АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 564
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Joy И при мен част от парфюмерията, с която съм спряла да се погаждам, отива при тоалетната хартия. Нямам обаче контрол върху покупките и подаръците на ММ. Спрях да купувам поради съществени разногласия в представите за ценовия клас на покупките. "Най-скъпо е, значи е най-добро" не е моята максима и дотук все съм била права в това. Ама насрещната страна е неувряла тиква в това отношение Mr. Green.

Почнах Search: WWW (2019), Търсене: www - https://ok.ru/video/c23180509 Има го и в плейтюб - https://playtube.tv/watch/%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D … t/R4a9u3KVOfjM2Ax
Само един епизод съм изгледала и още не смея да давам мнение. Във всеки случай има много симпатичен главен (а може да се окаже, че не е главен), когото главната вече употреби за една нощ. Така, като гледам края на серията, той май не би отказал продължение с въпросната кака Joy.

# 721
  • пак на Рив Гош
Употребеният от Каката Главен от Search WWW (много любим мой сериал, между другото, гледала съм го поне 2 пъти) е и Баш Главният от Динамитната целувка, която тече в момента. Само споменавам мимоходом 😂😂😂

# 722
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аууу, Роце Joy значи съм го нацелила без да искам. Време е вече да я почна и Динамитната целувка. На трите ВЕ-та им се точех отдавна. Предната вечер ми попадна в плейтюб на бг и снощи реших, че баш него ми е време да отметна от дългата листа на чакащите Laughing.

Днес примъквам една много сладка история.

В последния епизод на документалния сериал „Най-добри приятели: Маса за четирима“ по Channel A, популярният композитор и телевизионна звезда Джу Йънг Хун разкри шокиращата история за това как е започнал да се среща със съпругата си актриса Лий Юн Ми.
Двамата се запознават за първи път в развлекателно предаване. По това време Лий Юн Ми се подготвяла за роля в корейска драма, която изисквала от нея да рапира. Според Джу Йънг Хун, мениджърът на Лий Юн Ми е този, който се обърнал към Джу Йънг Хун за няколко бързи уроци за това как да рапира – и също така е този, който го е вкарал в беда.
"Мениджърът ѝ ме помоли да ѝ науча на някои рап умения за драма, за която се готвеше. В крайна сметка се срещнахме навън за урока и бях много нервен.
Тъй като мениджърът ѝ поиска да се срещнем, нямах номера на Ий Юн Ми. Но беше неудобно да продължавам да се свързвам с нея чрез мениджъра, така че естествено си разменихме номерата. След като започнахме да се свързваме директно, мениджърката ѝ завидя и ни докладва на агенцията." — Джу Йънг Хун
Въпросният мениджър направи снимка на Джу Йънг Хун и Ий Юн Ми, които се срещат без нея, и я показа на главния изпълнителен директор на Ий Юн Ми. Поради строгото правило „без срещи“, което агенцията имаше, снимката бързо се превърна в съдебен иск за огромните 1,60 милиарда корейски вона (около 1,09 милиона щатски долара).
"Честно казано, веднъж се срещнахме тайно. Мениджърът ѝ ни направи снимка и я показа на главния изпълнителен директор. Агенцията имаше строго правило „без срещи“, затова заведоха дело за 1,60 милиарда корейски вона (около 1,09 милиона щатски долара) за нарушаването му. Казаха на Юн Ми да плати и да напусне компанията." — Джу Йънг Хун
Но се оказа, че мениджърът всъщност е играл ролята на сватовник, тъй като Джу Йънг Хун и И Юн Ми се сближиха експоненциално заради делото. А що се отнася до случая?
"Тя беше в началото на 20-те си години и не знаеше нищо, а тъй като всичко това се случи заради мен... Запознах я с адвокат, срещнах се с баща ѝ и докато заедно преодолявахме всички трудности, се сближихме. Честно казано, така започнахме да се срещаме. В крайна сметка делото беше прекратено и всичко беше решено." — Джу Йънг Хун
Джу Йънг Хун и И Юн Ми се ожениха през октомври 2006 г. и имат три очарователни дъщери.

