много странна концепция грозота, разруха, някаква мацка с мокри сънища....Joy

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 18:26 от Беллора

# 17
  • Русе
Благодаря, момичета, за всички съвети!
Признавала съм, че с технологиите съм на "Вие", но ми прави впечатление, че в Дорами-те нямам подобен проблем. Знам, че компа ми е стар, че графичната карта прави проблеми и...че като си купя нов комп ще се родя. Simple Smile
Та да ви кажа: вчерашният проблем ми се получи на финалния епизод на "Алените маншети". Желязната баба Уин отново беше със стиснато гърло и навлажнени очи, отново си мислех "Пустият му Джуно, колко добре играе!", кога ще му излезе новия сериал.
Гледам , във ФБ често пускат снимки на Ча и Роуон преди да влязат в казармата. Ще ни липсват сладурите, е, поне на мен де?! Simple Smile

# 18
  • пак на Рив Гош
"Пустият му Джуно, колко добре играе!", кога ще му излезе новия сериал.
Би трябвало към края на годината, макар и да няма обявена точна дата - Cashero

Ще ги изчакаме да изязат Ча и Роуон (аз лично ще чакам само втория Wink ), колко му е! Но наистина в социалните мрежи снимките им зачестиха.
Тия дни видях, че и И Дже Ук (Хон Ран) в интервю е говорил за влизане в казармата, по всяка вероятност догодина, че и той е вече на 27.
Но пък Демончо излиза на 1ви октомври, ако не ме лъже паметта.

# 19
Редактирано. Няколко пъти.
-----------------------------------------------
Двама от моите - RM и V, излизат след броени часове. Peace

А Бойка вчера е пуснала песен.

Не знам как е сериалът Доброто момче, но ОСТ-ът му си е на ниво.

Сещам се, че когато излязоха фотоси на Бо от заснемането на сериала, пишеше, че е за спортисти, събрани от кол и въже, участващи в олимпийските игри, май на мястото на отказали се титуляри.

---------------------------------------------------
Хрумна ми, че на който не му допада видеото с кадрите от сериала, може да хареса чистото живо изпълнение на ОСТ-а

Рекламираният от Сокчо парфюм - Блу хиноки, ме провокира да видя какво означава името.
Хиноки (японски кипарис) е високо, бавнорастящо дърво, произхождащо от Япония, с яркозелени листа, което дава ценна дървесина.
Характеристики на дървесината: лимонов аромат, силно устойчиво на гниене, лесно за обработка с машини, добра размерна стабилност след изсъхване, абсорбира токсични вещества, автоматизира собствените си нива на влажност, висока издръжливост и др. Използва се за изграждане на храмове и светилища. Издръжливостта на хиноки продължава да се увеличава около 200 години, дори след отрязване.

Хиноки може да помогне за поддържане на сияйна, млада кожа.
Етеричното масло от хиноки е отлично масло за употреба в комбинация с редовната ви рутинна грижа за кожата или ритуали за самогрижа, за да се насърчи здравата, сияйна кожа. Добавете капка етерично масло от хиноки към вашия нощен хидратиращ крем или лосион за тяло, за да успокоите и подхраните кожата.

Скрит текст:
Хиноки е един от най-елегантните видове дървесина в Япония. Това дърво е вид кипарис, който се счита за свещен и расте само в тази част на света. Хиноки се използва от древни времена в Япония като строителен материал за изграждане на храмове и светилища. Издръжливостта на хиноки продължава да се увеличава около 200 години, дори след като бъде отсечено. След 200 години хиноки постепенно се връща към първоначалната си издръжливост, което отнема около 1000 години. Всъщност храмът Хорюджи, който е най-старата дървена конструкция в света, е построен с помощта на тази дървесина преди около 1300 години и 65% от нея все още е запазена днес. Всъщност, удивително е, че се казва, че можете да усетите аромата и дори да използвате повторно 1300-годишния хиноки при рендосване. С това издръжливостта и съхраняемостта на хиноки се считат за най-високото ниво в света. Освен това, хиноки в момента се използва като материал за стени, подови настилки, вани, остриета за тенис на маса, масу, мебели, дъски за рязане, скулптури и т.н. Всички тези продукти/материали придават уютна атмосфера с красивия си блясък и отличителен аромат. Това ви кара да се чувствате отпуснати, да освобождавате стреса, да намалявате умората и да стимулирате мозъка благодарение на естествените ароматни свойства на алфа-пинен и борнео.
Мисля, че идеята на рекламното видео е свързана с качествата на хинокито.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 21:19 от profi_1

# 20
  • пак на Рив Гош
Редактирах (два пъти Grinning)
----------------------------------------------------------------
Профи, героите в Доброто момче са бивши спортисти, олимпийски шампиони, но след края на спортната им кариера (доколкото видях, за някои краят е бил не много щастлив), попадат на работа в полицията, където колегите им ги смятат за втора ръка хора. Сериалът започва с разследване на една банда от страна на два съперничещи си полицейски екипа и оттам нещата се забатачват.
ОСТ-то е добро, но откъм сюжет засега ми е много хаотичен.

