АС и други романтични К-драми - тема 14

• 11 761
  • 402
  •   1
Отговори
# 390
  • пустинен пъпеш
Профи,здраве и късмет на дъщеря ти.И аз си избрах от почерпката шоколадовото топче,оприличих го на Сатурн с пръстените.И аз свързвам назоваването на гг-ни от "A Hundred Memories" с едноименната приказка,а и го използвам за улеснение .А Хо Нам Джун ми изглежда по-голям от реалната си възраст,което е доста странно на фона на преобладаващо младеещите за възрастта си негови колеги.

# 391
Роца, Тя, Мариана (свободата) не беше ли и с разголена гръд на барикадите в Париж- ако се не лъжа такава картина на ДьоЛакроа висеше във френската гимназия в София. Като се замислиш и жриците са градски пролетариат.

# 392
  • Русе
Профи, да е здрава дъщеричката ти, да й върви във всичко и да сбъдва мечтите си!
За мен - бонбон-сърце в червено ( това е цвета на лъвиците) Stuck Out Tongue Winking Eye
Роца, а първата целувка на Хо Нам Джун кога е била? Joy

# 393
  • пак на Рив Гош
Вики, да, картината на Дьолакроа е Свободата, посветена е на Юлската революция (ако не ме лъже паметта, че сега ме мързи да търся). Оригиналът е в Лувъра и е огромен.

Уин, не си призна, избегна отговора 😄
Но и на мен ми се вижда по-възрастен и някак си ролята на гимназист не му е особено по мярка.

# 394
Профи, да ти е здраво момиченцето и да има много късмет в живота. Съдейки по зодията ѝ си имаш едно прекрасно и добро слънчице в къщи Hands V.

Хо Нам Джун наистина изглежда по-възрастен от повечето си набори. В няколко сериала съм го гледала, но го оцених в Your Honor. Голямо гаднярче беше.

Изгледах Джина, но не знам какво да кажа. Едно е сигурно...  порадвах се на Ким У Бин Wink. А и се включиха няколко бонуса - Даниел Хени, Ким Джи Хун и Сонг Хье Кьо newsm08.

# 395
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря на всички за поздравленията. Hug
Е, отдавна не е малко момиченце и си е в собствената къща, но са ми слънца, и тя, и по-малката ѝ сестра. HeartHeart

Главната от Картофения Ии Сун Бин (Lee Sun Bin) и главният от Печалбата Ким Йонг Де (Kim Young Dae) са сред главните действащи лица на излъчващият се в момента „To the Moon“ на MBC. Базиран на едноименния роман, „To the Moon“ разказва историята на три жени от скромен произход, които, борейки се да живеят само със заплатите си, се обръщат към инвестиране в криптовалути.

# 396
Профче, жива и здрава да ти е Flowers Four Leaf Clover Kissing Heart Оо, първия и последния бонбон на втория ред са за мен. Виждам, че сте ми ги запазили Sunglasses

Споменаха че в момента турски продуценти преговаряли за Когато телефонът звънне, Островът на съкровищата и още едно заглавие, което не ми беше познато. Ще кажа само едно - майчице мила!

По-добре преговорите да не доведат доникъде bishop

Бел, споменала си Кралица на сълзите -  
Скрит текст:
много харесвам оригинала, пък в момента следя и турската версия. Заради актрисата в главна роля, от любопитство какво са надробили, вероятно и за да сравнявам hahaha Те хубаво са решили да предложат нещо различно на зрителите, но не могат да преодолеят стереотипите. За да отговорят на очакванията са променили доста характера на главните герои, праволинейни и скучни са през повечето време. Той уж искаше да се развеждат, но и за миг не пролича да се колебае в чувствата си към нея, нито пък посрещна новината за болестта ѝ със смесени чувства. Хумора са го ограничили почти до минимум - така е, смесването на жанрове не е за всеки и са предпочели да наблегнат на драмата. Някои сцени са 1:1, от други са взели по нещо, има и такива които изцяло липсват... Още са в началото, а сценаристката и режисьора се оттеглиха, рейтинга е нисък, изглежда сериала няма да го бъде... Тръгнах без особени очаквания, затова и не съм разочарована. Надявам се все пак да не го оставят в нищото и да си следват доколкото е възможно първоначалния замисъл, актьорите играят с голям ентусиазъм.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 06:03 от Margarita N.