# 723
  • пак на Рив Гош
Как са ги набедили, без вина виновни! Но хубавото е, че историята е със щастлив край Heart Eyes

Между другото, ако ви е интересна кулинарната част на корейското ми пътешествие, пуснах малко снимки в темата за азиатска кухня в Готварския:
https://bg-mam.ma/p/1606162/50540220

# 724
На нас всичко свързано с онази част от света ни е интересно, Роце. Споделяй Hug
Погледа ми се спря върху сандвичи, понички, хлебчета - злояда съм си от дете, но пък обожавам тестени изделия. Joy

Тези кадри с Бини и Шин Мин А ги срещнах в Туитър и се зачудих от филм/сериал ли са или може би реклама Thinking

# 725
Марги, фейк са тези снимки. Нямат общ проект, нито са снимали заедно реклама. Някой фен явно си е поиграл.

# 726
Вярно изглеждат съмнителни, но понеже имаше и още няколко подобни на тези ги помислих за истински...

# 727
  • Варненска клюкарка
Проф, наистина е много забавно- глоба, а после семейство Joy Ама що за глоба е това, сумата е огромна!
Роце, после ще разгледам и без това нещо щях да те питам за храненето по заведения в ЮК.

Така не бях си обръщала мнението за някой сериал Joy  Дали защото се зарекох че съм до там, или най-после нещо наистина се размърда, ама гледах втората половина на 6-та серия на Пепеляшката и четиримата рицари с много широка усмивка. Главната все така не я доблюбвам, дразни ме мишата и физиономия и вечно изненадано изражение, както и всичко което описах досега от нея, но  този път историята много ми хареса. И както при всеки сериал научавам по нещо за живота и традициите в Корея и този път пак така. За матурите им доста сме чели и говорили, гледали сме и в сериали подготовката и напрежението свързани с тях, но за първия учебен ден  и традицията свързана с него не беше ми попадало нищо. Не е кой знае какво, но вместо да подаряват букети на учителите, в този ден родителите подаряват цветя на децата си, отиват в училище и го правят там. Пред самото училище има временни продавачи на букети. Хареса ми серията!

Другото което се канех да кометирам още преди няколко серии, но все не стигах до него е че на гробищата им, или местата където се съхраняват урните, годишните такси са огромни - по милион вона, т.е. към 700 долара и то преди почти 10 години, а от тогава има инфлация, девалвация на валутата им, пък ако има и друг близък  покойник таксата отива Х2 според зависи може и още- родители, баби и дядовци, та разходите на живите наистина са страшни, освен да осигурят образоването на децата си и всичко необходимо за живота, трябва да плащат значителни такси  всяка година и за вечния покой на починалите си близки....

ПП Аман от глупостите им създадени с ИИ, на кави щуротии попадам и аз, навремето се чудехме как някои колажи изглеждат толкова реални, все едно са снимки, а сега даже мърдащи кадри.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 13:31 от Беллора

# 728
  • пак на Рив Гош
Не казвам че при всички е така, но четох че има такава практика нещо като еднократен удар под формата на продуктово позициониране от някоя суперзвезда и корейците буквално хуквали към магазините.
Не само корейците и не е задължително да е супер звезда. Преди малко видях в Инстаграма на Ю Йон Сок негова реклама на марка козметика. Познайте дали Роца не се сурна веднага да търси какви продукти предлагат и дали доставят до Франция 😂.
Е, и състава им, че въпреки, че това е Любимият Ю, кожичката ми е една 😂😂😂

Белл, питай като се сетиш!

# 729
  • пустинен пъпеш
Покрай инфото за перипетиите на Джу Йънг Хун и Лий Юн Ми се позамислих ,че освен че тази потресаваща завист,  продължена и от чувството,че безцеремонно  можеш да се намесиш в нечий чужд живот в манталитета им освен че е много отблъскваща ,но и за съжаление ми се струва и че е допълнително подхранвана и от сериалите им.Например в последния еп. на Would You Marry Me? как майката и сестрата на бившия на главната нагло се натрапиха в дома на бабата на главния ,за да злословят и настройват срещу главната.Все пак дори и в художественото преувеличение трябва да има мярка какво послание се отправя чрез него.Както например агресивността на ръководителката на фен клуба на главния в Dynamite Kiss,но тя поне после се промени към главната и и демонстрира благодарност.
Вчерашната серия на No Next Life възвърна интереса ми към сериала,особено ми харесаха думите на Чо На Джонг за трите стълба в живота на всяка жена и правото на личен живот на  майка й и променената визия на последната.А Лий Ил Ри също  забавна с нейните терзания.И в 8 еп.явно ще предстоят интересни развития.