П.П.
Двама от моите - RM и V, излизат след броени часове. Peace
Тъкмо тази сутрин гледах това:

Утре ли бяха Джимин и Джункук?

П.П.2 - V и Демончо за последно във фитнеса:
https://www.allkpop.com/article/2025/06/btss-v-shares-final-mili … -of-his-discharge

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 11:01 от Роца

# 21
Да Роци, днес, т.е. за нас нощес, излязоха, гледах на живо. На вас тук ви нося видеото с двамата, Джимин и Джунгкук.

Вчера ми попадна и нещо любопитно.
Сцена от популярна корейска драма стана вирусна, след като един от ARMY посочи как сценарият много прилича на една от песните на групата.
Въпросната драма е първият сезон на „Tale Of The Nine Tailed“, известен фентъзи сериал с участието на И Донг Ук. Той играе главния герой, 100-годишния Кумихо (свръхестествена лисица с девет опашки от източноазиатския фолклор) на име И Йон, който търси прераждането на първата си любов.
Конкретната сцена от тази драма от 2020 г., която се появи отново, е от последния епизод на първи сезон, където И Йон най-накрая ще се ожени за любовта на живота си, Нам Джи А. Двамата си разменят искрени признания в любов, а Джи А е щастлива, че И Йон най-накрая се е превърнал в човешко същество.
Лий Йон казва: „Човешко същество, това е доста интересна дума. Ако леко смелите ъглите на крайната съгласна и я закръглите, тя става „любов“... Не съм сигурен в това да си човек, но съм уверен, че те обичам.“
Диалогът веднага е чут от един от членовете на ARMY, който осъзнава, че е вдъхновен от песента на RM от 2018 г. „Trivia: Love“. Често се смята за едно от най-добрите лирични произведения на лидера на BTS, особено заради припева, където той рапира: „Аз съм просто човек, човек, човек/Ти ерозираш всичките ми ръбове/И ме превръщаш в любов, любов, любов.“
В тези редове RM си играе с подобните по звук думи „사람“ (Sa-ram, което означава „Човек“) и „사랑“ (Sa-rang, което означава „Любов“). Но неговият гений от следващо ниво се отразява в това как той превръща визуалната им прилика в поетична метафора. В корейската азбука звукът „м“ е представен с правоъгълна форма (ㅁ), докато звукът „нг“ е представен с кръгъл символ (ㅇ). Ако ерозирате краищата на правоъгълник, той става кръгъл. И така „Са-рам“ става „Са-ранг“. Това е красива аналогия за това как любовта може да ви омекоти и да ви направи цялостни.
Изглежда, че диалогът в корейската драма е взел концепцията директно от текста на RM и АРМИ-тата не биха могли да бъдат по-развълнувани от това. Тези, които не бяха гледали сериала, се заинтересуваха да го видят, докато тези, които вече го бяха гледали, ентусиазирано посочиха как могат или не могат да идентифицират препратката.
Някои също предположиха, че сценаристът също трябва да е АРМИ.

Песента -

# 22
  • пак на Рив Гош
Редактирах (два пъти)
‐----------------------------------------
Профи, и на мен ми излезе същото видео тази сутрин! Изобщо, от вчера, целият ми фийд по социалките е пълен с BTS. Още малко и ще вземат да ме направят ARMY като стой, та гледай Joy

Много интересна информация за връзката между репликата от песента на RM и сцената от сериала. Гледала съм сериала, но думите на героя на съм ги запомнила. То сигурно и доста се е загубило при превода на английски.

Снощи довърших Nine Puzzles. Ако ви се гледа качествена кримка с чудесен каст, може да му отделите време.

П.П. Права бях за превръщането ми в ARMY Joy - отварям Инстаграм и едно от първите неща, които виждам е централата на HYBE:
https://www.instagram.com/reel/DKvqM-lTUy-/?igsh=MXdhemZ2bnRuMTd0eA==

https://www.instagram.com/reel/DKuIN2BzAkR/?igsh=MXZuMXRwb2RmdDV2eg==

П.П.2 Идвам да кажа, че новият сериал с Тек, The First Night With the Duke, започва обещаващо. И много забавно. Тя е съвременна девойка, която чете романтична манхуа с типичния сюжет, където студен и тираничен чосонски Принц се влюбва в момиче почти от простолюдието и имат различни препятствия по пътя им, но романът още не е завършен. По странно стечение на обстоятелствата, Тя попада в манхуата в деня преди Принца да срещне изгората си и е в кожата на една от второстепенните героини, която е дъщеря на Главния министър. Тъкмо се радва, че ще гледа любимия си романс от първия ред, с Popcorn в ръка.... иииииии се наложи да се намеси в действието. Много весел първи епизод! Началото е като за лека комедия, та ако ви се гледа нещо подобно, може да му дадете шанс.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 08:04 от Роца

# 23
  • Русе
Помощ!
"YOLO: You only live once" - това име ми излиза на филм, за жена доста сочна , която става боксьор. Ако не се лъжа, беше по действителен случай. Не мога да намеря нищо, освен линк с част от рекламата.
https://www.facebook.com/reel/1232701554918060

# 24
  • пак на Рив Гош
Уин, за този филм ли става дума?
https://mydramalist.com/742649-re-la-gun-tang

Май би трябвало да го има с руски субтитри под името "YOLO: Живëшь толкова раз" във ВК (В Контакте), но нямам профил там и не съм сигурна доколкото е вярно.