# 397
  • Варненска клюкарка
Профче, да ти е жива и здрава голямата щерка, малката съм я запомнила че е родена ден след твоя РД. Уин ме изпревари за червеното сърце но си взех синьото и едно на предпоследния ред вдясно което прилича на желирано, едно такова лъскавко и прозрачно. Още веднъж много здраве и хубав късмет на рожденичката Heart Flowers Four Leaf Clover

Аз съм на 7-та серия на  "Genie, Make a Wish" и още се чудя защо го гледам, определено не е моето. Има и неща които не са ми ясни от чисто библейска история, в тоя жанр обикновено навлизат в някакви такива неща- в случая пак ангели, демони, историята на архангел Израил, примерно в "Последната мисия на ангела" бяха Гавраил и Михаил и пак толкоз им схванах. От време на време в  "Genie, Make a Wish"  има добри филосовски заключения от  типа че няма правилни желания, ако поискаш да получиш нещо, на друг то ще бъде отнето и ако поискаш един да живее, друг ще трябва да умре- в този смисъл с философиите най добре разписаните съм срещала в  "Моят демон" и там имаше изпълняване на желания и дадени пределни срокове, среща на главните в миналото или предишен живот.... От този тип за мен най добър беше Моят демон и като игра, като химия и като визуални ефекти. Тука  главните се разминават и  стрите, на Ким У Бин тази роля не му отива, а Сузи започна да ми харесва. Иначе останалото са добре набиващи се на очи реклами- чантите на Бъркин които се произвеждат в лимитирани серии и една част о тях просто се разпращат на известни дами от хай лайфа от типа на Уелската принцеса, или Мелания Тръмп, др,ги да ги снимат в някой перспективен сериал, че да могат останалите да ги продадат за луди пари. Имаше брандове като Версаче, Диор и Шанел, първата серия си беше дебела реклама на Бурж ал Араб и едно от чудесата на Дубай - Емирейтс еър, луксозните авиолинии с душове на борда. В забутаното селце на главната имаше дори кафетерия Едия, веригата която споменах онзи ден, очаквах да видя някъде по стените вътре светлия лик на Сокчето (добре че се успокоиха нетизените, та призивите за бойкота му като рекламно лице на марката секнаха - да живеЙ Чусок!) Често са снимали сцени в супермаркет от веригата чието лице отскоро е Ким У Бин.

Красива Сузи

Дует от ОСТ Женския вокал е в изпълнение на Сузи. Малко ми докарват на основния дует от Красавицата и звяра, макар и без децибелите и височините на Сели Дион.

Марги то както казах тая приказлива жена много изприказва за 2 шортчета по минута и малко, но много трудно и улавям мисълта че скача от тема в тема и препуска по текста та чак се задъхвам от темпото и. Винаги казва интерсни неща, но рядко я нося в темата, защот трудно и се разбира. Основното което спомена в случая че Кралицата на сълзите е банална житейска история от която корейците са направили шедьовър, световен хит. Банална защото кой не познавал съпрузи с охладнели отношения, отчуждени и опитващи се да се измъкнат един от друг, кой не познавал съпрузи единият от които е в тежко здравослоно състояние, но въпросът бил как една такава история ще бъде поднесена, детайлите в нея и майсторлъка в сценария да поднесеш драма дори с щипка   черен хумор, който турците нито ще разберат, нито ще уловят, нито им е по силите да направят и в този смисъл в техния вариант всичко просто щяло да си остане на ниво банална история и дори нямало нужда да дават пари на създателите за да спретнат това, което правят в момента, просто трябвало да се огледат наоколо за свои идеи. Връща се на няколко пъти към Кралицата и сравненията с адаптацията но не запомних, дори не разбрах доста неща , вече писах защо (уж съм си супер с руския) не пропусна и скандала свързан със Звездолин и сякаш разведряващата се обстановка около него, но не достатъчно все пак... Във втората част  спомена К-заглавията от които се интересуват турски продуценти в момета...Спомена и великолепните ОСТ на изброените и как някои от песните са се озовали в американските Билбордове и т.н. и как това е една от рецептите за привличане на англоезични зрители към корейските драми. Накратко дамата обобщи с нещо от сота "Хора, това е прекалено висока топка за вас, опитът е неуспешен".

ПП На толкова ранен етап са се оттеглили сценарист и режисьор ли? Че то това си е направо катастрофа.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 13:41 от Беллора

# 398
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря Белл, Hug Желираното сърце и на мен ми привлече окото. Ама има и едни красиви нарисувани с цветя, и със сърчица, ох ... и едни мидички, дето си ги представям с боровинков, лилавата, и с лимоново-ментов вкус, зелената, ... мммм... Отивам да си взема една салфетка, да си поизбърша лигите. Joy
А малката щерка ми е лятна лъвица Laughing, не е след мен.

Скрит текст:
Снощи счупих зъб и нито ми се чете нещо, нито ми се гледа, нито ми се пише. На всичкото отгоре, зъболекарят е в процес на издирване, нещо не можем да установим контакт с него за момента, та не знам кога ще го оправям това счупване.

# 399
Профи, колкото и да са големи, винаги си остават нашите слънчица Hug.

Такива шарени бонбони лесно се правят с трансферно фолио. Само на човек да му се занимава. Преди години, когато имах повечко ентусиазъм, бях украсявала коледните меденки с него.

# 400
  • Варненска клюкарка
Ох Профче голям срам, чудя се коя ли дама съм объркала с 5.11. Бях останала с впечатление че сте майка и дъщеря скорпионки. Иначе за Симеон  нямам грешка, навремето същата дата ми беше термин, ама прескочих в близнаци и късах нервите на моя доктор още 8 дни Joy  

Най после някой актьор успя да изпревари УСокчо в месечните класации по популярност - Ли Че Мин, ама агецията им нали е обща,шефовете им не са на загуба, даже злоупотребяват пускайки с тях общи видеа кой бил по-красив. Ясно е че се опитват да подгрят публиката за предстоящите фен срещи, от Сокчето направиха милиони приходи, сега явно наред е другия. Обаче няма такъв бум в ИГ както се случи с У Сокчето - той за 2 месеца от първа серия цифрата му в ИГ подскочи с почти 7 млн нови абонати. За Ли че Мин съжалявам че не засякох от самото начало на излъчване на сериала, но цялата му цифра в ИГ в момента е 3,5 млн. Доста далеч от резкия възход при другия. Дано успеят да запазят тази любов която получиха от зрителите и в следващите си проекти.

Преди малко минах набързо някаво интервю как докато снимат Бон апети е качил 3 кг. (само? с толкова ядене леко се е отървал) Любимият му специалитет станал Филе Бургиньон и получил нещо като професионално изкривяване да наблюдава хората как се хранят и да обръща внимание на подребите на чинии, прибори и храна.

Тръгнах да нося някакво видео как свири на пиано и пее на английски, ама се е копирало нещо друго...

Чудя се дали многото храна в сериала не даде един добър тласък на рейтинга, нали корейците много си падат щом става въпрос за ядене
Това доматче  пълно със семки и твърда сърцевина изглежда много зле, но корейците не са и някакви разбирачи и фенове на доматите,  освен на доматения сос разбира се, в суров вид ги смятат  за плод, дори имат някакви хибридни сортове домати сладки и с осезаем вкус на праскови и ги ядат дори поръсени със захар...
отплеснах се - на снимката  храната от участието му в предаване на tvN

А Юна сама себе си нарича Юна-нуна Joy Но не мога да се навия да гледам сериала им, някак няма да мога да се филмирам с романтичната част като знам каква е разликата във възрастта на главните.
Голяма е лудетина тази жена, подплаши коня му докато репетира сцена за сериала, а той не е някой велик ездач, учил е езда за сериала и е стигнал прилично ниво колкото за да не ползва дубльор.
https://www.youtube.com/shorts/Qs7A55RPN-o

Любимата ми рускиня- корейска съпруга разправяше в канала си че за някакъв фекстивал на храната на другия край на страната, за една определена храна която не знам какви си точки на харесване събрала са се вдигнали хиряси корейци от Сеул и са били стотици километри за да повисят на опашка за нея и да хапнат една миниатюрна порцийка на умопомрачителна цена...

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 20:07 от Беллора

# 401
  • Русе

Бре, има реклама за 24.12 - Роун ще е агент на ФБР. Thinking Дано не е вързанка?!

# 402
Не е партенка, Уин. Участва в японския филм The Last Man: First Love.

Общи условия

Активация на акаунт