# 730
Почнах Search: WWW (2019), Търсене: www  има много симпатичен главен (а може да се окаже, че не е главен)
Главен е за главната Петя Grinning, за сериала не толкова. Повече беше за опасностите от националният им спорт - съсипи другарче в нета. Ако решиш Профи да го употребиш 2ри път и ти Stuck Out Tongue Winking Eye  много е симпатичен в униформа
come  and hug me   https://youtu.be/dAMUccfP5d4?si=MI0Re0NtbO9b6nZ8

# 731
  • Варненска клюкарка
А, Роце, питането ми не е нещо кой знае какво, но всеки път като го видя  в някой сериал и се чудя на мен ли ми се привижда, даже не знам как точно да формулирам въпроса, ама какво е това нещо с което сервират храната, а тя продължава да се готви буквално в ръцете на сервитьора.  Даже съм чувала реплика към блеещия персонал "господине, загаряте ми месото" т.е. то се готви докато го разнасят и държат в ръце, слагат го на масата, а примерно  месото  продължава да цвърчи върху нещото, прилича на електрически поднос... може би? Сервитьорът слага поръчката на масата,  месото продължава да се пече върху нещото с което го е донесъл... Имаше такова нещо в Бегача, на Сокчо му се скараха че им загаря месото, в Кингленд, докато главния готвач изреждаше родословието на блек ангъс-а се виждаше как стекът цвърчеше докато го държеше, а после героината на Юна му се нахвърли отново докато се печеше в чинията и и го изяде на големи залъци докато си поемаше възду с всяка хапкка, защото беше вряло като нещо извадено от огън... Имаше подобен момент и в Картофения, в Момичето от 20 век,  в Семейство по избор, в сегашния сериал който гледам пак... и в още куп на които не помня заглавията. Не знам дали ми се разбира за какво питам. не е за скарите по масите или котлоните в единия край масата на които къкри някаква готвена храна. Другаде освен в Корейски сериал не съм го виждала това.

# 732
  • пустинен пъпеш
Ох,и аз да задоволя любопитството си,но понеже изграждам представата си от сериалите,та въпросът ми към Роца е,това ли е обичайното приблизителното количество кимчи и мариновани зеленчуци,които редовият кореец консумира на едно хранене.
Скрит текст:

# 733
  • Варненска клюкарка
Аз пък се посмях с преоблечен като ученичка айдъл (единия от рицарите) бягащ от подивили фенки. Мениджърът му не можа да го познае, даже докато го гледаше в страничното огледало да се приближава към колата си вика какво е това кривокрако плашило Joy А когато все пак го позна и го пусна да се качи в колата, момчето нали е без навици да седи с пола и възникна друга смешна ситуация, как сви коленца Joy

# 734
  • пак на Рив Гош
Белл, така е - храната ти я носят винаги много гореща, а на моменти даже и вряща. Качих в канала ми в Ютуб едно клипче, където се вижда как ми поднесоха супата от говежди ребра в Бусан:
https://youtube.com/shorts/yMdsfUAu4Sw?feature=share
(надявам се да се вижда, ако ли не, кажете и ще го направя публично)
Когато бях преди 2 години на семинара за корейска кухня, лекторката обясни, че сервират храната гореща, защото заради особеностите на корейския климат (през голяма част от годината е топло и много влажно), храната се разваля доста бързо. И затова с вековете са приели навика да сервират всичко много горещо.
По същия начин беше и hot-pot ориза, както и някои от бибимбапите - сервират ги още цвърчащи, в дебели керамични съдове... или ако са по-модерни - в стоманени, с изолация.

Сега прочетох по-внимателно въпроса ти и мисля, че питаш за едни нагорещени плочи, които са специално за месо. Аз не пробвах такова нещо в Корея, но съм пробвала в Португалия - това са керамични плочи, които се нагорещяват и върху тях слагат парче месо, което се досготвя пред теб и ти така си избираш до каква степен да е опечено.

rududu, да, дават по малко поне в 2-3 купички, а понякога и в повече. Но дори и количеството да е малко, стига за наяждане, наред с другите неща. Иначе в повечето ресторанти отстрани има стойка с купи кимчи, маринована ряпа или други зеленчуци и ти можеш да отидеш и да си сипеш допълнително, колкото пъти искаш.
На няколко пъти видждах и табелки (включително и на английски), че можеш да си вземеш, колкото искаш, но с молба да вземеш всеки път само толкова, колкото можеш да изядеш. И корейците си ставаха да си вземат допълнително по някоя и друга купичка.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 20:43 от Роца

Общи условия

Активация на акаунт