# 25
Помощ!
"YOLO: You only live once"
https://10.doramatv.one/jivesh_tolko_raz
и в телеграм на БГ

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 18:37 от Krissttinna

# 26
  • Русе
Благодаря, Роца, Крисс! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 27
Допълних.
---------------------------------------
Привет-мривет 55    wavey 
Ей така трябва да сме   grinning039   , ама поне аз не съм.
След тежка работна седмица, през която вечер отмарях с по някой епизод на Денонощната спортна зала, вчера се гмурнах във Фестата. Снощи имах предостатъчно материал с "моите" момчета, които не само всичките заедно преживяха целия финален концерт на турнето на Джей Хоуп на стадион Гоянг, но и двама се включиха на сцената с него. Едва предния ден излезлият от казармата Джунгкук не пропусна възможността да се срещне лице в лице с Армитата. Кукенцето ми Heart Eyes нищо не може да го спре Laughing. За участието на Джин се знаеше предварително, все пак той и Джей Хоуп до онзи ден бяха единствените отлистени. Но Куки бе държаната в тайна изненада, като за неговото участие се разбра буквално часове преди започването на концерта. За разлика от стандартната програма от песни в турнето, този път имаше включени много от песните на групата.
шортче с Куки - https://www.youtube.com/shorts/arOjWuqrplU
Малко от концерта, включително с песента на Джин, която Белл много харесва Hug -

Скрит текст:
И групата на стадиона, кефеща се на макс  -

airplane pt.2 -

и mic drop -

тук още много минути с куфеещите на трибуните BTS - https://www.youtube.com/watch?v=x8XAuCsPjt0
Ама ме е яд, че ВИ е свалил килограми. Толкова му отиваше с налятото и мускулесто тяло!

Като споменах мускулесто тяло, да кажа, че на мен Спортната зала ми върви много добре. Харесва ми леката чалнатост и на главните, и на второстепенните герои. От време на време сценаристите с много топлота разкриват какво стои зад тази откаченост. Ама не изцяло, че да има какво още да разкриват. Вкараха бившата на главния и ми е страшно любопитно докъде ще я докарат. А тъкмо взе да се прокрадва романтична нишка между главните. Дотук си бяха само партньорчета във фитнеса. Не ми харесва, че във всеки епизод има по нещо от корейския хумор, бляк   Sick  . На мен това ми разваля удоволствието, но корейците без съмнение си го харесват. Сериалът определено щеше да е много по-готин без тези простотии, но това е според моята западняшка гледна точка. Останаха ми още 4 епизода.

------------------------------------------
Откачената китайки, опитала да влезе в дома на Куки още вечерта след излизането му от казармата, се е замъкнала направо с куфарите. Ще се нанася Mr. Green Joy . Съседи са я снимали и извикали полиция. Днес пуснаха кадри от охранителни камери.
https://image.koreaboo.com/2025/06/Jun-12-2025-13-25-26-12370702851530614004.mp4
https://image.koreaboo.com/2025/06/Jun-12-2025-13-25-34-15489604790258292861.mp4

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 11:55 от profi_1

# 28
  • Русе
Ох, бе Профи! Това с китайката и куфарите направо е за сериал?! Joy Joy Joy
Благодаря ти за споделеното удоволствие от концерта! Не успях всичко да изгледам, но на клипа пише, че и Шуга е там. Нали излиза в края на месеца? Пуснали са го? Flushed

# 29
На кадрите от концерта с чисто бялата тениска е ВИ, с бялата тениска с малък черен надпис отпред е Джин, със сива тениска с някаква червена щампа отпред е RM, с много тъмносиня риза, почти черна, черна шапка и очила е Джимин, Куки е с бял потник и черно яке отгоре, а Шуга е с бяла тенска с черна жилетка и черна вълнена шапка с бял мотив + маска на лицето. Как не се свари с тези шапка и жилетка, и как издържа с тази маска през цялото време, не знам.
Официално се отлиства след по-малко от 10 дни, или на 21, или на 23 юни. Но той не е войник в казарма, а войник на социална служба с работно време от 9 до 17 ч. След това се прибира у дома си. Ама даже и да не беше налице това обстоятелство, както многократно съм писала, войниците в Ю.К. имат право на доста отпуски по най-различни причини. Когато за първи път срещнах някъде по колко пъти в някои от войските могат да отсъстват, чак леко им завидях. Аз имам само 20 дни годишен отпуск Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт